Monday, August 26, 2013

Aidilfitri 2013 : 2 Syawal 1413H

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

Masih dalam bulan Syawal, jadi muntah ke darah layan entri-entri raya. Kisah 2 Syawal, kebetulan je baju lebih kurang sama, kaler Peach.. Sebenarnya yang ni bukan plan pon nak sdondon.. Tak mampu nak plan sedondon sampai sebulan di musim Syawal ni, kalo sedondon pon 1Syawal tu je. Lagi pon nak cari baju kasual Fain terrrr----sangatttlah cerewet ye. Body kecik molek gitu, memang susah sikit nak cari baju y sesuai.Bila jumpa yang berkenan, saiz la besor kebapok.. Beli kemeja ni pon lucu.. ingatkan harga puluhan ringgit.. skali ratusannnng ringgit.. Ermmm, dah ambik bayor je la. Kna pakai sampai lunyai la ni. Kali ni keluar lewat sikit, dalam pukul 10 @ 11 am kot. Sebelum tu terima kunjungan serombongan sepupu-sepupu. Lepas tu terus ke rumah mok mertua ambe coz nak berkonvoi ke rumah mak sedara Fain kat Kerteh. Bertolak lepas Zuhur.

P.o.t.r.e.t.  2 S.y.a.w.a.l
Sebelum bertolak sempat lagi posing..
Tumpang rumah kosong sebelah rumah.. hehehe

Keluarga kecil saya...
Anugerah terbesar dalam kehidupan 


My lovely family


Jeng..jeng.. 
si tripod ni la banyak berjasa dalam mencipta memori kami ber-3 kalo x de orang nak  tolong snap.

Sempat je kami anok-beranok posing

Bawal tetap di HATI ;-)
hokk olohhh, berbolok la plok tudung time ni..

Pose comey+gediks dari Fasya Afrina


My Cute Little Princess 


Asya & Papa


Asya & Mama

K.E.R.T.E.H

Sampai Kerteh, biasalah dihidangkan dengan bermacam makanan. Kita orang slumber je... wak macam rumah sendiri.. hehehe.. Kebetulan ramai gak cousin balik beraya, so boleh la jumpa + bergosips. Petang tu kononnyer nak wak photoshoot ala kampung.. Ye la suasana kampung kan, tapi asya plok wak perangai.. aihhhh.. 


Fain & anak saudara (anak abang Fain)

Asya & her cousin (Putri)


Ni pon sume cousin asya.
Masa ni dia dah mula wak hal.. Ye la orang dok biasa main luor..  Duk perumahan, biasalah kena kurung & main sekejap petang + kawasan terhad. Bila sampai sini dia wak ulu balang nok berlari situ sini.. kawasan luas.. Dah la "ta*i lembu" merata sekali..


Dia wak hal doh.. muka kena paksa bergambor.
Tapi CUTE la plop.. ha ha


Habis kembang hidung tu.
Merajuk dengan mama sebab kena marah


Ada gak kenangan berdua
Masa ni makeup dah tak de.. hohoho.. sangat berminyak muka ni


Asya kena paksa bergambar

Mula memberontak 

Sekian coretan 2 Syawal.. Kisah 3 Syawal dah citer awal-awal kat entri ni --->The Smurfs 2 : Get Ready To Get Naughty . 4 Syawal, rasanya tak kemana... cuma ke bank, simpan dulu duit raya asya yang terkumpul takat tu.. Tapi asya tetap pakai baju raya dia.. 5 Syawal, sempat beraya kat rumah ofismate & ayah saudara Fain kat Kg Sg.Ular . 6 Syawal, Fain dah masuk kerja... 7 Syawal, saya sambung pakai baju raya ke ofis (hehehe.. dah masuk kijeee la).. 8 Syawal, saya kurang sihat sakit dalam perut & terpaksa cuti kerja.. Tidoooo seharian. Rasanya sampai sini je kot cerita raya ni.. eyhh.. mungkin ada lagi kot.. Hehe.. bergantung kepada keadaan, kalo menarik dientrikan..ape salahnya simpan kenangan disini kan.. Ke guane geng?? 

