Wednesday, August 21, 2013

Peplum Royal Blue Di Pagi Syawal

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

Bila raya... paling eksited ialah menyediakan baju raya buat anak. Dalam apa-apa hal mesti lebihkan untuk anak je. Takpe la mokpok xdop mende, asalkan cukup untuk anak. Tahun ni ubah selera sikit, saya tempah baju peplum untuk asya. Kos upah jahit baju peplum asya ni RM75.. ayoooyooo.. masa nak bayar tu terkejut gak.. Tapi mujur jahitan elok. Biasa saya upah kat kampung-kampung je, tapi sebab tailor yang selalu saya tempah tu dah tak nak ambik.. tu yang saya cari kedai lain. Maybe sebab sewa kedai lagi, pekerja ..tu yang mahal chargenyer.. Rasanya kalo tailor kampung-kampung, habis mahal pon RM30 la untuk kanak-kanak ni.. 
Pose asya berpeplum
 ROYAL BLUE














## Hari ni asya ber-peplum ke school cz ada jamuan hari raya kat sekolah dia ##

Entri Aidilfitri 2013  :

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

60 comments:

syawalsimpsons said...

alahai cumilnyer...biru pink

Siti Asiah said...

ololo syomelye Asya berpeplum. Anak Asiah xdapat nk berpeplum badan chubby sangat. tak comel pakai peplum. Asya solid molid jerk...;)

Ena said...

sangat comei asya ngan peplum nye ni..

Nadiah said...

Comel Asya

MrS. F!zA said...

dsyt hrga tempahan tu..mcm hrga kurung moden dewasa kt sini..

Masya said...

uish mmg mahal tu .. kalau beli dah siap pun ada harga tu ... anak sy jumaat baru jamuan raya, wahh seronoklah asya

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Asya punya pelum raya sama color ngan acik tau .... comel sgt dia!

Kakzakie said...

Cantiknya asya!
Warna yg Lya pilih pun cantik sesuai betul buat asya:)

eima said...

comey .. pandai mak die pilih kain .. tu satin ke tu ...

~aSHa~ said...

tapi mmg cantik...berbaloi la kot dgn bunga2 ros tu

LydSunshine said...

Hamboi2 anak dara sorang ni. Upah Peplum dia sama rege dgn baju org dewasa. Tapi memang cantik peplum ni. Kira puas hati la Lya kan? Selama hari raya Lya. Lama dah saya tak bw.

mama leen said...

comeynya baju dia..

lieyalatif said...

mmg masuk royal blue ngan bunga2 pink comel tu lya...pandai lya match2 kan....

asya pun kemain pandai bergaye....terus naik seri baju tu hah heheheeheh....

Puan Kutu said...

comelnya asya..baju pun cantik..agak mahal gakla..klu beli siap pun dh boleh dpt harga macam tu..tp takpelah utk anak,setahun sekali.lgpun asya sorang je anak mama..

geram tgok.nk belikan afia peplum tp baby lg,dh boleh jalan nti baru cantik kot klu pakai.

lia said...

asya sajibik theme kaler dgn acik lia la.... lawaaaa...

::NureeN:: said...

peplum mmg cantik utk anak2 kan... mahalnyerr...
nureen beli peplum utk ellesya.. saiz SS yg paling kecik la... mmg muat2 badan dia.. baru rm49..
nti nak n3kan jgk la ellesya berpeplum, sbb ramai yg bertanya pasal baju dia

Cendol said...

alahaaiiii comel je asya dgn baju peplumnyaaaa

mama tisya said...

thn ni mmg rmi anak2 kecik berpeplum..comeiii

Fazleyatul Aini said...

comel asya. pandai posing ehhh

D Yatie said...

Ala comel nyer dia! Pandai posing! I like!!!! Arissa pun berpeplum tahun nih. :》

| SUE | said...

comeynyer dia berposing!

yerla kan, baju bebudak skrg mahal sgt, kalah maknye! baru upah jahit je tu. tapi tkpe, glammmm sangat, cantik! berbaloi..

AdaM Hawa said...

alahai.. senyuman asya manisss...

Deqla Manjew said...

comei la asya berpeplum.. jeles ni sbb x dpt berpeplum...hahaha...

lelamaisara said...

wah mahei nye upah nye..tapi tak pe la kalu puas hati....:) cantik asha...teringin nak buat untuk alesya gak..:)

Khai♥Rin : anies said...

boleh tahan jg ye lya harga nyer..da mcm harga bj dewasa..tp kalu jahitan bgs, reda je la..bergaya kemain asya ye

ct rahani said...

olololo comelnya asya berpeplum.. raya tahun nih ramai gak nampak budak2 kecik berpeplum.. cute je tgk.. seb baik x der anak pompuan.. hehe..

Mimi Azirah said...

