Wednesday, June 26, 2013

White House Grill - The Garden Cafe

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat bekerja semua di hari yang penuh berjerebu !!! Bagi pengemar-pengemar western food di Kemaman.. Hari ni saya nak share 1 cafe western food terbaru di Kemaman iaitu White House & Grill The Garden Cafe.Sebenarnya dah hampir sebulan lebih entri ni ter-draft kat sini. Nak mengarang tu xde ideal...


Lokasinya di Kampung Paya Berenjut... Kampong mak mertua ambe ni. Kiranya sape2 nak pekena western food kat sini kena masuk kampung dulu. Kedudukan cafe ni tepi jalan je.. Jadi, sesiapa yang masuk ke dalam Kg Paya Berenjut, confirm akan jumpa.

Masa ni kali ke-2 saya kafe ni coz adik ipar nak belanja makan. Jalan kaki je dari rumah MIL.

Suasana cafe yang sungguh santai

Bahagian tepi...

Kaunter 

Pilihan hati saya mestilah lamb chop. Masa ni dah makan separuh.
Bagi saya, memang tersangatlah sedap & puas hati.
Harga pon sangat berpatutan.. 

Grilled Chicken Chop
Ponnn tersangat lah sedap

Febret saya , Garlic Bread+Mushroom soup..
Sedap hingga menjilat !

Kat kafe ni harga air dikira mengikut gelas yang kita ambil. Maknanya, kita boleh topup air banyak kali & harganya tetap dicharge dengan segelas air. So, orang-orang kemaman leh la testing-testing kafe ni.. confirm anda berpuas hati dengan rasa & harganya ;-)

## kualiti pic blurrr..coz gna hp cap ayam je##

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

39 comments:

syawalsimpsons said...

lamb chop nampak sedap tu

ct rahani said...

grilled chicken chop.. feveret sy tuh.. hehe.. :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhh...nampak menarik tu...

lia said...

perghhhh kot akak, da x masuk kot... nmpk mahal jer kan...

m.u.l.a.n said...

tqs lya.. nti nak cari..

Nad MamaZN said...

Waaaa
Nampak menarik!

- AZIE - said...

sedap..nmpk mabeles sgt

Fazleyatul Aini said...

balik kampung nanti boleh lah singgah sini =)

el said...

mmg npk tersgtlah sedap
makin byk pulak kedai mkn yg best2 kt kwsn lya ea

Khai♥Rin : anies said...

errr ckp kt owner resto tu, tlg bukak branch kt KL... ;-)

norhidana miswan said...

balik kerteh nnti boleh la try test... sume nampak menyelerakan

Cikda said...

alamak..bestnya..cikda ni memang penggemas western..eh melayu pun suka jugak la..eh.. semua pun suka la... hehehhe

white house & grill ni asalnya rumah ke? sangat cantik.. :)

Sayangku Zie said...

Memang menyelerakan.. emm yummey

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

lapo biler mai sini...samala kiter...suka sangat ngan Garlic Bread & Mushroom soup..ermm yummy

Nafira usof said...

sedapnyeeeee.. terliur habes~

Masni Syafie said...

sedapnye...saya peminat tegar Lamb chop...hehe

Eliss Mie said...

wah menarik ni. nanti kalau pergi kemaman boleh cuba terjah ke sini :)

εïзmummyHazaεïз said...

sodap... lama dah xmakan chop2 nih :)

Masha Meisters said...

mushroom soup tu pebret juga...hehehe :-)

AdaM Hawa said...

sungguh menarik.. tempat dan makanannya..

Riedaffya ibrahim said...

nampak cam best aje tempat nih

duniafana said...

nyum2 delicious...kna try ni

mama ila said...

best nye nampak lamb chop tu..ila mmg peminat lamb chop

Mimi Azirah said...

Sy suke chicken chop...meleleh air liur jdnye

mama lieyna said...

Ntah bila ada kesempatan nk melawat terengganu ni..huu..

Menarik info makan2 ni.. :-)

Cik Nur™ said...

hamboii...kecur liur... :)

Rosmiza Ali said...

Lama x gi berenjut.. Dah ada western food restoran rupanya.. Beef steak ada dok? Sokmo klu gi mana2 nak makan western beef steak kompem xdok.. Huhuhu~~

Deqla Manjew said...

menarik restorannya..tp jauh pulak nk ke sana semata-mata nk mkn...hihi... tp kalo ke sana, boleh la singgah kan.. ;)

amirah said...

cantiknya restoran ni...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Lya..

aaa.... jauhnye kat kemaman....
dah lama cma tak rasa western food yg sedap sbb satu2nye kedai kat sini dah pindah.. huhuhu..

kecur air liur.. :p

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Lya..

aaa.... jauhnye kat kemaman....
dah lama cma tak rasa western food yg sedap sbb satu2nye kedai kat sini dah pindah.. huhuhu..

kecur air liur.. :p

dya bunga said...

jauhnya kt kemaman..kalau kt kl msti dya dh pergi..hihi

Ema Johari said...

nampak sedap

Deq's Qienz said...

nmpk exklusif la..

Fifi Nadhrah said...

sedapnye.. suke grill2 ni..

Yana Libra said...

nampak cam menarik je~~ :)

9n0L4 said...

wahhhh. belum gi try lagi. tapi aritu ade nmpk kedai ni tepi jln. ;)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nampak menyelerakan semuanye...nyummmsss..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

restoren + rumah ke?
dr dlu duk pikir sapelah owner rumah comei tu..
tokei restoren rupanya..
igt nk wat kolam renang tepi umah dia tu..

bulih try skali situ.. =)