Thursday, June 13, 2013

End Of School Holidays

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Pantas sungguh masa berlalu.. Dah seminggu pon sesi persekolahan berjalan. Alhamdulillah, asya gOOd je walaupon cuti panjang baru-baru ni. Semangat nak ke sekolah jumpa kawan-kawan & teachers . Syukur alhamdulillah, itu petanda asya seronok ke sekolah. Sehari sebelum sesi persekolahan sempat bawak asya lepak pantai. Sebenarnya time tu dah tak tahu nak kemana-mana. Nak bawak ke playground, terlalu ramai orang, nak main pon susah...

08.06.2013 @ Monica Bay Beach 

Cam biasa... saya sukerrr snap pic " thumbelinna" ni.
Macam-macam peseng.. 


Tq papa sebab snap pic asya & mama..
 Sangat-sangat sweet!

via IG @lyafrina
Photo-G To Be !
Masa ni asya snap pic mamapapa...
Dan hasilnya
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
keh..keh..keh...


Teduhan Kasih....
Papa Adam Papa Asya laaaaa...
tengok tuu..tengok tuu... kuat pengaruh
Tapi kan.... papa asya pon feeling habis dengan drama TEDUHAN KASIH ni.

EPISOD 11 TEDUHAN KASIH
Iffa : Mungkin ada hikmah Iffa & Ryzal berpisah, kalo tak Iffa xkan jumpa dengan org sebaik abang (Ehsan)

TEDUHAN KASIH LYA
Lya : Mungkin ada hikmah saya sakit & lumpuh dulu.. kalo tak saya xkan bertemu dengan orang sebaik abang.... Ye la... sakit+lumpuh yang menemukan kitakan... Sebab time tu papa asya teman kawan dia (kwn lelaki) melawat saya yang lumpuh & sakit. Tak sangka pertemuan pertama tu mendetikkan perasaan di HATI papa asya untuk mendekati saya.. Papa asya berusaha sungguh untuk memiliki saya dulu walaupon saya sakit & tak sempurna. Alhamdulillah... tuhan semakin mendekatkan kami. Ya Allah, kau kekalkanlah hubungan kami suamisteri hingga ke JANNAH & kau kekalkanlah perasaan ini seperti kali pertama kami merasainya hingga ke akhir hayat kami bersama...

comey dop taik lalat saya tu??? Kih..kih.
Bos saya kate, " awok koho sihat lening
Saya tanya " bakpe kate gitu?" 
Bos saya kate " Dohh.. lening ade jerawat sokmo muke.. bagus r tu.. maknanya kulit awok aktif, daroh awop molek la tu..."  
Saya Kata :" kahhhhhhh.. ye ke gitu??"
Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

51 comments:

Masya said...

sedihkan teduhan kasih tu... mmg semuanya ada hikmah..

Rosmiza Ali said...

Lawo gop shot asya tu.. Ada gaya jadi photo-G besar2 nanti.. Copy hobi mama dia.. =)

syawalsimpsons said...

seronoknya tgk asya seronok yee..moga semua di lindunginya

amirah said...

comel la asya pakai topi tu. nanti arissa dh besar nak beli satu la. comel sangat. mama asya pun comel. berani pakai tudung dgn baju yg color blocking... : )

Cik Nur™ said...

hehehe..sempoi bos Lya...

Lya, koho tu ape..?hehehe..

setiapa apa yg terjadi ada hikmaknyakan, bertuah mama asya ada papa asya.. :)

Deq's Qienz said...

hahhhaaa..kiut semua pic tuh..aha la dq pon prasan tahi lalat tuh..duk fikir juga lya da tahi lalat ke be4 nih..owhh jerawat upenya..biasalah lya hormom org pompoan..

Khai♥Rin : anies said...

pantai mn ni lya?
amboiiii semua dok melayan cite ni yek ;-)

Cho Zila said...

Penuh kasih sayang Asyanikan... seronoknyer dia...
akakpun suka cerita Teduhan Kasihtu... feeling2 gitu...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhh pandai asya snap pic yerk....

Lya Colours said...

saya dulu tak layan teduhan kasih. tapi asal masuk office pagi2 tu budak2 ni pakat dok story teduhan kasih manjang, dah berjangkit plak terrrtengok haha

ieja amieja said...

mcm bese comel je asya ni..akk pun dah mula minat citer ni gara2 ank akk selalu tgk..

lia said...

bole tahan gak gmbr yg Asya amik... ;)

norhidana miswan said...

comei asya ngn topi tuh... seronok betul dia main pasir tuh, untung umah dkt ngn pantai nih kan...

Imah Dinor said...

dah lama xjengok sini ..mood kelaut ..blog sendiri pun sepi..mood dah kembali normal...mmg cpt masa b lalu ..anak2 dah kembali ksek. plan2 nak cari baju raya tuk anak2 dulu...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Asya....acik nak pinjam topi...comeyyy ngattt nihhh

LydSunshine said...

Teduhan kasih tu saya tgk sekali je sbb heroin tu mcm tak best. Heheh. Boleh gitu.