Memg cntik baju nih

norhidana miswan said...

berapa ribu kalu nk byr model nih... udahla comei pandai pose lak... heheheh

Jue a.k.a Ibu 2F said...

comel....
tuelah rasa mcm mahal benor upahnya..sebab kat kemaman..klau kat kl maybe tue harga yang boleh kata murahlah...

Allene said...

cantik asya...

amirah said...

akak pun ada beli peplum untuk anak dara kecik tu liya. tpi online je beli. RM100. rasa cam mahal tapi sebab teringin nk tgk anak dara pakai peplum yg cenggitu, pejam jelaaa mata..huhu..cantikla warna royal blue ni.

salwana nordin @ che'wa said...

mahal jugak ye kt sana..

dekat sini biasa saya tempah utk baju fesyen anak2 dlm RM20 aje :)

Tp tailor yg sama lah, kalo tailor lain tak tau la charge berapa..

btw nice colour, nice baju, nice asya :)

salwana nordin @ che'wa said...

mahal jugak ye kt sana..

dekat sini biasa saya tempah utk baju fesyen anak2 dlm RM20 aje :)

Tp tailor yg sama lah, kalo tailor lain tak tau la charge berapa..

btw nice colour, nice baju, nice asya :)

Nafira usof said...

berbaloi walaupon mahal.. cantek~
sesuai dengan Asya.. zura pon teringin nak buat baju peplum untuk anak2 dara.. tapi takut x de tukang jahit nak amil upah dah.. huhuhu

Imah Dinor said...

cantik baju raya asya...imah pun minat baju mcm tu...tp anak dara imah yg 9thn tu xminat langsung baju girl2..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYa..

aduhai asya..comel die berpeplum..blh tahan rege rm70 ye..tp klu hasil jahitan perfect..worth it jgk..

asya ni mmg fotogenik la..klu masuk pertandingan fotografi siap2 blh dpt tempat pertama.. :)

Haryati Faizal said...

comeinye mek ni... takpela lya mahal sket pun yg penting anak2 hepi....bukan selalu pun kan...

Qhaifa Nur said...

Lya...suka kak nur tengok baju raya asya...cantik sangat...teringin nak buat untuk aeish pula...

Zana Nordin said...

comel sangat asya berpeplum

mahal sikit takpe ..janji puas hati dgn jahitannya..
mcm zana...sama ler upahnya RM75..tp quality...rasa mcm nak nangis...beli baju siap lagi puashati...geram jer..
tp nasib baik ler yang pakai tu anak..tak tahu apa2 yang dia tahu baju dia cantik....lain dari orang lain....cuba kalau mak dia..mau meroyan tak mau pakai baju tu...

Tina Othman said...

comelnya

Rosmiza Ali said...

Mahalnya RM75.. Tp betulla maybe seba coz sewa kedai & upah pekerja lagi, tu yang mahal tu.. Amboi Asya, 1 set biru pink.. Sapa ke kasut biru pink.. Bila lah nok ada anok ni.. Nok jugok pakaikan anok comey2 ginim.. Huhu..

Rosmiza Ali said...

Tolong jentik SAVE.22 + HISHOP! ^_~

Chic Na said...

nampak jahitan dia memang cantik kan.. so tak ralat sangat la bayar mahal sikit.. yg penting asya gojes pakai peplum tu.. ;)

Cho Zila said...

syiok berpeplum barulah meriah rayanyerkan.. mahal sikit takperler janji cantik molehkkan...

el said...

oooo tempah ea
igtkan lya beli online ke
mmg cantek..specially yg bunga2 fink tu

Ibu Lala said...

Eceh ceh ceh. Krmain lagi anak dare ni berposing. Anak akk pun berpeplum berfishtail bagai. Anak anak zaman skrg.

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

ieda immi said...

bukan main layie asya ..
asya senyum sebijik senyum lya

dear xila said...

alolo simple but sweet sgt hehe amboi dia begaya...

Cik Nur™ said...

cantik baju asya...
berbaloi dengan harganya..:)

kayyana said...

amboi.. bergaya asya ye... cantik baju nye... patutlah jahit sendiri.. mungkin susah kot lya nak jahit peplum tu yang mahal tu. hihiihhi.. tapi la ni musim peplum kan.. maknye tak berpeplum gak ker?

ieda said...

alolo...comelnya dia.kebiruan lg haa

Syima ~Mama Kyra~ said...

Pandai asya posing...berbaloi dgn hrg tu peplum pun cantik ;)

Ema Johari said...

comel anak dara lya ni..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Comelnyer asya ni berpeplum..sara pun ader gak baju peplum gini..tapi saya beli jek reganyer dlm 70 lebih gak...

dya bunga said...

Comelny.. Kalau pakai cekak kaler pink msti comel sgt

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

mahalnya upah baju asya./...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Alololo comey sguh asya berpeplum

Che Rosliza Che Mat said...

comelnya asya pakai peplum..

intanfirdaus247 said...

cantik warnanya..wah asya pose…pandainya dia..cam model…