Sunday, June 30, 2013

Colgate Optic White

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Colgate-Palmolive Sdn Bhd memperkenalkan inovasi terbaru produknya, Colgate Optic White yang dapat membantu membuang kotoran pada permukaan gigi dan menjadikan gigi lebih putih dalam hanya seminggu.Pengarah Urusannya, Chris Pikounis berkata, formulasi khas Colgate Optic White mampu menjaga gigi agar lebih sihat serta membolehkan pengguna mendapatkan senyuman lebih cerah.

“Dengan kesan pemutihan yang berkesan, produk ini boleh menjadi aksesori wajib yang perlu dimiliki oleh setiap orang yang mementingkan kebersihan,” katanya.Colgate Optic White menggunakan kuasa pembersihan dan pemutihan silika dan pirofosfat untuk membersihkan permukaan gigi dengan selamat dan dengan penggunaan kerap, ia juga dapat membantu menghalang kaviti, melindungi enamel, menanggalkan plak dan menyegarkan nafas.

Selain ubat gigi, Optic White turut didatangkan secara lengkap dengan berus gigi Colgate 360° Optic White dan pembersih mulut Colgate Optic White dengan formula khas yang dapat mengekalkan pemutihan selain memberi nafas segar berpanjangan.Colgate Optic White kini boleh didapati di semua farmasi dan kedai seluruh negara pada harga RM5.90 untuk ubat gigi 40 gram dan RM12.90 untuk 100 gram, RM12.90 untuk berus gigi dan RM8.90 untuk pembersih mulut 250 ml dan RM12.90 untuk 750 ml.

sumber :--->sini

Komen saya setelah menggunakan 
COLGATE OPTIC WHITE :

Saya telah menggunakan Colgate Optic White ni dah 2minggu++ kot..
So far, saya perasan tona gigi saya cerah sikit. Nak kata putih berseri tak de la.. Tapi nampak la sikit perubahan. Maybe kena pakai lama sikit baru leh nampak kesan berganda.. Takpe.. kita tengok sebulan dari sekarang... Biasalah.. kita kena banyak bersabar kalo nak nampak hasilnya. Tak semestinya sekali pakai terus nampak hasil, apa yang penting usaha...

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

36 comments:

Mimi Azirah said...

Mcm tuh kne beli jugak ubat gigi nih

Mimi Azirah said...

Mcm tuh kne beli jugak ubat gigi nih

eita said...

kalau ada kesan bagus jugak guna kan

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam LYA..
hihi..rajin lya try produk baru..
mesti senyum lebih menawan,, gigi putih berseri lah katekan.. :)

ch@ said...

Ada juga la perubahannya kan. Bolehla beli pasni. Hiks. Thanks Lya.

ch@ said...

Ada juga la perubahannya kan. Bolehla beli pasni. Hiks. Thanks Lya.

Deq's Qienz said...

ok ke..rasanya cmna??kalo mcm colgate biasa ok la..dq prnh beli tp xingat jenama apa..mmg xlalu gan rasanya..nk muntah

Cik Nur™ said...

nak cuba jugalah mcm ni.. :)

mama lieyna said...

Boleh beli ni :-)

nea lopah said...

akak pun sedang menggunakan. baru seminggu.

Mrs Velentine said...

nak belilah

LydSunshine said...

kena amik gmbr sebelum dgn selepas Lya. Baru bleh tau hasilnya.

Rosmiza Ali said...

Pencerahan dia satu tona lebih putih after a week kan? So, kena lah tunggu lama sikit kot kalau nak dapat kesan lagi best.. Nanti dah cukup sebulan jangan lupa kongsi testimoni ye Lya.. =)

Syima ~Mama Kyra~ said...

baru tahu ada produk baru dari colgate utk gg putih ni..kita pun nak try beli la tp kena tgu ubat gg yg ada tu abis dlu :D

Deqla Manjew said...

owh yg terbaru ye.. baru tau...hihi...

Fifi Nadhrah said...

macam best je ubat gigi ni.. nak try jugak la.. da lame tak g cuci gigi.. takde mase.. haha.. macam sibuk sgt.. kot la bile pakai tak payah g klinik gigi..

Nafira usof said...

nak cuba jugak lah~

diana said...

ni yang fazura pakai tu kan..

aReLaN said...

leh gak nak try ni. dah puas gosok gigi tak nak gak dia putih2 ni. huhuh

Nad MamaZN said...

Dh nmpk perubahannya ek lya?
Berbaloi la kot beli ni kan?

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

eh? macam best je? nak try la :)

Ema Johari said...

nak beli jugaklah..

amirah said...

dah guna jugak..huhu...tp betulla lya..memang nampak ada beza sket. tp kena stop minum kopi la sebab nanti kuningkan gigi balik...tu yg susah tu..huhu

Kesuma Angsana said...

wah menarik ni !

Puan Kutu said...

okla nmpk kesannya..tgok iklan kt tv tu macam tipu jer.hehe

::NureeN:: said...

ada yg kata yg pakai terlalu kerap sbb boleh menipiskan gigi :)

Haryati Faizal said...

berkesan tuk putihkan gigi ye...

Masya said...

nak beli jugaklah.. bolehlah senyum lbh sikit amik gambar raya ni kan.. gigi dah putih

Yana Libra said...

ooo..berkesan ye kak~

mrs kayrul said...

saya pun pakai ubat gigi nie..tapi takde la seminggu dah putih...nie dah masuk 2 minggu x putih pun...huhuhu

9n0L4 said...

teringin jgk nk pakai. tapi stkt ni belum jumpe. hehe.

kayyana said...

btul btul btul..hihihih

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Lily pun pakai colgate ni..dah berbulan2 dah...ada jugalah nampak perubahannye sikit...

Chic Na said...

boleh cuba gak ni.. dh ada testimoni.. huhu..

MOHD ARIF HANIF MOHD AZMI said...

Da pakai da ubat giginji...
Kesannya
1: gigi jd sensitif bila minum bnda sjuk..wlaupon dr peti ais umah...bila minum dia akan sakit smua gigi dlm masa 2 3 mnit...
Sblom guna ubat gigi ni..ketul ais pon i bleh kunyah...

MOHD ARIF HANIF MOHD AZMI said...

Da pakai ubat gigi ni sbulan....gigi sakit bila minum sjuk....putih x de...

Buat Follower, Jangan Lupa Tinggal LINK kat kotak KOMEN entri terlatest ye.