Bos Lya peka jugak la pada lya kan? Sampai jerawat lya pun dia perasan.

Cikda said...

comelnya asya..pandai posing.. tgk emaknya lah kannn... hehehhe

Nafira usof said...

pandai Asya amik gambar.. hehehe..
lama2 nanti senang lah mama papa dia nak gambar lomantik.. hehehe

zura aminkan cakap bos lya.. moga lya dan asya sentiasa sihat~

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Lya..
alolo...comey asya..
lagi nmpk comey pakai topi tu.. gud girl..tak sabar nk g skool :)

Alhamdulillah..suka tgk pic2 ceria Lya ,Asya & Fain..
InsyaAllah..semoga berkekalan hingga ke jannah :)

Qhaifa Nur said...

akak tengok Lya sekeluarga suka pergi pantai...tenang pandang laut kan..

Lya apa yang berlaku pasti ada hikmahnya...

nuha ahmad said...

asya comel. asya comel. alahai sweetnye :)

el said...

el dulu mmg xlayan TK ni
tp bila tgk watak kak long..ayu ngan mak dia fuhhh lagi el melayan hahaha
lawak sgt2 w/pun dirog ni kijamm n jaat

hahaha asya amek gambar sekerat2..lucu dehhh

aah semua itu ketentuanNYA
syukur apa yg lya ada skun
:)
hepi for you

are_lin@yu said...

alhamdulillah..happy family..stiap apa yg trjadi ada hikmhNya kan...hepy tgk lya ;-)

Kakizan Omar said...

Amin... semoga Allah makbulkan doa itu... :D

Deqla Manjew said...

deqla suka tgk pic lya kiss pipi asya, asya kiss pipi lya.. sweet sgt 2 beranak ni.. bagus la asya semangat nk sekolah.. biasanya bebudak abis cuti skolah nk masok skolah blk trs jadi lemau..

Jue a.k.a Ibu 2F said...

gambar yang comel...
betullah lya nampak sihat sekarang dan nampak lebih berisi

ieda immi said...

amboi2 asya .. photoG to bee yee
ekekek ;)
aah puas akk tgk ada nampak jerawat tuu .. betul lah bos lya cakap tuu ;)

diana said...

cantik topi asya..beli kat mana??

Gieyana said...

Sy nk gelap Asya snap photo uols tu..x pa..learning process utk dier..nnt makin ok..:)

Gieyana said...

Nk gelap plak..nk gelak..:p

ummiross said...

Salam mama Asya..

Memang cantik gambar2 tu, tentu jadi tatapan istimewa bila Asya dah besar nanti.

mama lieyna said...

Suweeet...pandai asya snap pic mamapapa dia, boleh diharap :-)

Hahaha... betul jugok katenye bos lya tu :-)

wan nurul hezrina abd halim said...

korang suka pergi pantai kan?sama mcm arwah abah nurul suka ajak ke pantai..agak2nya kabape banyak pic ek lya ada kat pantai??gambar semua cantik2

Mimi Azirah said...

Ouucccchhhh...sweetnye Teduhan Kasih Lya tuh...huhuhu

Haryati Faizal said...

in shaa Allah yati doakan jodoh lya ngan fain berkekalan hingga ke akhirnya...

Kesuma Angsana said...

aduhai syahdunyer baca !

Sue-Rya Qistina said...

alolololo..comelnya anak dara awk ni..cute!

Chic Na said...

hehe.. paling tak tahan tengok pic asya snap. kreatif gak tu. huhu..

sal ya said...

seronok tgk lya sefamily. bos tu lagi pandai dari doc ek? mgkn btl jgk kata dia.

dela said...

suka la akak tgok foto2 family begini... happy always.. :)

Aisy Nasiha said...

selalu tersentuh hati bila baca entry di blog ni...
i
bos lya ni bagus la, prihatin...

akak dan suami pun mula suka citer teduhah kasih ni sejak minggu cuti sekolah... mmg best la...

teduhah kasih lya ni lagi best....kisah yang tak berlaku pada orang lain..

nik ros said...

wah teror dan ambik gambar.walaupun senget kan.sekurangnya nampak la jugak muka mama dan papanya.hehe

Teena Tna said...

Semangat dia nk ke sekolah..
Terharu bila baca cerita teduhan kasih akak...

Etuza Ezawarna said...

wah sekarang mak dan abah dia dah kena snap..cantik2 pic

Izan Ishak said...

alhamdulillah. moga lya terus diberikan kesihatan yg berpanjangan dan dijauhkan dari segala penyakit yg berbahaya pasni...


tak tgk pun teduhan kasih tu. takut terjebak n tak boleh miss...

Amanina Mads said...

cerianya asya.. pandai dia guna dslr. hehe

Fifi Nadhrah said...

moge bahagie sampai ke syurge.. :)

Fiza Rahman said...

Happy family.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Happy Family...
Pandai Asya amik gambar papamama..^^

Yana Libra said...

hehe..artistik asya tangkap gambar~~

9n0L4 said...

hehehe. swwet je bos lya tu. tapi kan sume die perasan ape ade kat muke lya. hee.