Thursday, July 11, 2013

Despicable Me 2 : Cerita Ni Memang Best Sangat !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 


Sinopsis Despicable Me 2:
Gru is no longer a villain, since saving his three adopted daughters Margo, Edith, and Agnes from Vector in "Despicable Me". But his calm and unexciting new life takes an unexpected turn when he is recruited by Lucy Wilde and Silas Ramsbottom and is taken to the headquarters of the Anti-Villain League, a society dedicated to fighting crime on a global scale

Salam 2 Ramadhan buat semua. Minggu lepas sempat bawa asya tengok wayang citer ba-na-na-naaaaa kat ECM, Kuantan. Masa nak beli tiket, terkejut tengok seat dah hampir penuh.. Mujur ada couple seat 1... tapi bahagian ke-2 dari depan.. Huhu.. nak tak nak ambik je la.. Kalo tengok wayang ni saya suka seat belakang, kalo depan-depan rasa lenguh tekuk je.Sape yang dah tengok Despicable Me sebelum ni mesti akan teruja nak tengok yang ke-2 ni. Yang pasti watak paling cute +best+kelakar dalam citer ni ialah watak minions.. Haha.. poyoooo

Posing kenangan dengan minions...
Minions kaler purple tu ganas tapi kelakar.. 


Best ke citer Despicable Me 2???
Bagi saya ter-sangatlah best+kelakar+pecah perut.
Memang tak bosan . Dalam suspen-suspen pon ada lucu..
Dalam ganas-ganas pon kelakar..
Asya sampai dah terikut gaya minions cakap..

Silalah tengok video clip ni...
Lagu ni part last time Gru kawen dengan Lucy...
Memang kelakar giler Minions ni nyanyi lagu Weslife-i swear jadi under-wear..
Siap dengan video ala-ala hindustan lagi

## next movies... TURBO.... tapi kalo 3D x dapat la nak tengok... 
dah serik tengok yang 3D, pening kepala.. Harap2 adalah 2D##

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

67 comments:

Nad MamaZN said...

Best ek? Dgn the croods sama ke tahap bestnya? :)

::NureeN:: said...

x dpt nk tgk u tube tue, kat opis kena block..
nak kena tunjuk kat elly nih.. sure dia pon nk g tgk :)

:: Mrs.Eady :: said...

mmg best citer ni!!

Masya said...

rajin btl lya bwk asya tgk wayang, dia mesti teruja.. anak sy penakutlah .. x masuk lg .. dia kata gelap.. mcm mana nak tgk... lah... sapalah dok ckp kat dia ntah .. lgsg sampai skrg x jadi bwk

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

best ek? boley layan ..tapi yang despicable me 1 pun best ..kelakar dan comel :)

Kakzakie said...

Asya pun mesti suka dapat menonton Lya..

Khai♥Rin : anies said...

ramaikata best tp blom sempat nk tgk ;-)

Love Umi said...

Waa...syok nye dpt tgk wayang...umi baru je download lum sempat tgk huhuhu...dah baca komen lya ni cam berkobar nak tgk hehehehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam iya..happy Asya tu yer....

Okey mini popia k.atie tu inti serunding ikan bilis + kcg tanah sanggan...mmg ranggup & sedap!(^_^)

mamamyja said...

aah besh kan.. hehehhe

lia said...

bykkkk cter best skng kan... hurmmmm x dpt nk p ni hu3

Aisy Nasiha said...

nak tengok jugalah..... tapi dengan ad nazif ni, ayo, macam manalah ye...

masa naim kecil penah bawa tgk wayang malam, dan dia ok je...ni bila dah dua orang, ai, rasa payah pula.

Ema Johari said...

boleh lah bawa anak-anak ema tgk...tp tak tahulah suka ke tak..hehehe

Rasp said...

i tak sempat nak tgk yg 2 nie...
uwaaaaaaaa....
ramai yg kata memang wajib tengok....
yg 1st dah tengok tu yg naaaakkkk sangat tgk yg 2nd nie.....

Ibu Lala said...

anak2 sy pun dah tgk citer ni. best. tp x sempat nk snap gmbr sbb x bw fon..

Deqla Manjew said...

wahhh mmg best ke...? deqla lom tengok.. sebln dah ni x tgk wyg. incek hubby bz.. huhu...

el said...

xdpt nak pergi kut
tp dah install games kartun ni lm hp..anak2 suka main haha

Suhaila Zahari said...

Bestnye satu family tgk wayang.. ;)

SangRatoo said...

Salam Ramadhan utk Lya sekeluarga..peluk cium utk Asya ok :)

AnneRaini said...

tak pernah pun tgk citer ni...ketinggalannya sy..haha

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

kemain heppi asya nengok Despicable Me yer....qaysara ngan uwais tak sempat lagi nak nengok citer ni...mami ngan dedi dier sibuk manjang...hehe

eima said...

kena cari DVD la nanti kan

eima said...

kena cari DVD la nanti kan

~aSHa~ said...

harus bawak anak2 ni

Rizziela said...

akk tak minat katoon .. hihi

anak2 plak kalau wayang takut plak x duduk senyap

Qhaifa Nur said...

semenjak bawa anak2 tengok citer giant hari tu..rasa nak datang lagi tengok citer macam ni pula Lya...seronok/terhibur dibuatnya...

