Tuesday, June 25, 2013

" Monsters University " Memang Terbaik Wokkk !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Last weekend bawa asya tengok wayang citer "Monster University". Dalam pukul 3pm bertolak ke Mesra Mall. Sampai-sampai tengok penuh parking. Lepas parking terus ke kaunter TGV dulu beli tiket. Pilih showtime pukul 5pm. Sementara tu sempat merayap dalam mall dulu. Nothing special ... 
Sinopsis:
A prequel to Pixar's critically and commercially successful animated comedy, "Monsters University" focuses on Sulley and Mike's studies at the University of Fear, where they start off as rivals but soon become best friends.

Sebelum masuk panggung beli kudapan-kudapan dulu.
Haruslah grab  Monster University set... 1 Tumbler Soft Drink+Regular Popcorn just RM14.90.Bekas air ni awal-awal lagi asya nak..Katanya nak bawak pegi school..

Sebelum masuk panggung haruslah posing-posing dulu kan...

Asya & Eril
Kali ni asya bawak kawan teman asya tengok wayang. Eril ni anak kepada adik Fain. 1st time dia masuk panggung. Hehe.. kelakar..agak jakun.

MONSTERs UNIVERSITY BEST KE TAK??
Jawabnyer.... SANGAT BEST ! Memang kelakar & sungguh colourful.
Selain tu, disebalik cerita ni ada pengajaran yang tersirat.. iaitu kita mesti sentiasa YAKIN dengan diri kita. Selain tu, dalam movie ni menunjukkan sikap SETIAKAWAN dalam pasukan serta daya USAHA untuk mencapai cita-cita. Saya rasa, Monsters University ni kesinambungan sebelum kisah Monster Inc. Atau...maybe lepas ni ada sambungan Monster Inc 2. Sape tahu kan???

Next movie----> Banananaaaaaaaa
Despicable Me 2 on July 2013

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

35 comments:

Puan Kutu said...

budak n mak budak pun suka cite kartun cmni..sejak dh ada afia kena bercuti panjang tgok wayang nmpknya kami sefamili.hehe

Nad MamaZN said...

Setuju!
Citer ni mmg best!

Fiza Rahman said...

Harus bawa anak tgk ni.

D Yatie said...

Arissa kecik lagi nak d bawa tengok wayang. Silap2 nangis nanti. Huhu.

ieda immi said...

aduhaii bukan main suke asya yee ;)

Fazleyatul Aini said...

budak2 memang suka la cerita mcm ni. seronok kekdahnya

Qhaifa Nur said...

budak-budak pasti suka Lya...
gelak sakan yup Asya dan Eril tu...

el said...

sejak 2 menjak ni asik tgk wayang je uols ni ea
heheh el pun ritu layan gak MU ni
best gak 3D..anak2 siap nak tangkap2 monster2 tu cam real je haha

Rasp said...

mesti nak tengok ni......
ada plan nak tengok wiken ni...
tapi tengok lah dulu keadaan....
mesti asya suka dpt tumbler tu kan...

Khai♥Rin : anies said...

sapa yg tengok monster.ins mesti akn tgk cite ni punya lah...

LydSunshine said...

Seronok la asya dpt botol air baru.

Adik ipar saya pun kata citer ni best. Saya tak dan la nak tgk wayang dah skrg. Kena tunggu luth besor skit la.

Deq's Qienz said...

wahh asya dah g tgk ke..cayalahhh

Tuan Juhaida said...

ha ah...mmg best.kami pun dah gi tengok MU ni hari ahad lepas ...byk pengajarannya..colourful

Rosmiza Ali said...

Hari tu tengok pembikinan Monster University ni.. Memang nampak macam best.. =)

amirah said...

asya dh selalu tgk wayang yer. anak2 akak tak pernah lg bawak pg tgk wayang. taktau apa la reaksi dorang

.:fyzz:. said...

tuh la dh la box office seluruh dunia..ingt nak pi tgk gak nnti bwk sufiya..

Riedaffya ibrahim said...

asya tgk cinema lagi..mesti dia hapy kan lya..

:: Cik Viva :: said...

comel lak tumbler tu...nak beli arr

Masya said...

anak saya pun suka cerita monster inc ni ari tu tgk kat disney.. x pernah bwk dia masuk panggung tgh pikir ni.. nak bwk ke tidak...

Nyue said...

hehehehe..suka la asya tgk cite tuu..ehehe

diana said...

pandai pose la asya ni..leh jadi model..:)

Deqla Manjew said...

bestnye asya..kecik2 dah masok panggung tengok wyg... mesti seronok dgt dia kan..

nuha ahmad said...

ala comel nye botol air asya dapat tu ^^

Nafira usof said...

bagusnye Asya.. kecik2 lagi dah biasa masuk panggung.. jangan jadik macam untie.. jakun masuk panggung.. x suka bunyi sound yang kuat dlm panggung.. heheehhe

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

asya kemain bergaya lagik dier..

Solehah Shamsuddin said...

wah, boleh tengok wayang ni sok.tp agak mcm kekanakan je movie ni.hehe :)

eita said...

akak gi mesra mall..tapi pah sudah x jupe panggung dia..hhehehhe..jakun sungguh lah

Nia said...

Salam ziarah ya, ni yg lg teringin nak tgk ni, mesti kelakar kan, hehe

Cik Nur™ said...

eril pun ade...seronoklah asya.. :)

Amanina Mads said...

wah kena tengok nie..hehe

Cikda said...

geramnya cikda tgk si asya tu.. kan main lagi dia pandai bergaya..

harus weekend ni kalau takde apa2 cikda bawak budak ber3 tu tgk MU ni..

mama lieyna said...

Bestnye, teringin jugak nk pergi.ltapi..alahai si adik ni, tak larat nak kawal..hui...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam LYa..


hahah...cma plak yg rasa teruja nk tgk.. nk try bwj diorg tgk jgak la..

asya comel!!! eril ensem!! :)

Yana Libra said...

seronoknya jalan2 tgk wayang..hehe~ :)

9n0L4 said...

mmg best. comel je monster hijo tu. hehe. banananana pun tersgtlah best. :)