Thursday, August 29, 2013

Sambutan Aidilfitri Di Tadika Asya ;-)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

21.08.2013 baru-baru ni , tadika tempat asya belajar ada buat majlis sambutan aidilfitri. Asya memang bersemangat bangun pagi tu & pakai baju raya. Malam sebelum tu sempat cari kek untuk dibawa ke tadika.. Kuih raya memang xde... yang kat rumah pon tinggal habuk je.. Tapi sibuk nak bawa kuih upinipin yang dia buat kat rumah nekma dia aritu. Ermm terpaksa r pegi gak rumah nekma dia malam tu.. kalo tak sampai ke tidur membebel je.. Hehe..

Budak yang sangat eksited nak beraya kat school dengan kawan-kawan dia.
Tu kuih raya upinipin yang dia buat. Sibuk nak bawak jugak ..
Ermmm layan je la

Dalam car, odwy ke school & mama ke ofis.
Sempat lagi tu...

Pic raya credit to 

Principal Al Jannah Cyber Montessori, Teacher Intan
Yeayyy.. dapat angpau...
Ouchhhhh... tengok kain asya tu..meleret habis.
Memang kain ni labuh.. ermmm kalo ade mama ni mesti mama dah adjust2.
Asya kata, xpela.. tolong sapu lantai ... hehe

Pre-school, 5 tahun
Eyhh.. bakpe muka asya  berkerut tu??

waa..waa..waaa persembahan pelajar 5 tahun, asya paling kecik..
yang ni paling mama teruja..
asya nyanyi lagu raya ye.. alahai..kalo la ada  videonyer..

Asya & kawan-kawan

Say haii !!!
Ekceli ni video dari Instagram yang teacher asya tag...
so sweet anok mama ni... Tq teacher shiela ;-)

Ni pic yang papa asya wassap lepas balik school..
waaa.. tunjuk angpau dia kat mama

** 1st mohon maaf, x sempat nak BW lagi.. saya kurang sihat beberapa hari lepas.. Ambik MC.. Lepas tu bersambung lak dengan papa asya.. Kena demam teruk.. Ermm.. ujian sungguh.. **

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

58 comments:

Ena said...

comei betul budak2 kan..

Asyifa Mustaffa said...

Seronok la asya berhari raya dgn kwn2 skul dia...:-)

Deqla Manjew said...

mesti la asya semangat.. nk sambut raya dgn kwn2 kan.. meriah jugak nmpknya tu.. bkn bebudak je cantik berbaju raya, cikgu cikgi pun..hihi.. dah kenapa muka asya berkerut? tgk ada gak yg muka msm mencuka tu? agknye masa tu blm dpt duit raya kot..hihihi..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYa..

CMa ingatkan kuih upinipin tu btl2 bentuk watak dia..rupenya kuih semperit.. ehehe..

sooo sweet asya.. mesti teruja berhari raya dgn kwn2 skool kan.. ;)

musim demam sekrg ni lya..cma baru je baik demam.. take care dear.. :)

el said...

sporting cikgu asya siap bervideo istagram lg bagi hehe..

Fazleyatul Aini said...

wahh baju asya paling menyerlah cantik tuuu

Acik Erna said...

assalam lya..moga cepat sembuh ye

mummy_ayu said...

seronoknya..sambuta raya kat tadika Iris..biasa2 jer..

syawalsimpsons said...

seronoknya asya beraya yee

nuha ahmad said...

kain meleret tuu takpe asya nmpak mcm princess tau hehehe

norhidana miswan said...

mustilah eksited asya bt sndiri kan bskt raya tuh...

walaupun asya paling comei dia selamba je nyanyi pegang mic tau... suke2

Che Rosliza Che Mat said...

kat sekolah Haziq minggu lepas...

lieyalatif said...

sonok tgk asya hepi tersenyum comel lya....baju raye asya paling debomb tau...kaler die tu menyerlah gituuu....

mama leen said...

bestla.. reza tak g sekolah 2 hari.. terlepas jamuan raya

mama lieyna said...

Meriah n ceria si anak2 sambut raya.. :-)
Untung la tadika cenggini kan, semuanya terakam memori wlu berada di tadika :-)

CtAyue said...

sukanya asya yer.. comel berpeplum..

lelamaisara said...

alahai...kecik comil je asha..:) kiut...

Rosmiza Ali said...

Oloh, sayang takdok video yang asya tengah nyanyi tu.. Lya take a good rest ye..
ZON PERMAISURI CHOMEL

AnneRaini said...

seronok budak2 sambut raya dgn kawan2.

