Thursday, August 29, 2013

Sambutan Aidilfitri Di Tadika Asya ;-)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

21.08.2013 baru-baru ni , tadika tempat asya belajar ada buat majlis sambutan aidilfitri. Asya memang bersemangat bangun pagi tu & pakai baju raya. Malam sebelum tu sempat cari kek untuk dibawa ke tadika.. Kuih raya memang xde... yang kat rumah pon tinggal habuk je.. Tapi sibuk nak bawa kuih upinipin yang dia buat kat rumah nekma dia aritu. Ermm terpaksa r pegi gak rumah nekma dia malam tu.. kalo tak sampai ke tidur membebel je.. Hehe..

Budak yang sangat eksited nak beraya kat school dengan kawan-kawan dia.
Tu kuih raya upinipin yang dia buat. Sibuk nak bawak jugak ..
Ermmm layan je la

Dalam car, odwy ke school & mama ke ofis.
Sempat lagi tu...

Pic raya credit to 

Principal Al Jannah Cyber Montessori, Teacher Intan
Yeayyy.. dapat angpau...
Ouchhhhh... tengok kain asya tu..meleret habis.
Memang kain ni labuh.. ermmm kalo ade mama ni mesti mama dah adjust2.
Asya kata, xpela.. tolong sapu lantai ... hehe

Pre-school, 5 tahun
Eyhh.. bakpe muka asya  berkerut tu??

waa..waa..waaa persembahan pelajar 5 tahun, asya paling kecik..
yang ni paling mama teruja..
asya nyanyi lagu raya ye.. alahai..kalo la ada  videonyer..

Asya & kawan-kawan

Say haii !!!
Ekceli ni video dari Instagram yang teacher asya tag...
so sweet anok mama ni... Tq teacher shiela ;-)

Ni pic yang papa asya wassap lepas balik school..
waaa.. tunjuk angpau dia kat mama

** 1st mohon maaf, x sempat nak BW lagi.. saya kurang sihat beberapa hari lepas.. Ambik MC.. Lepas tu bersambung lak dengan papa asya.. Kena demam teruk.. Ermm.. ujian sungguh.. **

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

Monday, August 26, 2013

Aidilfitri 2013 : 2 Syawal 1413H

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

Masih dalam bulan Syawal, jadi muntah ke darah layan entri-entri raya. Kisah 2 Syawal, kebetulan je baju lebih kurang sama, kaler Peach.. Sebenarnya yang ni bukan plan pon nak sdondon.. Tak mampu nak plan sedondon sampai sebulan di musim Syawal ni, kalo sedondon pon 1Syawal tu je. Lagi pon nak cari baju kasual Fain terrrr----sangatttlah cerewet ye. Body kecik molek gitu, memang susah sikit nak cari baju y sesuai.Bila jumpa yang berkenan, saiz la besor kebapok.. Beli kemeja ni pon lucu.. ingatkan harga puluhan ringgit.. skali ratusannnng ringgit.. Ermmm, dah ambik bayor je la. Kna pakai sampai lunyai la ni. Kali ni keluar lewat sikit, dalam pukul 10 @ 11 am kot. Sebelum tu terima kunjungan serombongan sepupu-sepupu. Lepas tu terus ke rumah mok mertua ambe coz nak berkonvoi ke rumah mak sedara Fain kat Kerteh. Bertolak lepas Zuhur.

P.o.t.r.e.t.  2 S.y.a.w.a.l
Sebelum bertolak sempat lagi posing..
Tumpang rumah kosong sebelah rumah.. hehehe

Keluarga kecil saya...
Anugerah terbesar dalam kehidupan 


My lovely family


Jeng..jeng.. 
si tripod ni la banyak berjasa dalam mencipta memori kami ber-3 kalo x de orang nak  tolong snap.

Sempat je kami anok-beranok posing

Bawal tetap di HATI ;-)
hokk olohhh, berbolok la plok tudung time ni..

Pose comey+gediks dari Fasya Afrina


My Cute Little Princess 


Asya & Papa


Asya & Mama

K.E.R.T.E.H

Sampai Kerteh, biasalah dihidangkan dengan bermacam makanan. Kita orang slumber je... wak macam rumah sendiri.. hehehe.. Kebetulan ramai gak cousin balik beraya, so boleh la jumpa + bergosips. Petang tu kononnyer nak wak photoshoot ala kampung.. Ye la suasana kampung kan, tapi asya plok wak perangai.. aihhhh.. 


Fain & anak saudara (anak abang Fain)

Asya & her cousin (Putri)


Ni pon sume cousin asya.
Masa ni dia dah mula wak hal.. Ye la orang dok biasa main luor..  Duk perumahan, biasalah kena kurung & main sekejap petang + kawasan terhad. Bila sampai sini dia wak ulu balang nok berlari situ sini.. kawasan luas.. Dah la "ta*i lembu" merata sekali..


