Thursday, August 22, 2013

Aidilfitri 2013 : "Royal Blue" Menjadi Pilihan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

**Hati-Hati.. banyak gambo ni**

Salam uolsss.. Setelah bedebak-bedebuk mencari warna tema untuk aidilfitri 2013... akhirnya ROYAL BLUE menjadi pilihan.. Biasa r..part-part pilih warna tema untuk 1 Syawal ni selalu onthespot je. Sampai je kedai kain, tilik-tilik jumpa la yang berkenan.. Tapi tema tahun ni dalam sejarah sikit, sebab sampai 3x beli kain. Asalnya Fain pilih warna "Baby Blue"... Saya plop x bape berkenan... Tapi turutkan kata si suami kite follow je la... Dalam masa yang sama, saya beli kain plain "Electric Blue" untuk buat baju saya je.. Sampai je rumah,Fain berkenan plop kaler tu... Lepas tu, beli semula kain lain untuk Fain & Asya, dah la sampel x bawak sebab kain saya dah hantar kat tailor. Main agak-agak je.. Tup..tup..tup.. bila siap je baju plain electric blue saya & nak match dengan kain yang dah beli untuk Fain& Asya tu.. skali kaler lain, ROYAL BLUE plop doh... Tup..tup.. pegi semula, cari kain warna ROYAL BLUE lak untuk saya. Last minute hantar orang jahiT & saya plop berhempas pulas jahit patchlace+manik & butang bungkus kat belakang baju tu,sebab kain plainkan.. Material kain yang saya beli untuk buat baju ni jenis " Satin Crepe" .

Pose 1 Syawal 








Mama+Papa
~ huhu..pic tahun ni x bape menjadi... papa, sila pakai songkok, baru nampak encem~





Papa+Mama & Asya

Pic ni yang paling suweeettttt...
Memang dia orang x sedar saya snap pic ni...






Sekian dari kami "Team Royal Blue" untuk Aidilfitri 2013.
Kalo ikutkan banyak sangat pic nak abadikan kat sini.
Tapi, kalo upload belaka kan, nebeng plop .

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

66 comments:

Cik Nur™ said...

cantiklahh.. :)

err..nebeng tu ape..?

miera maira said...

cantiklah warna royal blue ni =) haha bolehlah buat tema royal blue nanti untuk raya haji

mama tisya said...

royal blue and electric blu bkn sama ke?byk gmbr raya...meriah

Chic Na said...

jenuh gak mencari kain tu.. akhirnya dpt gak sedondon semua.. cantik kaler ni..

Nad MamaZN said...

Ala admire btul kaler royal blue ni
Sangat cantek!

Asya posing melentik mcm model :)

Alamat saya dh kasi kt pm fb :)

Lily@MamaZaraZareef said...

Selamat Hari Raya Lya...canteknye tema baju raya lya n family..gmbar pon sume sweet n cantik2..=)

MrS. F!zA said...

royale blue mmg cantik..mujur dh selamat jd tema tahun lepas..meh kita fkir utk tahun depan punya color pulak..haha..

byk gmbr lya sefamily..kitorg gmbr family satu je yg lgkap..hehe

Deqla Manjew said...

mmg sweet sgt kaler ni tau ... tudung lya pun cantik.. gmbr2 pun smuanya cantik.. sweet family sokmo... ;)

Asyifa Mustaffa said...

Sedondonnya.., cntik juga kaler ni...:-)

Ena said...

cantik kan..

suka tgk pic lya ni..

mama lieyna said...

Banyak bergambo tu..best.. :-)
Biru pun ada byk jenis kan... eina tktau blue apa..hee..

Wak Gelas™ said...

selamat hariraya makk.,wahh meriahnyerr ahHKs

mama leen said...

suka kaler ni cantik sangat

eima said...

byk la bj sebenarnye kan ... sbb byk klai tak match ...

mmg cantek ...on noted nanti nk cari satin crepe ... aku suka cantek material die tau

Fazleyatul Aini said...

swee family =)
amboi asya lentik posing ye

Imah Dinor said...

mmg menyerlah warna ni...suka tgk suma pic sweet sgt...

syawalsimpsons said...

alahai sweetnyer gamba fain ngan asya tu..adoi...cantik la warna ni..nak warna ni la tahun depan..kikiki

lia said...

lawo nyer anak beranak ni berposing...

dya said...

wahh..sedondon gitu..salam lebaran utuk lyfarina n famili..cntik2 pic kamu lah :)

el said...

pandai gak lah lya jait..lau el mmg senget benget..hehe
ritu esok nak raya igtkan nak jait manik2 kt baju raya anak2 dara el..tp xmenjadi..tgn ni xde skill bab jait2 hahahaha

oooo ni org pggil royal blue ea...
sok2 ni leh wat tema royal yellow perghhhh lagi lawoo

Kesuma Angsana said...

cantik apa pic2 ni, & warna biru & pink mmg terbaik !

ct kektus said...

cantek pulak watna royal blue ni. ;)

Rosmiza Ali said...

Nice choice Lya! Suka tengok pic2 raya Lya & family... =)

lelamaisara said...

wah cantik nye biru...i like..:)

salwana nordin @ che'wa said...

comelllll sgtttt!!!

mama ila said...

cantik warna biru nie..ceria... pandai asya posing.. =)

Kakzakie said...

