Monday, June 24, 2013

Doa Agar Anak Mudah Menghafal Pelajaran

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Baru sempat nak ngadap blog. Last week tak sempat nak update blog & bw. Kebetulan asya ada exam pertengahan tahun bermula 18.06.2013 hingga 24.06.2013 ( hari ni ). Selain tu saya sendiri pon kurang sihat, demam+batuk+selsema.. Maybe sebab cuaca sekarang yang berjerebu. Indeks pencemaran cuara kat Kemaman ni pon teruk, cecah 150++ memang berjerebu. Time malam pon, berpeluh manjang disebabkan cuaca terlalu panas.. Owhhh,,, dah terpesong dari tajuk ni. Nak citer pasal exam asya ni.. saya sendiri tak tahu dia boleh jawab atau tak..apa2 pon tunggu progress report je la nanti. Apa-apa pon, mama sentiasa mendoakan asya.. Yang penting baby ajaib mama ni kuat berusaha!

Art & Craft : Cotton wool rabbit collage for Kindy 1 Group
Pic ni teacher asya update kat page AlJannahCyberMontessori
test art&craft pada Khamis lepas(20.06.2013). 



IPU HARI INI 24.06.2013 @7.00AM
BACAAN IPU-249 ..
wahhh..line ORANGE tu !!


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

37 comments:

Masya said...

asya exam yer... good luck baby ...
jerebu kat selangor pun teruk sekolah dah tutup.. opis jer bukak, alhauakbar .. itu pun ada org membakar terbuka lg .. geram jer dibuatnya...

Fazleyatul Aini said...

melaka cecah 3-4 ratus IPU. duduk dalam rumah je la tak keluar pon

:: Mrs.Eady :: said...

kene bnyk minum air masak

kasihredha said...

Kat sini Teruk dah Jerebu lia...dah x nampak bangunan...lemas

mamaRIFQY said...

kat KT, smalam la agak teruk...kwn na yg duk kmaman cakap..kat sane dari weekend dh start jerebu

Khai♥Rin : anies said...

doa utk kita jg..

kat sini pon bertambah teruk...busuk rs nyer bdn ni dek bau asap je

Nad MamaZN said...

Tu la.. Dok dlm umah pun rase pedih mata ni
Take care k lya n famili!

lia said...

wahhhh bagusnyer tadika Asya ... ada update gmbr....

Aimaniman Ezaiza said...

tq kerana kongsi doa...

akak menangis bila baca kisah Asya dilahirkan,... kuat sungguh mama asya ye,..

amirah said...

insyaAllah asya boleh jawab punya...

melaka ni liya dah cecah hampir 400 dah. nak bernafas pun penat sebab mmng dh batuk tmbh lgi dengan jerebu ni...

Deqla Manjew said...

moga asya dpt menghafal apa yg dia belajar dgn mudahnya.. hurm.. sini pun dah terok jerebu.. mmg tdo mlm rasa bahang jek.. hujan turunlah.. ;(

Norlizayati Othman said...

Owh.. moga asya dpt result yg bagus. Ameen

Rasp said...

insya Allah asya leh buat exam tu...
hopefully cocer cepat2lah improve kan...
take care tau sis..

LydSunshine said...

Lagi dahsyat dri kat selangor tu bacaannya. Kemaman tak dpt cuti skolah ke?

duniafana said...

saya doakan moga kita slalu amalkan doa harian

Qhaifa Nur said...

moga jerebu cepat pulih...
doa yang bagus Lya..tq

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

asya dah exam yer...qaysara belum lagi kot...baru pinda sekolah tak tau la acaner..
asya pi sekolah x hari ni?

dhiera said...

saya pun dah start sakit tekak, batuk2 dan selsema.
take care ya sis..

nt share kami orang ea macam pencapaian asya

Masni Syafie said...

dalam makmal pun masuk jerebu jgk...huhu
Area shah alam...

sarah said...

thank fro the doa..blh diamalkan..

Ibu Lala said...

Tu la kan. Harap crpat la berlalu.

Riedaffya ibrahim said...

time jerebu, anak2 mudah berisiko kan..kene hati2.

diana said...

ingat kan ada doa untuk anak2 mudah menghafal..heheh..
semoga berjaya Asya,..:)

eita said...

hari ni bacaan indek dia memang teruk..
nasib kat dungun hujan hari ni...

Ema Johari said...

KL pun dah teruk sangat juga..anak-anak semua dah mula berair hidung.... kena berjaga-jaga...

Nafira usof said...

memang kena jaga kesihatan betol2 musim nih kan~ lebih2 lagi kesihatan anak..

thanks lya atas doa tuh.. nak amalkan jugak..:)

zety said...

tkcare korang..kemaman ipu tinggi kan..zt pon tgh risau nih husband ade keje kt kemaman tu..semoga dilindungiNya

Sayangku Zie said...

Semoga anak2 kita berjaya dunia akhirat

Alin Marlini said...

elok dijadikan amalan...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam LYA..
insyaAllah.. result exam asya ok.. :)

samelah..
kat cni dah kena langkah berjaga2..

take care tau

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Good Luck Asya...

Makin teruk jerebu tu...tempat ktorg dah kurang sikit dah..moga keadaan cepat pulih seperti biasa...

Cik Nur™ said...

nice sharing...:)

sini pun dah jerebu..rimas betul rasa..huhuh

Ummi Iman said...

Inshaallah. Dpt result yg elok nanti. Selangor pun teruk. 296 - 288. Mmg tak boleh tahan bau asap. Bahaya duduk luar rmh.

mama lieyna said...

Thanks for sharing.. boleh di amalkan..

Tcare ye lya, mmg membimbangkan..huu

Deq's Qienz said...

nice sharing lya..mudah2an dpt lah ank kite blajaq gan baik ya.

Amanina Mads said...

in shaa allah asya boleh menghafal :)
ibu bapa juga mendoakan buat anak2

9n0L4 said...

nice sharing. kuat kan aritu jerebu kat sini.