Dia wak hal doh.. muka kena paksa bergambor.
Tapi CUTE la plop.. ha ha


Habis kembang hidung tu.
Merajuk dengan mama sebab kena marah


Ada gak kenangan berdua
Masa ni makeup dah tak de.. hohoho.. sangat berminyak muka ni


Asya kena paksa bergambar

Mula memberontak 

Sekian coretan 2 Syawal.. Kisah 3 Syawal dah citer awal-awal kat entri ni --->The Smurfs 2 : Get Ready To Get Naughty . 4 Syawal, rasanya tak kemana... cuma ke bank, simpan dulu duit raya asya yang terkumpul takat tu.. Tapi asya tetap pakai baju raya dia.. 5 Syawal, sempat beraya kat rumah ofismate & ayah saudara Fain kat Kg Sg.Ular . 6 Syawal, Fain dah masuk kerja... 7 Syawal, saya sambung pakai baju raya ke ofis (hehehe.. dah masuk kijeee la).. 8 Syawal, saya kurang sihat sakit dalam perut & terpaksa cuti kerja.. Tidoooo seharian. Rasanya sampai sini je kot cerita raya ni.. eyhh.. mungkin ada lagi kot.. Hehe.. bergantung kepada keadaan, kalo menarik dientrikan..ape salahnya simpan kenangan disini kan.. Ke guane geng?? 

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

Thursday, August 22, 2013

Aidilfitri 2013 : "Royal Blue" Menjadi Pilihan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

**Hati-Hati.. banyak gambo ni**

Salam uolsss.. Setelah bedebak-bedebuk mencari warna tema untuk aidilfitri 2013... akhirnya ROYAL BLUE menjadi pilihan.. Biasa r..part-part pilih warna tema untuk 1 Syawal ni selalu onthespot je. Sampai je kedai kain, tilik-tilik jumpa la yang berkenan.. Tapi tema tahun ni dalam sejarah sikit, sebab sampai 3x beli kain. Asalnya Fain pilih warna "Baby Blue"... Saya plop x bape berkenan... Tapi turutkan kata si suami kite follow je la... Dalam masa yang sama, saya beli kain plain "Electric Blue" untuk buat baju saya je.. Sampai je rumah,Fain berkenan plop kaler tu... Lepas tu, beli semula kain lain untuk Fain & Asya, dah la sampel x bawak sebab kain saya dah hantar kat tailor. Main agak-agak je.. Tup..tup..tup.. bila siap je baju plain electric blue saya & nak match dengan kain yang dah beli untuk Fain& Asya tu.. skali kaler lain, ROYAL BLUE plop doh... Tup..tup.. pegi semula, cari kain warna ROYAL BLUE lak untuk saya. Last minute hantar orang jahiT & saya plop berhempas pulas jahit patchlace+manik & butang bungkus kat belakang baju tu,sebab kain plainkan.. Material kain yang saya beli untuk buat baju ni jenis " Satin Crepe" .

Pose 1 Syawal 








Mama+Papa
~ huhu..pic tahun ni x bape menjadi... papa, sila pakai songkok, baru nampak encem~





Papa+Mama & Asya

Pic ni yang paling suweeettttt...
Memang dia orang x sedar saya snap pic ni...






Sekian dari kami "Team Royal Blue" untuk Aidilfitri 2013.
Kalo ikutkan banyak sangat pic nak abadikan kat sini.
Tapi, kalo upload belaka kan, nebeng plop .

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

Wednesday, August 21, 2013

Peplum Royal Blue Di Pagi Syawal

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

Bila raya... paling eksited ialah menyediakan baju raya buat anak. Dalam apa-apa hal mesti lebihkan untuk anak je. Takpe la mokpok xdop mende, asalkan cukup untuk anak. Tahun ni ubah selera sikit, saya tempah baju peplum untuk asya. Kos upah jahit baju peplum asya ni RM75.. ayoooyooo.. masa nak bayar tu terkejut gak.. Tapi mujur jahitan elok. Biasa saya upah kat kampung-kampung je, tapi sebab tailor yang selalu saya tempah tu dah tak nak ambik.. tu yang saya cari kedai lain. Maybe sebab sewa kedai lagi, pekerja ..tu yang mahal chargenyer.. Rasanya kalo tailor kampung-kampung, habis mahal pon RM30 la untuk kanak-kanak ni.. 
Pose asya berpeplum
 ROYAL BLUE














## Hari ni asya ber-peplum ke school cz ada jamuan hari raya kat sekolah dia ##

Entri Aidilfitri 2013  :

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (114) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (43) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) NuFF (33) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) mama+papa+fasya (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (4) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)