Asya ni pandai posinglah macam model. Cantik bila semunya sama warna.

pnsusu said...

comelnya warna ni...

selamat hari raya

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam lya..kaler biru mmg cantek!!!...Pandainya anak dara kecik tu brposing..comel jerrr :D

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYa..

alahai... sos weet uols beritga ni.. hihi..
kain plain cantik..bertambah cantik dgn eksesori yg lya jahit sendiri ..nmpk kelainan!

aaa... cma suka biruuuuuuuu ! :)

Qhaifa Nur said...

memang cantik royal blue ni Lya...berkenan pula
cantiklah semua gambar raya ...

amirah said...

pandai betul si kecik ni berposing ye..huhu..comell je.

Kakizan Omar said...

:D.. Selamat Hari Raya..

maszmadi said...

cantik...
hamboi anak dara posing... ala2 retis gitu.. hihi

nanakimie said...

hehe....nana pun ritu masa nak pilih tudung xbawak baju,main agak2 je.even xmatching sgt pakai jugak:) btw cantik kaler ni,hee...nxt year nak beroyal blue lah pulak:)

Zana Nordin said...

cantik kaler royal blue nie lya...
masuk patch lace pink lagi ler comel..
bju peplum asha pun nampak cute and kemas jerr

tu dia..3x tukar2 kaler...tp tetap tema biru...

mcm tahun nie, zana n family mmg rancang pakai kaler magenta tu...so, awal2 ler dah cari...cuma hantar tailor je lambat....

dhiera said...

tema kita sama lya!

KakNi said...

Amboi si kenit tu bukan main lagi berposing.

kalau kita orang, warna baju tu bukan exactly sama, cuma tema warna jer sama.

Myra Jay said...

Cantik warna ni, nampak berseri :D

Tihara said...

wahh macam 2 nama kaler biru ni, yang penting memang cantik dipandang mata :)

Chekgu Azrine said...

Cantik kan royal blue ni..

Sis nak tanyala..baju asha tu tmph ke bli siap ye..can?tikla potongan dia..blh tau tmph kat mana..n brp ye

Mimi Azirah said...

Kaler royal blue nih memg cantik...suka tgk gmbr2 lua..cntik2..nak nak pic asya n papa die...sweet je..

Sayangku Zie said...

terang kaler ni..; cantik..

::NureeN:: said...

mmg cantik clr royal blue ni.. warna dia berseri2..
jenis kain ni x berkedut ker lya.. nmpk smooth jerr.. ;)
kami nk beli kain slalu x sempat, sbb tu slalu readymade jerr huuu

Nafira usof said...

nebeng?? hahahahaha
lama dop guna perkataan tuh..:)

cantek lah warna biru nih.. berkenan plak di mata~ hehehehe

walaupon banyak gambar dlm n3 nih tapi x jemu nak tengok.. semua cantek2~

eMMe said...

Salam Lya, kite pun tema biru juga.. biru ape tah! heeee... puas kowang bertiga posing kan.. tgk dak asha kemain posing lentik dia tu, hahhaa..

Selamat Hari Raya Lya...

dear xila said...

amboi bergaya nya si kecik tu...tp siyes cntik royal blue ni hehe

Syima ~Mama Kyra~ said...

kemain gigih cari kaler sama2 wlpn last minute..mujur jmpa kan :) pandai asya posing :)

ummiross said...

biru dengan pink, memang menjadi, menyerlah dan cantik!

Masha Meisters said...

OKLA TAHUN NI PANGKAT ROYALE BLUE BAGI KAT FAMILY lYA :-)

Puan Kutu said...

warna yg cantik..suka tgok family lya baju sedondon..

betul tu papa pakai songkok baru hensem.hehe

are_lin@yu said...

sweetnya epy family..wrna fav ayu ni.hehe

norhidana miswan said...

suke akak ngn gabungan kaler nih... apa2 kaler kalu msk ngn pink mmg cantik lah... dasar gile pink kan heheheh...

manis sgt anak beranak nih berpink+royal blue...

Tina Othman said...

Nebeng tu apa lya

Mcm2 lah ye smpi 3pasang tahun ni ye

Tgk ramai gak yg tema royal blue ye mmg tgh in kot kaler ni

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Assalamualaikum lya

Byk gbr raya..meriah nengok hihi

Che Rosliza Che Mat said...

meriah betul raya lya...royal blue...nebeng tue maksudnya tayang kikiki

BaNu Syah said...

cantik colour tu,sweet je semua pic2 kat atas ni..

CtAyue said...

comellah kaler baju tu.. baju asya sgt cute..

mummy_ayu said...

ah ah..ramai org pilih color biru ni tahun nie..
comei nya pic anak dara tecik tu berposing...and pic satu family..semuanya sweet..
selamat hari raya Lya & maaf zahir batin kalu ada salah n silap.. :-)

munna said...

cantik warna tema raya lya tahun ni.....

LINA EVERLYNN said...

canteknya royal blue...saja berbelogwalkin kat snie :)

botol kaca embun pagi said...

wah cantiknyer....my feberet kaler tu...tema kawin sy jgk....selamat hari raya

Si Matatajam said...

Wah royal blue gitew...cantik la...

Sidratul Muntaha said...

thun ni takdo gambo family
tak sempat..
bz layan tetamu lps tu minggu ry kedua dah sratv tltg diaorg hanlde catering plak ujung weekend

nik ros said...

cantik sgt kaler ni. suka tgk .

Cinta Misteri said...

Salam Aidilfitri yg berbaki 2 hari lagi....

thn ni CiM sefamili pilih smoke green, tp ada yg kata itu dusty green....hihi....tak kesahlah, jnji kita bahagia di hari raya.