Thursday, August 15, 2013

Aidilfitri 2013 : Potret 1 Syawal

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salam bersua kembali... Esok (14.8.13) saya dah mula kerja, papa asya arini dah start kerja.. Cuti lama2 ni, rasa lemau ngat nak mula kerja.  Sementara semangat berkobar-kobar ni, terus pulun draft entri raya. Mula-mula pening gak nak draft entri ni, sebab banyak sangat pic. Lagi pon rasa sayang kalo tak abadikan kat sini, sebab semua ni kenangan. Aihhh.. nampok gayanyer sebulan la up entri raya ye... hehe.. Sebenarnya, pic 1 Syawal je yang banyak sebab time ni ramai berkumpul & pakai pakaian sedondon..Camner dengan sambutan raya, sure meriah sebab leh berkumpul dengan family & saudara mara. Harap time perayaan camni je boleh berjumpakan.. Alhamdulillah, sambutan aidilfiitri kali ni turut meninggalkan kenangan terindah. Lagi best, sebab tahun ni kesemua adik beradik saya berkumpul di pagi raya. 

Walaupon duduk 1 daerah, tapi tetap balik kampung ye. Malam raya tu, balik ke rumah ma Fain. Perjalanan lebih kurang 10min gitu je... hihi.. Ambik gak mood balik kampung tu. Kiranya pagi raya beraya kat rumah family Fain dulu. Dalam kul 10 am gerak ke rumah family saya lak. Acara tahunan,berkonvoi ramai-ramai ke rumah sedara mara.. Tapi saya join sampai kul 2pm je. Lepas tu, join family Fain lak konvoi ke Dungun + Kerteh. Memang letih sikit.. Tapi ADIL & kita orang pon memang dah terbiasa camni sejak hidup bersama sebagai suamisteri. So, no hal la....

Keluarga Sebelah Fain

Adik beradik Fain seramai 4 orang (3 lelaki, 1 perempuan). Yang baju kaler grey merupakan abang sulong Fain. Fain lak anak ke-2. Yang no 3 perempuan , tapi beraya di Perak ikut husband & yang last lelaki berbaju coklat tu.


Guna self-timer, bayangkan..berpuluh kali buat tak jadi sebab setting masa tu cepat sangat. 
Last-last godek baru jumpa setting tu..


Ma+aboh+anaks


Bergambar dengan cucu-cucu


Menantu pilihan ;-)
hehehehe


FIL & MIL

Keluarga Sebelah Lya ( Saya )

Abang, kakaks & anok sedara's


Girls....Womens...


Bersama anoks sedara ...
Masa kecik ni sokmo jadi mangsa buli dia orang.. Lening besor panjang lake doh
Yang sebelah kiri Farhan ( 18 y/o) & sebelah kanan Hakim (23 y/o)


Mana anok sedara??
Mane mok sedara???
Tudung Pink 17  y/o , saya 28 y/0 & oren 18 y/o

Bersama kakaks & kakak ipar


Kakak Ipar


Spontan.....

Papa+Mama+Asya




 Via lyafrina's instagram





Ni baru warming up.... 
 ;-)

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

72 comments:

amirah said...

cantik warna baju family lia..

Aisy Nasiha said...

Wah lawanya baju raya famili lya, biru sedondon... Mengancam warna birunya..

Syoknya famili dekat ...sempat jumpa semuanya pada hari pertama...

Rosmiza Ali said...

Meriahnya raya Lya & family! ^^,

Teena Tna said...

Nampak manis jer...

#selamat hari raya sis :)

Cik Nur™ said...

meriahnyaa..!

Chekgu Azrine said...

Cantiknya warna tema..selamat hari raya sis..

Myra Jay said...

Comey2 belako deh :)

Myra 1st syawal xdak gambo, 2nd syawal baru ado :D

Fieza79 said...

Slm Aidilfitri lya...

Sama tema raya kita lya..royal blue. ..hihi

Fieza xda dh nk rak ber posing rya. .skdar skping 2 ckup..tu pn dslr dh ke mn dh. .tk trpkai..huu...gn hp je kot..

ummiross said...

