Tuesday, June 11, 2013

Syurga Idaman

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

## Untuk kenangan peribadi ##

In Shaa Allah...
Ini bakal menjadi syurga buat keluarga kecil kami.
Cuma rumah teres setingkat sederhana besar, cukuplah untuk kami ber-3.
Rumah kecik-kecik pon hampir cecah 200k.. Itulah realiti sekarang, hartanah naik mendadak dari masa ke semasa... Ermmm.. Dapat yang ni pon dah sangat-sangat bersyukur..

Progress Syurga Idaman Kami
** Pic ni saya snap dalam 2 minggu lepas kot **





Semoga perjalanan projek perumahan ni berjalan lancar & dapat siapkan mengikut tempoh masa yang dijanjikan. Serius... saya memang dah tak sabar nak deko-deko rumah ni. Lagi pon Fain sendiri sangat minat dengan deko-deko rumah ni. Taste dia memang terbaekkk !

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

53 comments:

wan nurul hezrina abd halim said...

oklah tuh 200k kat pjaya n sekitar sini semuanya dah capai 400k..huhu mak doklah beli umah..hubby beli tanahjer buat un=mah sendiri tapi tuhpun bila ada rezeki pindah laki bini d kelantan

NinaAz said...

kat mana ni sis....

Lya Colours said...

wahh nanti duduk rumah baru la asya hehe

wawa syaida said...

cantik....bestnya dah ada rumah sendiri...wawa yg itu masih dalam wishlist :)

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah :D

Khai♥Rin : anies said...

jauh ke nnt dr umah br ni ke tmpt keje?

Tina Othman said...

Wah bestnya congrats lya

Deqla Manjew said...

alhamdulillah... rumah kecil xpe, tiangnya seribu..hihihi.. tp cantik la rumah..luas jugak tu kan..? kat mana ni lya?

Nad MamaZN said...

Meh dtg kl
Kot kot bleh cuci mata n poket kt ikea :)

eima said...

wahhh cepat jugak projek ni jalan..ari tu br tiang ni dah ade dinding dah

Rosmiza Ali said...

Area mana ni Lya?

amirah said...

deko rumah sendiri memang besttt...

izan mama mia said...

wah..mg syurga idaman itu siap cepat..

umi alya said...

cantiknya.. itulah semasa akak beli 13tahun lepas, masih lg murah, rumah teres sederhana masih dibawah RM100k tp kalu jual sekarang ni mau cecah sekali ganda reganya...

Kakizan Omar said...

In Shaa Allah.. amiinnn :D

Deq's Qienz said...

alhamdulliah, best kan ada umah sendiri..sure xsabaq nk tgu siap

mama ila said...

wahhh..bestnye..nanti jgn lupa share deco2 yer.. =)

LiYa HaNiF :: said...

seronoknya bila dpt rumah sendirikan... :)

lia said...

besar jugak bukaan tumah lya sbb boleh masuk kete sebeleh menyebelah... dalam 20'-22' yer? rumah kat sana masih mampu lg, kalau selangor, mau 350k satu tingkat hu3

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

mesti hati sedang berkobar2!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Wa..bestnya rumah ni cantik :)

el said...

sure xsabar2 nak pindah tu kan kan kan hehe

εïзmummyHazaεïз said...

cantik.. semoga dipermudahkan :)

Gieyana said...

Tahniah..:)

Betui tu..rega umah mmg sgt mhl..klau kt penang mau above 400k

nuha ahmad said...

saya pun tak sabar nak tengok akak deko deko rumah hihi

syawalsimpsons said...

janji ada kan lya..bestnyer..tahniah walaupun setingkat kan

shark said...

best nk dok umah baru nt :)

Masya said...

rumah sendiri jugak terbaikkan...

Sidratul Muntaha said...

semoga dipermudahkan
insyaa Allah

Myra Jay said...

Alhamdulillah, moga dipermudahkan prosesnya ye :)

Myra je belum 'mampu' beli aset ni lg wat masa sekarang

AdaM Hawa said...

idaman setiap orang nak ada rumah sendiri.. semoga semuanya berjalan lancar.. deko² memang seronok.. macam² idea akan terkeluar di luar jangkaan pun ada..

ieedaz @ mama_isha said...

wah bestnye.. tengok replica rumah tu pun dah cantek...

Rasp said...

tumpang hepi for you sis...
i tgk pics ni pun dah tersengih sensorang....

Lynda Che Lah said...

Lya..samalah kita..gambar dah amik hari ahad hari tu..nak post tak sempat..seronok kan nak masuk rumah baru..tahniah

Mrs Lurve said...

best bila dh ada umah sendiri nie..

norhidana miswan said...

alhamdulillah semoga dpt siap spt dijadulkn, akak jugak yg lum ada hartanah lg dik

ANIM said...

teruja dengan rumah yang dibelu dengan pilihan sendiri kan...
tahniah..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYA..
ALhamdulillah.. tak lama lagi nk dpt syurga idaman..
tumpang gembira..

cantiknye umah :)

hazlina azmi said...

Bestnya blog awk.. nice to read and read more

Free2 jemputla ke blog saya ye
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Masni Syafie said...

InsyaAllah Allah akan mempermudahkan...cantik idaman rumah..hehe

Azian Elias said...

ALHAMDULLILAH.. Lya anak sorang dah bakal punya rumah sendiri.. akak bila nak masuk tiga baru mampu..

wahhh 200k ye.. boleh tahan lah tu.. tak pe.. yang penting hati kita sendiri bahagia.. bukan besar jadi ukuran.. yang penting kita senang... family gak mudah bertandang..

Chekgu Azrine said...

Bestnya..akak.pun.suka deco2..umh akak lmbt lg siapnya..huhu

Cik Nur™ said...

insyaAllah..semoga semuanya berjalan dengan lancar.. :)

Aine Ainun said...

kt mane ni lya..
cantik=)
Tahniah..=)

are_lin@yu said...

alhamdulillah..beznya dah da rumah sendiri..

Ismaliana Sulaiman said...

salam lya.. lama sungguh x singgah ke mari...

akak pun tgh mencari 'syurga idaman' jg ni.. :) harga tanah skrg mmg semakin mahal lya..mujurlah 10 tahun lps akak dah beli sebiji rumah,tahun ni jual balik utk beli rumah kat melaka pula...

x sabar nak tgk lya n fain mendeko.. akak x brp pandai deko2 ni.. nak panggil eric leong x mampu plak... heheee

ct rahani said...

semoga berjalan lancar ye lya.. sy pun lum pindah2 lg walaupun rumah dh lama siap.. :)

Mrs Velentine said...

alhamdulillah dah ada rumah sendiri

CtAyue said...

tahniah lya... seronoklah dah dpt beli rumah baru..rumah kt kemaman mmg mahal kan skrg..ada gk usha..emm tp plan nk cr kuantan tp pun mahal jgk..haha.. apepun tahniah dh beli rumah.. bila jangka siap tu..nt bertambah seronoklah mendeco rumah..

sal ya said...

lagi besar lagi mahal. belum campur kos renovate bagai lagi.

Fifi Nadhrah said...

alhamdulillah.. syoknye..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

moga segalanye berjalan lancar...bestnye ada rumah sendiri..^^

Yana Libra said...

sekarang harga rumah semua mahal2~