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

60 comments:

MrS. F!zA said...

lya..cantik lah baju lya tu..lya plan nk pakai peach kn thun depan..ok dh kalo gini..lawo sgt.. kita mmg suka sgt color [each..tp tkthulah ssuai tk dgn warna kulit kita ni yg tak bape nk cerah..hahaha

Rizziela said...

Cantiklah baju Lya

Lya dgn Fain kalau x ada Asya mesti orang ingat couple blm kawin.. muka korang muda sokmo..Asya dah mcm adik bongsu ajer

permatabiru said...

meriahkan raya..bestnya

Masya said...

cantik baju lya .. lembut jer warna dia...

syawalsimpsons said...

suke tgk muka lya sihat N cantik..walaupun tak da make up tetap cun

Khai♥Rin : anies said...

jarang dpt tgk muka asya mcm tu hehehehee

Acik Erna said...

assalam lya..memang comel asya..bermacam ragam he he..kerteh jauh lagi ye..acik baru balik dari kemaman

salwana nordin @ che'wa said...

hhhhheeeee...bila asya moody apa pun tak boleh ye :P

nice colour!

comei asya..baju2 pun cantik belaka :)

Allene said...

cantik la bju awak lya.
sempoi gak fain pkai sluar merah. berani. ihihih

lia said...

cmner bole x perasan rege ratusan tu... *fengsan*

Tina Othman said...

Auch ratusan ringgit harganya hihi tapi takpe jarang2 beli kan

Chekgu Azrine said...

sakan btul demo beraye ek..kemain asya..sonok la dia..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

suka la nengok gamba family lya...bahagia...
suka nengok gelagat asya kemain pandai berposing..lawo la baju asya tu...baju yang lya pakai pun kemain lawo ni...lya beli kat maner ek baju batik tu berkenan sangat...

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

suka la nengok gamba family lya...bahagia...
suka nengok gelagat asya kemain pandai berposing..lawo la baju asya tu...baju yang lya pakai pun kemain lawo ni...lya beli kat maner ek baju batik tu berkenan sangat...

Rosmiza Ali said...

Guane asya peel ujung2 tu? Dok puah nok main berlari ke? Hehehe.. =)

nuha ahmad said...

gambar asya tak pernah tak cute. sume cute sokmo :)

lieyalatif said...

cantik baju lya...suke2....asya jgn ckp la mmg layak dipanggil model cilik...kemain lagi dgn baju n seluar color block nye.....

| SUE | said...

comey je asya pose..

~aSHa~ said...

merajuk tetap comey...

pic last tu dah comey....asya pulak...amuk..eheheh dah ada anak gini la kan

mummy_ayu said...

seronoknya jenjalan..posing2...
best!!
Ayu tahun nie kureng skt la..baju raya pun ada yg lum pakai lagi..sama la ngan Ian & Iris...sbb cik hubby busy keja.. :-(

Masha Meisters said...

hehe...lawakla budak kecik tu mengamuk...hehe
kije la...tak guano sgt pun...huhu

Nafira usof said...

suka tengok baju Lya.. cantek.. warna nampak lembut jer. sesuai dgn lya yang gojes tu~

Puan Kutu said...

banyaknya gmbar raya,comel2 belako

sy abadikan kenangan raya cukup smp 4syawal je.5syawal dh stat keja

norhidana miswan said...

rajin nyer lya memanik kt baju... akak selai jelah tu pun pakai hantam je...

comei je 3 beranak ngn baju yg ala2 sedondon tuh... keluarga kite sama lah lya ber 3 je... akak tak tau bile la nk tambah ahli, diri msh trauma lg

Chic Na said...

sweetnya kaler peach.. asya bad mood lak ye.. xdpt photoshoot. huhu..

Norhaizan hakim said...

Suka tengok muka cebek Asya.,ehehehe.

intanfirdaus247 said...

