Friday, June 7, 2013

31.05.2013 : Izzati & Din Solemnization

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

**DISEBABKAN KESILAPAN TEKNIK, ENTRI NI TER-PUBLISH PADA 5.5.2013 (kes silap sheduled).. JADI SAYA DRAFKAN SEMULA ENTRI NI & PUBLISH SEMULA PADA HARI NI**

Musim cuti sekolah juga sinonim dengan musim kawin a.k.a musim mengawan. Memang situ sini meriah dengan majlis perkahwinan. Saya sendiri pon dapat banyak invitation kenduri kawen ni. Cuma bukan semua majlis saya boleh join, esspecially yang jauh-jauh. Salah seorang BFF saya juga antara yang selamat diijabkabulkan. Syukur alhamdulillah, setelah mengharungi pelbagai ujian & sesungguhnya jodoh mereka benar-benar kuat akhirnya beliau bersatu jua. Inilah ketenteuanNya, andai dia milik kita.. walau sejauh mana pon & walau seliku mana pon jalan, pasti tuhan akan dekatkan & andai ia bukan milik kita, walau segagah mana pon kita berusaha untuk dekat...ia tetap jauh dari kita. Ok, meh layan antara pic yang sempat saya snap. Lain-lain pic leh tengok SINI. Kalo nak letak sini, memang berjela-jela la entri ni.

31.05.2013
Zati & Din Solemnization

Hanya memakai kurung simple warna krim untuk majlis pernikahan.

Mekap sendiri..tapi tetap cantik & berseri

Husband & Wife
Alhamdulillah..Tahniah ;-)


Saya lak sedondon dengan dinding tu.
Masa ni dah lepas akad nikah..

Selepas sesi bergambar , makan dulu.
Nasi Dagang..yummmm.. serius sedap!

Tengok asya makan..secotet je tu

Hehe.. muka bosan dah ni.
Lepas makan..sempat gedik-gedik dulu dengan mama


Tak dop kije-an...


Mama kiss asya..

Lepas makan, masuk semula kat pengantin..
Wajib la bergambar dekat pelamin ni.


Anak dara mama dah besar..
One day, asya pasti akan melaluinya juga.
Moga asya dipertemukan dengan seseorang yang dapat menjaga asya sebaiknya & seadanya.
In shaa allah.


Me & Zati
Love this pic....


Aksi sempoi pengantin

BFF--> Flizz Star
Tapi x cukup geng...xpela...


Free style from us

Pic dari instagram @lyafrina

Entri majlis persandingan Izzati pada keesokan harinya akan menyusul kemudian.
Tapi sayang sangat sebab tak sempat snap pic banyak-banyak coz bateri habih.
Frustttt!

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

34 comments:

Jue a.k.a Ibu 2F said...

selamat pengantin baru zati

aisya nampak comel sangat

Masni Syafie said...

color pink yang menyerlah dan menaik kan seri pengantin...likeee =)

lieyalatif said...

Betul tu lya...musim cuti sekolah adalah musim mengawan sedunia hahahahah....alhamdulillah kan...bertambah2 ''masjid' dibina....

Cantik pengantin sgt2 lya...lya n asya pun mcm biasalaa mmg sweet n cute....

ieda immi said...

comel pengantin ..
sama manis senyuman ngan lya dan asya ! ;)

Nad MamaZN said...

Selamat pengantin baru buat kawan lya!

are_lin@yu said...

tahniah wat kawan lya..mka hmpir samalah..nk iras asya pn ada.hehe

Tina Othman said...

Tahniah2 bestnya kenduri nikwh hidang nasi dagang, terliur pulak

Khai♥Rin : anies said...

lya mcm serupa je dgn pengantin... kembar x seiras ye ;-)

εïзmummyHazaεïз said...

best fren kawen.. me pon, lepas kawen ni, ade yg dapat join, ade yg susah nak join.. Lagila anak2 bertambah nih :)

xpernah lagi attend kenduri bahagian pantai timur, nasi dagang yek?? sedapnye

el said...

senyuman korg mmg sama
kembar pun ada tgk hehe
untunglah makeup sndiri pandaiiiii

Deqla Manjew said...

suka tgk pic lya dgn asya.. sweet sokmo.. ehh cantik la baju pengantin wlupun simple.. ;)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYA..
Sweet sgt pengantin ..
hihi..klu lya berdiri kat depan dinding tu mesti tak nmpak! :p

tersentuh hati baca caption pic asya dok termenung kat pelamin tu..
insyaallah..amin2.. :)

tahniah buat pasangan pengantin,,mabruk!

Eliss Mie said...

muka bff tu iras muka sepupu saya :)
selamat pengantin baru buat kwnnya tu :)

Qhaifa Nur said...

Lya cantiklah pelaminnya...
selamat pengantin baru...

Nafira usof said...

cam seiras jer muka lya ngan pengantin tuh~ hehehehe

selamat pengantin baru buat kawan lya~

amirah said...

cantik pelamin dia..

Lynda Che Lah said...

nasi dagang tu....waaa...
rindu terengganu!

Zuraidah Butang said...

mekap sendiri ke die...cantik jgk..ehhe

Che Rosliza Che Mat said...

make-up sendiri pun cantik pengantin tue...

diana said...

Asya makan nasik je ke?/lauk mana??suruh tuan umah goreng telor la..hehehh

Tihara said...

akak pn sokmo jadi gitu silap publish hehe..
ske tengok pic2 yg dirakamkan dlm blog ni, cantik..selamat ngantin baru to both of them barakallah :)

Yana Libra said...

sedondon sgt dengan dinding tu kak~ hehe

Cik Nur™ said...

muka Lya dengan pengantin lebih kurang je...

apapun, selamat pengantin baru.. :)

Cinta Misteri said...

muka lya mcm sepasang jer ngan pengantin perempuan.
selamat berbahagia utk kedua mempelai

Chic Na said...

pandainya mekap sendiri.. cantik..

Riedaffya ibrahim said...

tahniah buat pengantin...asya comei n maintain je bile bergambar kan..

ieedaz @ mama_isha said...

Selamat pengantin baru buat izati...moga kekal hingga hujung nyawa...
Wahh asya & mama asya bukan main lagi berposing yek.. anyway mama asya cantik sgtla! :)

intanfirdaus247 said...

kak intan suka sgt dengan baju pengantin tu..cantik..:))

wah asya, cantik la baju..

LiYa HaNiF :: said...

tahniah buat bff awk tue... :)

mama aryan said...

moga jodoh mereka berkekalan hingga ke syurga

Haryati Faizal said...

asya makan nasik saja ke? takde lauk???

Rosmiza Ali said...

Berseri2 pengantin baru! Semoga berkekalan hingga ke jannah.. =)

wan nurul hezrina abd halim said...

sahabat lya tuhkan kalau kata kakak pun org caya muka nak seiras dah..

selamat pengantin baru pd dia n semoga berkekalan bahagia

Myra Jay said...

Tahniah buat pengantin baru, moga bahagia ke jannah.. aminnn :D