Tuesday, May 28, 2013

Teacher's Day Celebration

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salam semua.. Hari ni baru nak update story sambutan Hari Guru kat sekolah asya. 1st experience untuk dia. Dia masih tak berapa faham apa itu "hari guru". Sebab malam tu, time nak membeli hadiah untuk teachers, dia asyik tanya sebab apa beli hadiah untuk teachers.. Happy beday teacher ke? Saya just bagi jawapan.. esok hari teachers.. untuk semua teacher2. Lepas tu boleh pulok dia tanya " Hari Adik Bila? ".. Hua..hua....

Tarikh :
16 Mei 2013

#Kesemua pic aktiviti hari guru ni saya cilok dari FB sekolah asya#

Teachers & students
Thumbellina mama tersorok kat mane ni?

Surpriseeeee dari A&W.
Sponsor daripada salah sorang mommies

Maybe time ni xtvt "gelek-gelek" kot

Teacher Intan pon sporting

Thumbellina mama bertudung biru belakang bear.\

Joget times...
Nampak tak asya kat belakang tu?

Persembahan dari teachers Al Jannah Cyber Montessori.

Yang ni student dari playschool.
Persembahan gwiyomi. Cute.. dengan teacher2 pon Cute!

Cikgu-cikgu dari Al Jannah Cyber Montessori.
Happy Teachers Day !
Tak pasti ni da orang buat ape.. 
Macam tepuk tangan je.

Hihi.. asya cam malu-malu je.
Tiup belon tak besar-besar.
Kata teacher Intan , asya malu sebab bear berdiri depan dia.
Menurut teachers, thumbellina mama sangat pemalu di sekolah.

Apa asya bagi untuk teachers?

Taaraaaa.. ini yang asya bagi untuk teachers dia.
 Dia yang pilih sendiri.

Dan ini kad untuk teachers.
D.I.Y ajerrr...
Kebetulan tengok ada kertas A4 kaler2, terus jadi je.

Simple aje . Mula-mula bagi dia tulis sendiri. Tapi dah berejam.. lambat sangat, terus saya pegang tangan dia & tulis laju-laju. Lagi pon dah lewat malam. Pukul 12am++ still berjaga lagi, esok nak bangun awal pagi.

" Terima kasih buat teachers asya di atas setiap curahan ilmu & kasih sayang buat asya "
Selamat Hari Guru buat semua cikgu-cikgu yang pernah mengajar saya dulu serta buat kakak's saya 2-2 orang tu, semuanya bergelar guru & last buat arwah ayah saya yang juga seorang guru. Semoga tenang di sisiNya. Al-Fatiha.. Amin

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

41 comments:

lieyalatif said...

meriah sambutannye lya....siap panggil maskot a&w lagi...sonok budak2 ni kan...

takpe, lame2 nanti asya dah kurang malu nye hehehehe.....

NzA said...

wah meriahnya...suka tgk wajah2 kecil yg comel2 tu..
Al-fatihah buat arwah ayah mamaasya.

syawalsimpsons said...

bestnyer teacher2 asya dapat hadiah yee...best3...muka asya macam pelik je tgk bear tu kan

Lya Colours said...

wah bestnya siap ada a&w

Sayangku Zie said...

Meriahnya sambutan kat situ... ibu bapa dijemput juga ker?

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYA..
tercari2 asya yg berudung biru tu..comel je..
hihi..asya malu2 ye.. :)

meriahnya sambutan teachers day kat sana..
Tahniah teacher!

asya pun mesti belajar pandai2 tau...cantik hadiah pilihan asya tu.. :)

el said...

alololo comey teddy bear kecik tu pandai asya pilih untung ckgu2 tu hehe

che mid said...

Wah, siap ada gambar sekali tu, tentu para teachers semua happy sgt dapat kad dari fasya.. selamat hari guru buat ibu Fasya juga yang sentiasa mengajar Fasya erti kehidupan..

Deqla Manjew said...

wahhhh.... meriahnya sambutan hari guru...siap a&w dtg meraikan... dah lama x mkn a&w...kat sini xde ar... huhu...