Salam Aidilfitri Lya, maaf zahir batin.

mama lieyna said...

Meriah nye..best2x..

Untung kg tak jauh, boleh beraya kedua belah..baru raya dirasai sepenuhnya...

Kita ni, time raya sure akan dtg rasa sebak n sayu, tak dpt jumpa mak sndiri..hukhuk.. :-)

Masya said...

bila berkumpul memang terasa kemeriahannya ....

Puan Awin said...

salam aidilfitri buat kamu 1 family...

Rizziela said...

ceritanya keluarga Lya...suka sy tengok gambar2..semua spoting

lelamaisara said...

selamat hari raya maaf zahir batin lya...comey2 pic raya nye...paling comey mesti la asya tu..:)

Deqla Manjew said...

byknye pic raya.. best la dorang sporting nk bergmbr.. kalo family deqla ssh kot nk ajak bergmbr...huhuhu.. so x byk ler pic raya..

Puan Kutu said...

warming up dah macam gini comel picturenya.hehe

asya paling cute,diikuti mama n papa asya.hehe

ieda immi said...

ceria di aidilfitri ..
pasti akan tinggalkan kenangan kan lya ..
comel asya ..

Iehah Farihah said...

SELAMAT HARI RAYA KAK LYA..

eima said...

ok la ade jugak ade gambar raya dr kami ni ... huhu

Fieza79 said...

Mmg meriah...

Hihi sma tema kita royal blue...nice!

Imah Dinor said...

wah meriahnya...cantik biru pink kn..kami pilih tema biru pink gek...

AdaM Hawa said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf Zahir & Batin..

comel asya..

Suhaila Zahari said...

Menantu yg baju biru tu kan,walaupun dah jadi ibu,tetap maintain slim..wahhh~ ;p

Cho Zila said...

ni banyakler gambar raya belum keluar laginikan Lya.. memang sakan beraya nampaknyer... keluarga akak memang tak kemana raya pertama sebab menunggu orang datang rumah... dah terpaksa gitu...

Qhaifa Nur said...

salam aidilfitri Lya...
meriahnya raya...
warna warni lagi...

maszmadi said...

selamat hari raya lya n family, maaf zahir batin..

Che Rosliza Che Mat said...

blue tema raya lya ya....selamat hari raya...meriah betul...

izan mama mia said...

meriah
tapi lya senyum sepesen je.
maksudnya sama dlm semua gambar.,,

:: Cik Viva :: said...

Salam Aidilftri..
Comel la menantu pilihan tu..hehe

Siti Asiah said...

salam aidilfitri Lya...meriah raya Lya yea. Asiah tak brapa nk sempat snap pic.raya tahun ni...huhu

Jue a.k.a Ibu 2F said...

meriah...
royal blue...nice...

nea lopah said...

salam aidilfitri... kalau ke kuantan jemputlah datang beraya rumah akak. cntik nye kaler biru. hehehe

Rasp said...

Salam Aidilfitri sis...
wahhhh ceria bergambar semuanya....

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

selamat hari raya :)

wahh cantik berbaju biru...

Ena said...

Cantik juga royal blue ni kan.. eh! SAMA ngan tema raya kak fieza la.. cam pakat je.. hehe

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

muka papa asya memang sejibik nenek asya ye...

Nafira usof said...

Meriahnyeeee~
Zura ade gak amik gambar ramai2.. tapi guna camera nens.. x dapat2 lagi gambarnye.. tak sabar jugak nak tempek kat blog..:)

mamashikin said...

selamat hari raya lya..
comel asya berpeplum...

Tihara said...

cantik gambar raya lya, selamat hari raya :)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

kemain cantik baju raya sedondon dia...suka la baju asya tu....
Selamat Hari Raya.....

Masha Meisters said...

menatu pilihan ye....hoho....iyolah cik puan....hehe

Che Rosliza Che Mat said...

meriahnya....raya...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

salam aidilfitri lya n co...

comellll rr..
menyerlah aje tema royal blue awak..
cun!!!!
thn dpn umo panjang bh tiru.. heheheh

asya so cute meh!

Mimi Azirah said...

Selamat Hari Raya..

