Monday, August 19, 2013

The Smurfs 2 : Get Ready To Get Naughty

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Ape kabo uolss !Pada hari raya ke-3 sempat beraya kat TGV Cinema,Mesra Mall lepas ke open house ofismate saya. Bawa asya layan The Smurfs. Tapi tengok versi BM, coz versi BI tayangannyer lambat sangat. Eyhh... citer 1 Syawal tak habis lagi, terus up kisah 3 Syawal ni. Tak kisah la.. mane-mane je la kan. 

3 Syawal @ Tgv Mesra Mall, Kerteh


Sinopsis:
Sekuel kepada filem animasi aksi komedi ini menyaksikan ahli sihir jahat, Gargamel yang telah mencipta beberapa makhluk nakal dan menyerupai Smurf yang diberi nama Naughties dengan harapan ia akan memberikannya kuasa ajaib. Walaubagaimanapun apabila dia menyedari hanya Smurf boleh memberikan apa yang diinginkannya itu dan Smurfette tahu sihir rahsia yang berupaya menukar Naughties kepada Smurf tulen, Gargamel bertindak menculik Smurfette dan membawanya ke Paris dimana dia telah disanjung tinggi sebagai ahli sihir terunggul dunia.

Sebab sampai awal kita layan posing dulu dengan poster 
The Smurfs







aihhh..siyesla..apesal napok gemok benor saye ni!
Mencik pakai tudung ni, lembik.. sampai bulat muke i ni.. 
lupa nak spray awning kasi keras..

Ni dalam panggung.. kusyuk 2 beranok ni!

Best tak citer The Smurfs 2???
Ok la.... Bagi asya mungkin best kot.. sebab sikit-sikit dia gelak.. sikit-sikit dia gelak..
Maybe kalo engok versi ori lagi best kot. Coz versi BM ni, ahli sihir tu g cakap loghrat nogori plok..Tapi citer ni xdela membosankan.. still enjoy layannyer.

Sebagai kenangan untuk asya.. dapat beli sebiji lagi tumbler.. 
Aritu dah ada yang Monster University, kali ni beli yang The Smurfs plop..

Sebab entri raya kan...
harusla ada posing-posing raya sebelum keluar rumah..
keh..keh..keh

3 syawal : tema warna warni aidilfitri
sape suruh saya galok gatai pakai baju oren sior ni!




Sekian kisah 3 syawal... 
lepas ni kita putar jam balik ke kisah 1 syawal.
kih..kih..kih
&
last but not least
16.8.03 -16.8.13

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

42 comments:

Aisy Nasiha said...

Ni yg best bg orang yang kampung laki bini dekat.. Hari raya sempat tgk wayang lagi...kita yang jauh2 ni tidakla sempat gitu....
aa la, gambar kat panggung tu nampak muka lya bulat... Sikit je.. Tetap comel...

Umie Naziera said...

alamak kak lya!!bju kurung oren tu sama mcm bju raya sya la,haha..mmg kain yg sama,tp sy xpkai lgi.. ;)

Ina Haireina said...

Selamat hari raya lya.. best ye citer tu.. teringin juga nak tgk.. hehe..

Norlizayati Othman said...

Muka happy asya dpt tgk kartoon smurfs. Hehehe...

Chic Na said...

comelnya one happy family ni.. ;)

paling tak menahan ahli sihir ckp nogori.. kekeke..

mama lieyna said...

Waah pagi syawal layan movie kt panggungye, best gak eh.. tak pernahdibuat eina lagi..hee...jln2 sopink tu biasa..hee..

Apapun nmpk enjoy je tu ha.. :-)

::NureeN:: said...

hepi belated anniversary...
perghh raya ke 3 dh g tgk wayang :)

lelamaisara said...

nak jugak la bawak alesya p..heheh

syawalsimpsons said...

nak tgk la nanti citer ni macam best je

Mrs Velentine said...

mesti best kan..loghat nogori..hehe..oh ya lya tak nampak gemuk lah

RedRose said...

idakle nampak gemuk pun lya. still nice and gojes. nampak muda lagi ada la.
smurf tak tgk lagi, coming soon. skg ni tgh syok dgn turbo manjang. huhuhu

kayyana said...

wah... tgk wayang plak asya.. seronok la tu.. hehe.. lya tgk wayang berbaju kurung.. bru blek dr open house la katakan.. apepun seronok tgk lya bahagia sihat bersama keluarga... happy anniversary lya.. semoga bahagia hingga ke akhir hayat.. take care