Salam Lya….:) wah meriahnya beraya..Asya nampak happy sangat…Lya, kak intan nak ucap selamat hari raya maaf zahir batin jika ada tersalah tersilap sepanjang berblog..maaf kan kak intan ya..:))

Qhaifa Nur said...

seronoknya asya beraya...
tang sakit perut tu takut Lya...
makan sana sini juga...

Fazleyatul Aini said...

comel asya. saya pon sama, bawal tetap di hati hihi

wawa syaida said...

selamat hari raya...cantiknye baju...soft je nampak

LydSunshine said...

amboih, baju fain ratusang ingget. Kena pakai molek la tuh.

dear xila said...

asya boleh jd model la dik hehe

Che Rosliza Che Mat said...

cantik baju lya...sepupu sepapak ramai...tue yg banyak story pasal raya..

Amanina Mads said...

sweetnya semua gambar raya lya :)

Rosidah Muhd said...

selamat hari raya lya..raya sakan jugak yer..Asya dah berpeluh2 tu..pic yg last tu apasal dah tak mo bergambar lg la tu..hehe..pape hepi family..

Cik Nur™ said...

hehehe..mula2 elok je asya posing yea..
lama2 dia memberontak..hehehe

ANIM said...

Kenangan raya utk asya ni...

Imah Dinor said...

masih sedondon...molek sungguh...

mama lieyna said...

Coretan syawal wajib abadikan kt sini, nnti flashback balik, best.. :-)

Sedondon lagi, cantek... suka suka.. :-)eina raya ke2 husband dh kije..huu..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYa..

hihi..comel tgk lya pakai baju kurung moden ni.. soft gitew..
hihi.. blh nmpk riak asya yg takmo bergambar tu.. alahai..memek muka tu yg mahal.. ehehe..
suka tgk dressing asya ni la.. :)

sweet family :)

Haryati Faizal said...

meriahnye lya...seronok tgk asya...

SoSoMe said...

SALAM....makin cantek....;)

munna said...

meriah gambar raya laya sekeluarga.... kak munna tak banyak bergambar thn asyik lupa je

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sweet tgk lya sekeluarga..semua pic2 tu pun cantik sgt

diana said...

Macam tu rupanya dia bila tak nak bergambar ye...comel..hehe..

Syima ~Mama Kyra~ said...

Alo2 asya meragam pun tetap comel posing..klu kyra badmood muka lgsh xnmpk..yg nmpk rambut je..sb bila snap camera dia terus pusing blkg..haha

zety said...

siyes sweet btol kaler peach tu..baju asya pon smart ;)

syariza09 said...

dh lama akk x pakai bawal, malas gosok lama2 hehehe

budak2 kalo tgk kawasan luas gitu mmg la teruja sgt2, semua tempat mesti nk explore.

::NureeN:: said...

berpeluh2 asya...
bdk2 ada mood bila bergambo kan :)

Riedaffya ibrahim said...

asya mmg pndai bergaya..yg klakar bile dia wat muke...budak2 kn..byk ikut mood

Deqla Manjew said...

amboiii meriahnye keta kat belakang tu..haha.. ehh meriahnye raya lya sekelaurga... ;p

Deqla Manjew said...

lagi nk komen.. cantik la baju lya.. nice kaler!

m.u.l.a.n said...

looorrr awat asya nangis tu...

mama leen said...

cantik la baju peach tu.. batik kan.. sweet je..

nanakimie said...

baju cantik model nya pun cantik,hee...suka nengok sis pakai tudung bawal tu:)

Mimi Azirah said...

Alolo ciannye asya...nape cedih2 nih

nik ros said...

cantik la baju lya. nik suka kaler dia
asya ni bab posing bagi la kat dia yea

are_lin@yu said...

sweetnya lya asya n hubby ;-)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Selamat hari Raya Lya..Cantik baju Lya tu..

takde mood ye Asya nak bergambar..hehe..Samalah dengan Qis..time raya tu mana ada gambar bertiga..sekeping tu jer..buat hal plak tak mo bergambar...

kayyana said...

rajinnye bergambo sebelum nak berjlan jalan tu yerk.. hehehe.. comel comel comel