Monday, June 3, 2013

Kereta Kuda Pantai Batu Buruk

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salam hari isnin semua !1st nak ucapkan terima kasih ada kawan-kawan yang tak jemu meninggalkan komen disini walaupon saya sendiri tak sempat nak BW disebabkan kesibukan dengan pelbagai urusan. Waaaa.. nak mula lap-lap habuk yang mula bertempek kat sini. Kat dalam dashboard pon belambak entri-entri yang di draft tapi tak publish2. So, sesi pembersihan bermula. So, dimulakan dengan kisah Kereta Kuda @ Pantai Batu Buruk awal bulan 5 aritu. Tujuan asal ke Kuala Terengganu sebab tengok anak sedara baru. Alang-alang sampai sana pergi la tawaf KT. Bagaikan melancong di negeri sendiri. Sangat tak fasih dengan jalan kat sini. Sesat....... Last port, kita melepak di Pantai Batu Buruk.


3.5.2013 @ Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu

Pesisir pantai batu buruk dipenuhi dengan jualan layang-layang yang kalerful.
Jadi... mak bapak yang lalu sini wajib beli kat anak-anak.
Kalo tak beli memang menjerit la dia....


Seperti biasa, hobi saya suka snap pic dia...


Konon "gwiyomi" sangat le tu....


Sayu je mama tengok muka asya..
Cepat sembuh sayang mama ....


Bibik anah...
hehe.. ni anak sedara saya... 


Papa & asya verangan naik keteta cinderella


Harga naik kereta kuda ni kalo x silap, 
Dewasa RM5/seorang & Kanak-Kanak RM3/seorang

Asya takut-takut duk atas kuda ni



Mama & asya...


Lagi pic mama & asya...
Pic ber-3 ada.. tapi x cun... hehe


Asya wak muka notti .....


New born baby, 
Muhammad Akif Wafiy

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

54 comments:

Lya Colours said...

a must place to go kalau balik kampung. pastu p makan goreng2 tepung tu nyum !

Deq's Qienz said...

alahaiii kiut la tgk pic asya..mama dia pon xkurang kiut la.hehee..comel keta kuda tuh

Tihara said...

masa gi batu buruk dulu ada jumpa kereta kuda ni tapi tak ingat dah bayarannya berapa..hehe, nice picca :)

syawalsimpsons said...

lama tak datang sini..alst sue datang 2009

Puan Kutu said...

kemain lg naik kereta kuda.kuda betul tu tak naik ke?hehe

Jue a.k.a Ibu 2F said...

akak pun dah lama tak pi kuala terengganu...
moga allah memberi kesihatan yang baik pada asya

ieda immi said...

aah cantik bila pesisir pantai nie ada layang2 dan kereta kuda ... nampak berseri2 ..

hurmm akak pun dah lama x ke pantai .. nie cuti sekolah x tau lah bila nak bawa anak2 pi sana ..

comel pic asya dan lya atas kereta kuda ttuuu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam iya..aritu g Ganu tak sempat nk g kat sini.Comingsoon lar..:)
Tahniah dpt anakbuah baru...

Khai♥Rin : anies said...

baby siapa ni lya? anak sedara baru? ;-)

Tuan Juhaida said...

semoga cepat sihat ye asya...wah best asya dapat naik kereta kuda hehe

Qhaifa Nur said...

seronoknya datang sini...
macam-macam aktiviti ada...

Umie Naziera said...

baru balik dri pantai timur,kelantan..xsempat g ganu

eima said...

asha sakit ape ....
wlupun tghsakit tp asha ceria kuat cam mama die jugak

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Assalamualaikum lya...lamanya wani xsinggah sini...rindu sungguh lya n asya....hope semuanya baik2 jer yer....asya bestnyer nek keta kuda yer sayang :-)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYA..
hihi..comel la kete kude tu..
asya mcm bese..hari2 pun comelsss
alhamdulillah.. tahniah dpt anak sedara baru..

norhidana miswan said...

dulu selalu gak stay ke resort di tepi2 pantai batu burok ni masa lps2 kawin, time tu akak selalu ikut edy balik kt Kuala terengganu... mmg selalu ada org jual layang2 tu kan... udahla angin kuat kt situ... tp tak penah lak terserempak ngn kete kuda tuh... cantik

istiqomah said...

cantiknya kereta kuda tu,amik gmbar masa wedding mesti lawa,,hee untung orang terengganu XD

Deqla Manjew said...

gmbr cantik2 smua.. seronok deqla tgk asya tu bergmbr.. cantik sokmo.. dah mcm deqla suka bergmbr..agaknya bila deqla ada anak penyakit tu turun ke anak la pulak kan..hihi.. baby sape tu lya? comel.. ;)

Kesuma Angsana said...

wah menarik sgt2... maaf lambat terjah, kebusyan sgt2 lately ni

Haryati Faizal said...

senyuman asya ngan mama asya sama je kan... manis....

