Monday, May 20, 2013

Rumahku Syurgaku

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat hari Isnin semua. Sepatutnya, saya tak nak up entri arini sebab nak tunggu habis bw & publish komen barulah nak up entri sambutan Teacher's Day kat sekolah asya. Tapi disebabkan terlalu gembira & ingin mencatatkan kenangan disini, jadi entri ini diabadikan. Kehidupan kita akan lengkap apabila berkahwin, memiliki anak, memiliki kereta & memiliki rumah idaman. Syukur alhamdulillah, tuhan permudahkan dengan selancar-lancarnya urusan ini. Akhirnya dapat memiliki rumah hasil duit sendiri. Rumah sederhana saje, sesuai untuk family kecil saya.

Rumah saya dalam proses pembangunan. 
Pic ni Fain snap last week kot.

Inilah rumah yang bakal menjadi milik kami. Insyallah. Rumah teres setingkat aje... Sekarang harga makin melambung. Masa pembukaan just RM139k..semasa saya beli dah RM150k. Arghhh... rugikan? Memandangkan inilah fasa yang terbaru, so xnak tunggu2 lagi.. Harga rumah makin meningkat, mungkin inilah rezeki buat kami.  Syukur alhamdulillah, loan bank dah lulus dengan mudah & tanpa halangan, cuma tunggu masa nak sign dokumen. Kalo tak de apa2 halangan insyallah,  akhir tahun 2014 atau awal tahun 2015 siap la.. Huhu..lambat lagi. Sesungguhnya aturan Allah Swt cukup indah sekali. Thank You Allah.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

51 comments:

Eliss Mie said...

ok laa masih mampu beli rumah dalam pembinaan kat trg :) kt sini apa pun tak boleh :p mahal gilerr.. terpaksa beli 2nd janji x menyewa :) tu area mana?

Masya said...

moga dipermudahkan segalanya urusan membina mahligai ni.. nnt blh deko mcm²...

Ibu Lala said...

memang lega kalau dah ada rumah sendiri. moga sumnye berjalan lancar dan siap on time ye.

kalau kat kl ni rumah lagi la mahal melambung. ngeri dgr..

:: Mrs.Eady :: said...

:)

Chekgu Azrine said...

Alhamdulillah..

Allene said...

alhamdulillah.. syukur...

Rosmiza Ali said...

Alhamdulillah, dah ada rumah sendiri.. Area mana ni Lya?

Nad MamaZN said...

Alhamdulillah :)
Tumpang hepi utk lya n famili :)

combi said...

bestnyeeeee :D

Rai Ourkizuna said...

alhamdulillah.. seronok asya bila dah duduk rumah baru nanti kan..

Acik Erna said...

asalam LY..kat mana rumah ni.nampak besarkan..harga rumah sekarang ni memang tinggi

dhiera said...

alhamdulillah..
tahniah!
bila la saya plak nak merasa ada rumah sendiri ni~

eima said...

tahniah ... gembira kan ...rumah pertama ...


tp klu la belah sini pun boleh dpt harga tu alangkah lebih indah kan aku ... hihihi

Deqla Manjew said...

wahhh besar nmpk rumah lya tu..alhamdulillah..

MulutPayau said...

Alhmdulillah ....
Memang seronok kalau ada rumah sendiri..perasaan tu hanya kita jer yg tahu....

Rasp said...

tahniah sis...
tak kisah lah rumah besor ke kecik ke...
tapi yang penting...
hasil titik peluh kita sendiri...
sungguh puashati kan....
hepi for you sis....

Qhaifa Nur said...

tumpang gembira Lya...
setuju rumahku syurgaku...

AdaM Hawa said...

sonok bila dah ada rumah sendiri.. kalau boleh tiap2 minggu nak tgk.. nak tau progress..

Khai♥Rin : anies said...

wah tahniah! jgn lupa kenduri rumah br nnt jemput kami tau ;-)

Amanina Mads said...

alhamdulillah..rezeki :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Wah bestnya dpt rumah baru..Tahniah!!

diana said...

Alhamdulillah...:)

ct rahani said...

tahniah lya.. semoga semuanya berjalan lancar.. amin.. tumpang hepi jugak utk lya.. :)

Deq's Qienz said...

mmg mahal harga rumah skg kan??ini semi D ke sis??

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYA..
Alhamdulillah...
seronoknye dah ada rumah sendiri.. tunggu nk siap je tu..

happy! happy! ;)_

Suria Lekatlekitgurl said...

Alhamdulillah.. suka dengar org dah ada rumah sendiri. tumpang gembira jugak :D

eita said...

mesti best ada umah sendiri...
jimat sikit kan...bayar bulan2 pun nati jadi kite punyer..berbaloi jugak

Huda Ahsin 2 said...

Alhamdulillah... tahniah nak dapat rumah baru.

mama lieyna said...

Alhamdulillah syukur.. :-)

Perasaan bahagia tak tergambar kan... tak sabar nk tunggu siap spenuhnya.. moga semua urusan bjlan lancar :-)

Tahniah buat lya sefamily..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Alhamdulillah..moga dipermudahkan segalanya...

Bestnye ada rumah sendiri...bebas nak deko2.. ^^

el said...

alhamdulilah..smoga dipermudahkan segala urusan..:)

~aSHa~ said...

wah seronoknya nak duduk umah sdri dah......

tahniah

mama_umar_maryam said...

alhamdulillah..tumpang happy 4 u dear :)

syawalsimpsons said...

alhamdulillah

Alin Marlini said...

Alhamdulillah....

kayyana said...

wahh.. tahniah ye lya sebab bakal ade rumah sendiri.. mesti tak sabar nak tunggu siap rumah tu kan..

RedRose said...

betul tu yang, harga rumah memang takkan turun. so, you did a very good job to invest for your own house.

CeqGu said...

cikgu suke sangat2 rumah setingkat. Tapi payah la nak jumpa kat shah alam. rumah sekarang ni pun malas nak panjat tangga ke bilik. tido kat bawah lagi syiok

norhidana miswan said...

msti tak sbr nk tunggu siap nih

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

kejap jer dah naik reganyer tu...tak lama lagi dapat duk umah baru asya...

Chic Na said...

seronok kan ada rumah sendiri..

nik ros said...

seronoknya. nik pun tgh cari rumah jugak ni.harap2 urusan di permudahkan jugak la.

N.Aima K said...

!yey

ieda immi said...

alhamdulillah ..
akak pula rasa x sabar ;)

Cinta Misteri said...

alhamdulillah, mesti dah tak sabar nak pindah rumah sendiri kannnn....rumah sendiri lg best boleh deco mcm2

LiYa HaNiF :: said...

alhamdulillah... :)

Cik Nur™ said...

alhamdulillillah....

Fazliana Jamil said...

mmg syok dpt dok rmh sndiri kn...

are_lin@yu said...

alhamdulillah best nya dh ada umah sndri..sng kan..kra aset trpnting tu..

Fifi Nadhrah said...

alhamdulillah.. seronoknye..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Alhamdulillah moga segala urusan dipermudahkan...