Meriahnye...

sue zainun said...

selamat hari raya Lya :)

okeh..jeles ngan baju..cantikkkk

Sura Mohd said...

wahhh..meriahnya raya!!

dear xila said...

amboiiii yg baju oren tuu hee
slat ari ghaye jugaaa hehe
maaf zahir batin :)

Khai♥Rin : anies said...

agk nyer kalu lya dtg beraya ke rumah sepupu sy, tentu da jd sebahagian drpd mereka...kaler baju sm la..biru+pink ;-)

Amanina Mads said...

selmat hari raya buat lya sekeluarga.. meriah raya ya :)

salwana nordin @ che'wa said...

royal blue!!!!!

nice bila kombinasi dgn pink kan ;)

nice pic..nice family potrait ;)

Alin Marlini said...

Dua2 family ramai...selamat hari raya lya

thenunu said...

cantik la baju raya nye...:)

Salina@IbuAqil said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Maaf Zahir & Batin.. ;)
Alolololo cantik sggh tema Lya thn ni..
Ceria sgt warna nya..
Btul lya segala gambar kenangan abadi kita..
Ina skrg liat btul lah nak hapdet blog.. ;(
X tau kenapa..
Nak kata x sihat Alhamdulillah kami sihat2 belaka..
Tp mood tu mcm x ada..
Tp syg jgk kan kalo kenangan padam mcm tu jer..
Lya, TC yer.. :)
Asya cantik sgt2..
X lama lg nnt dh jadi anak dara.. ;D
Bila Lya nak dtg Ipoh?
Meh sggh umah.. Nak tido pun boleh.. :D

Ema Johari said...

muka seiras semua...

mama aryan said...

meriahnya...akak ni sekeping gambar raya pun xder tahun ni

Syima ~Mama Kyra~ said...

Mmg meriah...syok ler dpt gmbr beramai2..kita x merada ler belah mil thn ni ramai turn ry belah mertua. Tgu thn dpn beraya belah my mom..baru meriah sb sume blk kg :D :)

syariza09 said...

mak sedaro & anak sedaro lbh kurang jer sama hehehe

::NureeN:: said...

comel bila baca menantu pilihan hehee....
offcoz la kan.. :)
selamat hari raya lya..
cantik tema thn ni .. biru dia sgt2 menonjol...
sama tema ngan fieza kan..
http://fieza79.blogspot.com/

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYa...

penuh sokmo gambo mu.. hihih..
senyum2 cma tgk pic lya ni..setiap satu pic ade 'keceriaan'nye tersendiri..hihi..

niceeeeee...sgt..

gegeh lya mendeco baju raya sendiri dgn asya..pueh hati tgk hasilnye..cantik2.. terkenan ooo... hihih..


selamat hari raye lya...tak sabo nk tgk next pic ni.. :)

Ain Dzaya said...

hyee! kak lya..sentiasa anggun tau..jeles ainn! selamat hari raya, eh duit raya ain bila nak bank in..ehee

nanakimie said...

royal blue:) selamat hari raya sis!hee....

Etuza Ezawarna said...

selamat hari raya, meriahnya raya..

Acik Erna said...

Cantik gambar raya lya..
Asya pun kemain comel lagi dengan senyumannya tu

Riedaffya ibrahim said...

royal blue...wah cantik tema nih,...sweet uols...asya pon sgt ngan peplum dia..meriahnya family belah lya kan..

Chic Na said...

meriahnya berkumpul semua.. anak sedara lya sume besar2 dah eh.. mcm sebaya je. hihi..

Ummi Iman said...

Sweet. Slmt hari raya buat lya sekeluarga.

mama ila said...

cantik!! serba biru yer... =)

Haryati Faizal said...

meriahnya raya lya ye..

mrs kayrul said...

selamat hari raya lya..meriah betul raya

Alyn Roslan said...

meriah sungguh hari raya mama lya ni..suka tengok gambar2 tu semua....

Cendol said...

selamat hari raya lya :)
dalam gambar yg tulis girls and women tu ada seorang makhluk berjantina lain rasanya..hahaha

dya bunga said...

Kenapa kak lya xpakai peplum jgk? Msti cntik