Ain Noraini said...

seronok dia yee...teringat masa ank2 kakain kecik dulu mcm ni la jgk seronok bila sek buat jamuan..

Haryati Faizal said...

kecik molek je ye asya ni...

Qhaifa Nur said...

tadika afnan malam esok terus sambut merdeka...
cantik baju raya dia...

Riedaffya ibrahim said...

asya paling kecik ke....semangat nak pi jamuan raya dia kan

KakNi said...

Good job Asya siap boleh buat kueh raya lagi dan naynyi lagu raya. to Lya, get well soon & take care dear.

maszmadi said...

wah asya nyanyi yer... mesti best sore dia.. hihi

Kesuma Angsana said...

alala comelnyer asha

Masha Meisters said...

pandainyer asya nyanyi....hehehehe

Kakzakie said...

Seronok anak-anak bila ada majlis macam ini. Di tambah dapat duit raya lagi memang sukalah..

Jaga kesihatan dulu Lya...

Nafira usof said...

syoknye.. dapat gak mama dia tgk gambar.. Esok Anis ade sambutan hari raya gak kat sekolah. tapi mesti x leh tgk gambar dia sebab kena kirim kamera kalo nak mintak cikgu snap gambar dia.

Rai Ourkizuna said...

sweetnya asha pakai baju biru tu.. cantikk...

selamat hari raya lya.. sori lama tak singgah sini :D

Fieza79 said...

Amboi asha..comel2...Plng kiut n gojes dlm rmai2 tu hihi

LydSunshine said...

Pandai plok dia jawab nak sapu lantai. Heheh.

Kuih upin ipin tu kuih mende?

nanakimie said...

asya sorang je beroyal blue kat tadika ye,heee....comel:)

Si Matatajam said...

Cutenya Asya berbaju peplum... Khalish pun dh sambut raya kt tadika ari tu..

mama ila said...

amboii..asya nyanyi lagu raya ehh..hehehe...rugi xamik video..kalau x..boleh lah dengar asya nyanyi..hehe

lia said...

Asya da jamuan raya tadika yer... Amsyar esok...

Chic Na said...

comelnya asya nyanyi.. ingatkan ada video.. ;)

Rasp said...

a'ah lah sis...
asya paling kecil ek...
cute miut dia ni...
petite :)

nea lopah said...

seronoknya asya... celebrate raya dgn kawan2.

Sidratul Muntaha said...

awalnya buat ry celebration
sekoalh ank kami semalam.
huhuh
mcm2 style skrg bebudak ni
tpi paling femes nengok baju peplum

::NureeN:: said...

moga lya n fain cepat sembuh ya...
meriah majlis tue..
kami x pegi pon majlis kat tadika ellesya sbb drg wat masa weekend kebetulan plak emir demam.. so kami lepak umah jer

salwana nordin @ che'wa said...

alahai seronok kan bila tgk2 anak2 pandai nak beraya dgn kawan2 :)

saya pun setiap kali ada sambutan raya kt sek anak2 mmg selalu teruja :)

Cik Nur™ said...

betull..! asya paling myerlah..baju dia cantik..
lain dari yg lain

AdaM Hawa said...

seronok asya ya.. lagi2 dapat nyanyi lagu raya ngan duit raya..

diana said...

comel nya asya...cantik la baju dia..:)

ieda immi said...

alah2 memang comel asya ..
pakai peplum .. lagi comel !
meriahh betul .. budak2 kan .. bila raya ramai2 macam nie lagi bagus

macam sek anak2 akk buat sebelum raya .. sbb sek cina kan huhuh

Solehah Shamsuddin said...

cantik asya berpeplum. ni kaler royal blue kan, akak?

Khairunnisa' said...

I love kids!

Nisa'

Puan Kutu said...

comelnya asya..excited dpt angpau..paling excited dapat beraya sama kawan2 n teachers la kan..

Mimi Azirah said...

Sukenye die...happening je school die wat sambut raya

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

asya comelnyerrrr dia berpeplum..best la ramai2 dgn kwn2

Dkna Abza said...

cantik pakai peplum!

Ema Johari said...

sronok asya yer beraya dgn ramai kawan

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

baju asya paling cantik kemain menyelah dia pakai baju biru tu...lawo

nik ros said...

jaga kesihatan yea

comel sungguh la asya ni. lagi comel bila ber peplum tu

are_lin@yu said...

asya cmel mcm mama nya ;-)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

meriah jer sambutan raya kat Tadika Asya...

comelnye Asya..Cantik baju raya dia...

kayyana said...

comelnye... kcik molek je asya nih.. hihih...