Thursday, August 1, 2013

TURBO : He's Fast . They're Furious

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

Sabtu lepas sempat bawa asya tengok TURBO kat TGV Cinema, Mesra Mall. Ermm dia semakin bijak sekarang, selagi tak bawa dia tengok lagi tu dia asyik duk bising. Tak nak CD, mesti nak tengok WAYANG jugak. Sampai je kat TGV, tengok ada belambak poster filem2 animasi akan datang , awal-awal dah gtau... citer ni tak tengok lagi..Aihhh! 


Sinopsis :
From the makers of Madagascar and Kung Fu Panda, Turbo is a high-velocity 3D comedy about an ordinary snail who dares to dream big - and fast. After a freak accident miraculously gives him the power of super-speed, Turbo kicks his dreaming into overdrive and embarks on an extraordinary journey to achieve the seemingly impossible: racing against famed driver Guy Gagne. With the help of Turbo's tricked-out streetwise snail crew, this ultimate underdog puts his heart and shell on the line to prove that no dream is too big, and no dreamer too small.

Sampai-sampai je terus pergi beli tiket & terus masuk panggung. Sungguh lengang.. Tak sampai 10 orang kot. Lagi pon ni dah minggu ke-2 tayangan kalo tak silap. Masa awal tayangan dulu, memang full kot. Kebetulan lak bulan puasa, lagi la..

Pic selepas tengok TURBO. Haruslah simpan kenangan dengan poster dia kan..
Yang lucunya, lepas dah tengok wayang baru beli popcorn kat asya. Masa masuk tengok tak beli pon, sebab rushing sangat.




Trailer TURBO :

Komen saya pasal filem TURBO :
Bagi peminat filem animasi, ini adalah antara filem animasi yang mesti tengok ! Memang tak mengecewakan. Bagusnya cerita ni sebab ada maksud y tersirat .
Dalam filem ni ada part-part lucu, sedih, setiakawan & mencemaskan.. sampai kita rasa berdebar-debar.Serius , memang tak rugi layan TURBO.

Aksi candid asya lepas tengok wayang...



Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

27 comments:

Nad MamaZN said...

Asya leh geng ngan zakwan la bila bab bab movie animasi kt wayang ni. Selagi tak bwk dia p tgk, selagi tu asek ajak jek. Pasni asya nk tgk citer apa? Zakwan ajak p tgk planes. Smurfs dia taknak

Syafieyra Baharom said...

follow u...nice blog...=)

ieda immi said...

amboiii sukenya asya dpt tgk wayang yeee

Che Rosliza Che Mat said...

bulan pose tgk wayang juga ke...hihi

Allene said...

sukanya asya dapat tengok wayang...

lia said...

wahhhhh syok la Asya p tgk movie...

Masya said...

makin bnyk erita kat wanyang unuk budak²kan..

el said...

best ek
tgulah pas raya tgk
tp ntah ada lg ke idok haha

lelamaisara said...

best ea..nak tgok jugak la...tapi kat cd je la..hehehe

Rosmiza Ali said...

X pernah agi tengok wayang kat MM.. Balik raya ni nk ajok incit laki gi lah.. hehe.. Sedak asya makan popcorn tu.. Heheh..

Rosmiza Ali said...

Jentik IKEA! ^^,

eima said...

slalu lalu je mesra mall ni tak penah singgah ...
ai cari CD la takut plak nk bw alisha msk wayang budak tu jensi tak tgk TV .... jwb nye lmbt lagi la fahim boleh msk wayang ..kesian

fazilzura said...

lama sgt2 diri ku x tgk wyg huhuhhu
tkut kng bwk amni msuk dia melalak .. tp kalau mid night ok kut

~aSHa~ said...

big girl dah dia....

Deqla Manjew said...

wahh di bln puasa pun tgk wayang.. mmg kaki wayang jugak eh lya dan sefamily..deqla dah lama jugak x tgk wayang..huhu..

are_lin@yu said...

wahh bezlah asya tgk wayang.hehe

Khai♥Rin : anies said...

ramai jg yg ckp cerita ni best n wajib tgk

::NureeN:: said...

huhuu.. nureen x tgk lagi..
ellesya g tgk ngan daddy dia jer ri tu

Nafira usof said...

Rajin Mama Asya bawa dia gi tengok wayang yer~

Haryati Faizal said...

lagi seronok tgk kat wayang sbb screen dia besar puas hati hihihi...

Riedaffya ibrahim said...

macam best aje citer dia

Masha Meisters said...

fuhyoooo...snails pun pakai turbo sekarang...terbaik! haha

AnneRaini said...

nak kena tgu anak sy besar sikit br leh tgk wayang. skrg ni bawa die dok memekak je dlm panggung. stress. haha

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYa....
wah..dah tgk ke.. huhu...
cma dari citer despicable me tu pun ,tak bawak2 lagi.. huhuh...

tgk trailer mcm best...
x leh jadi ni.. :)

9n0L4 said...

cite ni mmg best. ;)

Che Rosliza Che Mat said...

tak tengok lagi...kata orang seronok citer nie...

Chic Na said...

asya dah jadi kaki wayang nie.. hehe.. takpe asalkan dia terhibur kan..