Rasp said...

meriah sungguh sambutan hari guru dia ek sis....

Khai♥Rin : anies said...

pandai la asya pilih hadiah...comellllll...sy pon berkenan ;-)

CeqGu said...

meriah betul!

amirah said...

meriahnyaaa....present asya untuk teacher tu comel bangat...!!

AdaM Hawa said...

meriahnya.. siap ada badut lagi.. sonok!!

Rieyn Anna said...

wahh..meriah sungguh sambutannye ye..:)

LiYa HaNiF :: said...

Hahaha last2 mama yg tolong tuliskan ye... :)

norhidana miswan said...

asya seronok ke malu2 tuh.... heheheh
mmg asya paling comei dlm ramai2 tuh tau...

kayyana said...

alamak.. yana tak beli papepun untuk teacher teacher rayyan.. mesti dieorang kecik at kan kan kan.. aihhh... tp asya nampak comel la dok belakang bear tu.. hihihi... comel comel btul.. best je tgk aktiviti yg dieroang buat kan.

Mimi Azirah said...

sgt meriah...siap de askot lg

diana said...

wah..meriahnya..sekolah anak saya langsung tak sambut pun..

diana said...

wah..meriahnya..sekolah anak saya langsung tak sambut pun..

Syima ~Mama Kyra~ said...

Meriahnya majlis teacher day. Siap ada sponsor ANW lgi..cantik bju depa..merah biru..menyerlah

Nafira usof said...

canteknye kad yang buat sendirik tuh.. kreatif jugak mama asya nih yer..

pandai asya pilih hadiah~

Masya said...

MERIAHNYA SAMBUTAN HARI GURU SEKOLAH ASYA....

BUDAK² BIASALAH.. AMIR PUN BUAT KAD UTK CIKGU .. SATU JER YG SIAP, TU PUN UNTUK GURU KELAS DIA....

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

Salam Lya,

Meriah hari guru asya.

Semoga Lya sekeluarga gembira selalu.

ieda immi said...

bestnyaa ramai2 macam nie ...
cantik kad asya bg cikgu .. kreatif , mamam tolong pun tolong lahh janji dia ada usaha nak bagi cikgu dia kan ;)

Tuan Juhaida said...

meriah gitu!hehe cantik DIY card...small thing like that lebih bermakna kan

Cik Nur™ said...

comei hadiah yg asya bagi... :)

Solehah Shamsuddin said...

Awww bertuah teacher2 Asya dpt hadiah super cute tu.msti teacher2 Asya happy sgt dpt smbut teachers day cmni.hehe :)

solehah dh lme xjenguk sini.maafkn solehah sbb dh lme xdtg komen.solehah bz,gne lappy pn lappy org ni.solehah xbwk lappy sndiri at sini sbb mak nk gne.maaf ye.solehah harap nt solehah aktif berblogging lg :)

Orked said...

meriahnya sambutan sekolah asya..
sekolah aqilah xde sambutan pun..

ceria tgk baju kaler biru merah tu..ade a&w lgi tu..bess

Riedaffya ibrahim said...

meriah sambutannya

are_lin@yu said...

wahh meriahnya kt sekolah asya..msti asya seronok kt stu kan..hehe

p/s:ala lya xpa ja..ayu phm..hehe

wan nurul hezrina abd halim said...

meriahnya siap ada maskot=)

Puan Kutu said...

seronok asya sambut hari guru.paling tak tahan,hari adik bila?hari2 pun boleh asya oi.hekhek..

mama_umar_maryam said...

sgt meriah!best btol surpirse A&W tu!!

Fifi Nadhrah said...

cumil sangat asya.. dengan gayenye tu.. hihi.. mama asya pon kreatif..

Chic Na said...

sweetnya kad asya utk teacher. :)

eima said...

meriahnye .. budak paling hepi kan ...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

comel jer hadiah asya utk cikgu2 dia..pandai pilih

Che Rosliza Che Mat said...

Seronoknya hari guru....meriah giler...

deq's qienz said...

wahhh bestnya..plg best hasil tangan asya tuh la..nt boleh dq ciplak pulok..hehehee :)