Dayana Bahar said...

akak pernah naik.. tpi rasa cam kurang berbaloi sebab trek pusingan tu dekat sangat.. huhu akak imagine pusing sampai hujung pantai hehe

jemput singgah yer RAHSIA ANAK SIHAT PINTAR

εïзmummyHazaεïз said...

xkesempatan ke KT lagi.. xtau bile, hehe

gambar2 semua cun yek :)

Fifi Nadhrah said...

cumil sangat asya dgn ibu!~

ps: tak cube rawatan alternatif? homeo ke.. untuk asya..

MrS. F!zA said...

best jgk tgk pantai batu burok ni lya..tkpnh jejak lg..hehe

Chekgu Azrine said...

Lama tak tgok pic sis..pe kabar?semoga sihat bersama asha dan fmily ye

wanie amerie said...

salam lya,apa kabar?

sukanya tgk lya dgn family posing2..cantik sgt2..
dan satu lagi suka tgk sbb lya suka ke pantai,sbb saya pun sukakan pantai jgk..tenang je nmpk..

Nafira usof said...

rindu nye nak lepak tepi pantai.. balik terengganu baru bleh lepak tepi pantai.. kat selangor nih ade.. tapi jauhnye nak ke pantai.. huhuhu.

ANIM said...

Asya kena jadi fairy naik kereta kuda cinderella tu

Rosmiza Ali said...

Balik kampung ni bleh jalan gi Pantai Batu Buruk.. =)

mama lieyna said...

Cantek pemandangan laut... syok la jalan2x..

Oooh newborn baby.. teringin dibuatnya :-)

Cik Nur™ said...

cantiklahhh kereta kuda tu...mcm kereta kuda cindrela... :)

yanieyeap said...

Sweet family...

ct rahani said...

balik hari tuh x sempat gi pantai batu buruk nih.. sempat ke teluk ketapang je makan ikan celup tepung.. dh cantikkan pantai batu buruk nih.. comel je aksi gwiyomi asya tuh.. :)

NinaAz said...

kurusnya sis. mcm mana jaga badan. jeles2

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Asya jadik Cinderella la gitu naik kereta kuda Cinderella .. :)

Che Rosliza Che Mat said...

Cantik kereta kuda....best kalau pantai batu buruk ada pesta...rindu ganu kita...

mama ila said...

seronok dapat naik kereta kuda yer..ila nie tiap2 hari lalu pun..xpernah singgah naik kereta kuda..hehehe..bila ntah nak naik

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

welkam @ kuala terengganu
heheheh..

alya pun suke sgt men layang2 kat batu buruk ni
kat dlm boot kete 2-3 pesen layang2 die.. huhuhu

Yumida Huda said...

cantik la kereta kuda tu sis
pemandangan sana pun cantik2

diana said...

ada pesta apa tu??

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

ololo nomeynyer asya...bergaya manjer gitu...kemain lawo kereta kuda tu...

are_lin@yu said...

cantiknya keta kuda tu..putih lak tu..

aTieYusof Family said...

cantik plak kereta kuda nya ni..
wah! ada pesta di Pantai..lagi meriah lah kan sbb cuti sekolah ni..:)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhh ada kereta kuda ala cinderella laaa...

nea lopah said...

eh...best nyeee. lma akak tak ke bt burok.

Fifi Nadhrah said...

fifi singgah petang..

mama_umar_maryam said...

kete kude kt batu buruk ni mmg laWA!

Acik Erna said...

asya makin comel..senyum je

kasihredha said...

Cantiknya pics

Mimi Azirah said...

Bestnye..ntah ble la sy dpt gi sne...huhuhu

Cho Zila said...

kete kudatu memang ada kat situker lya.. kalau akakpun mesti amek gambarnyer...

intanfirdaus247 said...

da lama x g terengganu..pantai2nya cantik2...view memang lawa...asya happy nya dia

dya bunga said...

baby sape tu kak lya.comel lah..

Yana Libra said...

sebijik mcm kete cinderella~