Friday, August 2, 2013

Diari Ramadhan 2013

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

Salam sayang semua.. hari-hari terakhir Ramadhan, mesti ramai yang dah mula cuti kerja.. Saya masih kerja & maybe cuti start Selasa @ Rabu ni. Tapi tak kisah la sebab saya tak balik kampong pun.. Tiada istilah balik kampong coz family saya & Fain still duduk di daerah Kemaman, cuma lain-lain kampung je. Bagi yang pulang beraya ke kampung mga selamat pergi & pulang. Hati-hati di jalan raya ye! 

Duit Raya.. dah selamat tukar. 
Tunggu masa nak masukkan dalam ang pow.
 Kerja ni kena buat lewat malam bila asya dah tidur. 
Kalo tak habis semua ang pow dia nak.

Handmade kad raya dari Cha (Diari Umi) & FM , pon handmade jugak.
Sungguh kretip Cha ni.. Serius cantik & kemas je. 
Merupakan kad raya pertama yang saya terima dari blogger. 
Terima kasih Cha atas anda ingatan ni.

Kad raya ke-2 yang saya terima dari blogger Cma (Cintai Aku Seadanya)
Baru je terima tadi (1.8.2013)
Siap selitkan ang pow buat asya..
Terima kasih cma atas tanda ingatan ni ;-)

Kejadian asya 1st ime tengok orang buat kuih raya.
Suka sangat dia dapat peluang metek-metek ni.

Acara wajib kanak-kanak...
main bunga api....
Tapi asya main sekali dua je..sebab dia tak nak..
Lagi pon dia ada prob paru-paru, jadi memang tak elok asap ni..

ZAKAT
Jangan lupa tunaikan ZAKAT..
Alhamdulillah, Fain dah tunaikan untuk kami sekeluarga.

Salam Aidilfitri dari saya sekeluarga buat semua yang mengenali diri ini.
Maaf Zahir & Batin

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

30 comments:

Aisy Nasiha said...

Selamat hari raya untuk lya dan keluarga juga....semoga raya nanti meriah

Fazleyatul Aini said...

saya boleh dapat duit raya tak? hihihi

Cik Nur™ said...

Nur belum tukar lagi duit raya...uhuh...

waaa..asya dah tak takut bunga api...hehehe

syawalsimpsons said...

alhamdulillah semua berjalan lancar..sue pon en asbeen dah settle bayar zakat

Siti Asiah said...

Selamat hari raya Lya sekeluarga. Maaf zahir & batin...:)

Rizziela said...

comelnya Asya berhijab... cute sangat

Allene said...

selamat hari raya lya and family. maaf zahir batin... sorry xsempat bg kad pun... =D tetiba je...

norhidana miswan said...

seronok duk mcm Lya, tak pyh susah2 nk balik kg jauh2... untung lh Lya dpt tukar duit raya baru je sume, akak aritu tukar duit raya rm5 dpt yg lama, rm1 je yg baru spoil betul

Fiza Rahman said...

Tak tukar lagi duit raya. GI bank asyik habis jer..huhuhu...

Qhaifa Nur said...

nampak semua dah ready lya...
samalah dengan anak2 kat rumah tu..mama buat kuih mereka yang sibuk..pening-pening

salam aidilfitri...
maaf zahir batin...

el said...

selamat hari raya lya and semua famili maaf zahir dan batin jugak

el pun last keje ari rabu..xamek cuti awal pun sbb mmg 1st raya kt sini (penang)..raya kedua baru balik kpg el

hahaha netek2 tu apo bondo

amirah said...

samala ngan budak2 ni. kalau kita nak isi angpow, time tula semuanya nak berebut

Umie Naziera said...

selamat hary raya kak lya..mlm raya bru sy dpt balik kg..sedeyh

Deqla Manjew said...

sweet..suka tgk pic raya lya tahun lps tu.. hihi.. wahh byknye tukar duit raya... mlm2 baru masokkan ye.. hahaha. kelakar pulak ... asya2..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Lya..

hihi.mekasih..

selamat berpuasa & selamat menyambut hari raya yg bakal tiba nnti ;)

m.u.l.a.n said...

dapat tukar rm1 dan rm5 saja sbb dah lambat...

eita said...

banyak nyer tukar duit raya...


rajin asya buat kuih...

Che Rosliza Che Mat said...

Selamat Hari Raya Lya...

Masya said...

selamat hari raya lya maaf zahir & batin

Puan Kutu said...

selamat hari raya lya.maaf zahir batin ye

Masha Meisters said...

wheee...selamat hari raya...
nak angpow yang waner merah tu....hehehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Assalamualaikum lya

wah asya main bunga api yerrr...auntie nak join jg la hihi

Salam ramadhan & Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin yer :-)

Riedaffya ibrahim said...

seronok asya tgk orang wat kuih ye

Orked said...

selamat hari raya maaf zahir batin buat lya sekeluarga

Ema Johari said...

tahun ni tak dpt kad raya pun....

9n0L4 said...

byknye duet raye lya tuko. thn dpn nk tupang etek. hehehe.

Rosmiza Ali said...

Banyaknya tukar duit raya.. Hehe.. Kalau cuti lama boleh gi merayap ke rumah member2 di Kemaman.. Tp apakan daya, raya ke-dua dah beransur bertolak balik Ipoh.. Huhu..

Che Rosliza Che Mat said...

rajinnya asya tolong wat biskut raya...

Chic Na said...

rajinnya asya buat biskut raya..

asYDhia said...

selamat hari raya :)