Kesuma Angsana said...

best ke, nk kena terjah jugalah !

Masha Meisters said...

hehehe...layankan si asya la ni ye?
selamat berpuasa dear :-)

m.u.l.a.n said...

kami tgk last week.. mmg best kan..

Fifi Nadhrah said...

fifi da tengok.. best jugak!~

Eliss Mie said...

sejak ada lil edition ni, x bawak lagi nuha tengok wayang dah. hehehe. bleh beli dvd ni kalau syok. layan kat rumah. hehehe

kayyana said...

nanti nak try bwk anak p tgk la.. mesti die suke citer kartun mcmni kan.. hihi

ieda immi said...

ala bestnyaa asya dpt tgk wayang yee .. akak x berkesempatan layie nak bawa anak2 ke wayang uhuh

Si Matatajam said...

Teringin plak nak ajak Khalish tengok..

Cik Aini said...

kalo bw anak2 mmg sesuai la cite ni.kalo yg tua2 kot x sesuai :)

selamat bbuka puasa Lya :)

aReLaN said...

ala...nak tengok gak tapi takkan nak layan sorang2. waaaaaaaaaaa

Rosmiza Ali said...

Bahasa apa minions nyanyi tu? Kekekeek..

mama lieyna said...

Adooooi bila ada can nak tgk waynag ntah ni..huuu...

LydSunshine said...

Dah jadi kaki wayang dah asya skrg. Hehehe... Movie ni yg first kalo tak tengok bleh faham ke?

mama leen said...

best ke? tak sempat nak g wayang la.. tunggu DVD blue ray saja.. tapi lambat lagi la.. ya baju peplum tu t-shirt la dear.. hehe

Nafira usof said...

syok jugak yer layan citer kanak2.. boleh lah happykan anak sekali.. haitu zura tengok wayang citer aksi.. hadoiii.. nak pecah dada.. bingit telinga..:))

Cik Nur™ said...

ramai yg ckp best..
belum berkesempatan lagi nak gi tgk..
huhuhu

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Ramai yang kata Best...tak berkesempatan lagi bawa Qis tengok citer ni....

RedRose said...

okeyh! dah 3 kali pegi terjah cinema tapi tiga2 kali tu jugak tak sempat dpt ticket. sold out everytime!!! no wonder la since you kata best!

Tihara said...

ksalau ada dvd rasa cam nk layan jugak movie ni :)

Mimi Azirah said...

Ramai ckp best...sy dh lme rak thk wayang...tgu tayang kat astro jela..huhuhu

9n0L4 said...

aritu pun gi mesra mall. full. dpt tmpt line ke 3 dari skrin. redah aje lah sbb nk tgk sgt. hehehe. berbaloi. :)

eda_ej said...

my son suke gile lagu banana kat youtube.. serius best..

ni link lagu tu..

https://www.youtube.com/watch?v=ZYXTZh8CW4E

try la bukak.. rase nak join nyanyi same.. hehehe..

Chic Na said...

tak sabar nak tunggu keluar astro first.. hihi..

aReLaN said...

waaaaaaaaaa....nak tengok gak tapi takde teman

Riedaffya ibrahim said...

mesti syok asya melayan kan...kene carik gak le movie kalo lya ckap best

Myra Jay said...

Bawa budak2 lagi best kan layan citer ni ;D

:: Cik Viva :: said...

saya kan tak pernah tengok cite ni..huhu. Tapi de hati ni nak kumpul minion tu yg jual kt mekdi tu sebab comel2 kan..

Alin Marlini said...

best ye...nak tgk tp posa...hehehe

kinara kinatara said...

hehehe..memang cerita nie bikin pecah perut..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Lya..

aaaaa...jeles...jeles.. ramai yg bg thumb's up kat citer ni...
nk tgk jugak.....

hihi..asya cute as usual..peneman setia mama & papa die :)

zety said...

rmi kate best..nk bwk anak2 gak nnt

Syima ~Mama Kyra~ said...

Best ek.. nk bwk kyra..sure dia suka :)

Cho Zila said...

setiap hujung minggu sekarangni sangat sibuk tak sempat nak buat apa alahai.. tak sempatler Akak anak beranak nak tengok ceritani.. best yerk..

Mrs Velentine said...

mesti asya suka kan dapat tengok ceta ni

Amanina Mads said...

tak tengok lg..hehe
nanti la cari dvd :)

asYDhia said...

terujanya nak bawak anak-anak tengok...tapi masa masih belum ada :(

wan nurul hezrina abd halim said...

comel nampak katrus dispecable me..

sal ya said...

ok... boleh cari cerita ni nnt.

intanfirdaus247 said...

hehe…watak dia pon cute kan..husband kak intan hari2 main game benda alah n..memang cute sangat..x tgk lg citer ni..da lama x pi tgk wayang

nik ros said...

comel sgt video last tu.

Che Rosliza Che Mat said...

nak suruh hubby up-load jer hihihi