Kesuma Angsana said...

hehehe sempat lagi ke cinema tu.. neway selamat hari raya yer

Cho Zila said...

oo asya dah tengokler smurfni.. budak2 memangler sukakan.. akak tak tengokler lagi sibuk sesangatler katakan...
memang akak nak cakap nampak gemukler Lya... gambar ler katakan...

mimie.. said...

amboiii.....anak dara tu suka lah tu dapat tgk muvee ye..
bila laa nak dapat bawak anak mimi pegi tgk wayang pulak ni :)

slamat hari raya mama Asya...maaf zahir batin ;)

Nafira usof said...

kusyuknye layan movie.. hahaha..
bagus betol asya nih.. kecik2 dah biasa ngan panggung wayang.. zura yg dh besar nih pon jakun lagi ngan panggung.. x suka sound dia yang bingit itu.. hahahahaha

Acik Erna said...

mesti la asya yang paling seronok kan..cerita ru mungkin sesuai dengan asya tu sebab dia gelak je suka

diana said...

apake hei yang cakap nogori pulak..terlebih kreatip la kekonon nya..kot!hahah

amirah said...

happy anniversary ye lya dan suami..lama tu..seronokla asya mama papa dia rajin bawak pg tgk wayang..

Syima ~Mama Kyra~ said...

Wah hari raya pun sempat layan movie...pandai betul asya posing...brp umur dia ye?

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

best op...
heheh

lya, come ah sluo asha..
beli mane eh..
kena plok ade reben wat talipinggang..

zety said...

wahh movie raya ye uols ;)

Haryati Faizal said...

asya bley jadi model iklan la... pandai posing ye...

Rosmiza Ali said...

Alhamdulillah, dah 10 tahun dah Lya dgn Fain.. Mieza doakan semoga ikatan antara Lya & Fain berkekalan hingga ke Jannah.. Insha Allah, amin.. =)

izan mama mia said...

wah sempat lg tu layan movie....akak bz sangat ms raya sampai gambar pun xdok..huuhhu

ummiross said...

seronok tengok cerita kartun ni, ringan je kepala.
Alhamdulillah, moga terus berkasih sayang hingga ke syurga.

ieda immi said...

wahh untung asya , mama papa rajin layan tgk movie yee ;)

selamat ulangtahun dik .. semoga kekal ke jannah ! aminnn

el said...

asya kena pakai baju smurf tgk cite smurf tu..baru feel..sakan uols ea..sejak 18menjak asik layan muvie ea...hehe

m.u.l.a.n said...

smurfs mmg best...

Deqla Manjew said...

10 tahun yg penuh suka duka pahit manis kehidupan kan lya.. moga korang kekal berbahagia.. bestnye asya tgk movie..

Imah Dinor said...

wah bestnya beraya sambil tgk movie...

mama aryan said...

wahhh...mesti asya seronok layan smurf tu,sbb tu dia enjoy tgk citer tu

mrs kayrul said...

dah layan wayang ye...saya sekarang kena slow kan dulu aktiviti tengok wayang nie..bebudak tue susah nak dudul diam dalam wayang...

LiYa HaNiF :: said...

amboi asya posing.... comei je.... kalau qalesya nampak nie.. sure dia pun sibuk ajak g tgk cter ni gak... hehe

Ema Johari said...

kat panggung ramai orang tak musim raya

Khai♥Rin : anies said...

yg pertama pon x tgk lg
btw, happy anniversary tahniah

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Lya..happynya Asya dpt layan citer smurfs ya.HAPPY ANNIVERSARY tuk lya & Hb ya

Cik Nur™ said...

Asya mmg pandai bergayalaaaa...comei..!

Moga Lya dan fain berbahagia sampai jannah...Amin..!!

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYa..

hihi..3 raye dh pegi panggung.. best betui.. :)
oo..ade versi bm ke?? baru tau..ingatkan versi BI je..
hihi..

tahniah both of you :)
semoga berbahgia & bersama hingga ke jannah :)

Ibu Lala said...

Tak tgk lagi. Harap sempat la tgk. Best ke..

dya bunga said...

Versi ori mmg lgi bestz..hehe.. Dya pun layan cite ni..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Raya2 pn smpt g nengok wayang..suka tgk lya sekeluarga..moga bhgia till jannah