Monday, September 30, 2013

Cerita Hujung Minggu Kami

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Waaa..dah lama rasanya tak buat entri fresh2.. 
Ni dikira fresh la ni. Cerita hujung minggu kami.

27.09.2013

Biasalah..pagi-pagi dia bermuka-muka sikit.
Dari kiri : 
1. Terus pusing kepala bila nak snap pic dia
2. Haaaa.. dah macam minion purple.. sebab marah kat mama
3. Dah malas layan

Kat kedai makan mood dia dah OK.
Breakfast asya just kek choc moist ni jew

Ni pose semata-mata nak update kat IG.
Gud asya..beri kerjasama.. hehe

Bismillah...

Lepas makan teman papa kat ofis jap , check barang

Pose dengan shawl baru.
Handmade oleh rakan blogger kiter..  Leh terjah IG dia @syizeecollection
Ada banyakkoleksi shawl, tudung ala fareeda & hoodie..
Semuanya hasil tangannyer

Lepas siap kerja kat ofis papa.. 
Singgah pasaraya coz nak mencari hadiah untuk pengantin baru .

Cam biasa..ada sokmo tax.. Dia angkut sepeket crown ni.
Feeling princess Fiona katenyer (olorrr..bini  Shrek tu.. suka sungguh dia )

Lepas tu balik rumah.. papa bersiap solat Jumaat. Saya just kemas sikit2. Kain baju dah settle malam Khamis tu.. Boleh la rehat sikit.. Just gosokkan baju untuk pakai kerja selama seminggu ni. Waaa..berejam juga mengadap tu. Lepas tu, tidur sekejap. Lepas asar bersiap keluar. Sebab tak tahu nak kemana.. so terus ke pasaraya n beli barang dapur walaupon belum hari gaji. Takpe la.. sama gak, nanti dapat gaji dah tak yah nak keluar.

Sibuk dia nak mengutip jugak

Sampai part ni.. dah mula drama leleh dia.. Huuuuaaa... boleh tahan gak dia wak drama time ni. 
Tapi tetap tak beli, coz lepas ni nak kelain lagi..kalo beli..alamak cair la..

Last-last pujuk, suh ambik air je..
Suh ambik vitagen tak nak.. tetap nak Nutrigen..alasan, sebab ada mainan YoYo UpinIpin percuma..

28.09.2013

Ke majlis sambut menantu (bertandang orang luor sebut) wife ofismate.
Alamak..pengantin pompuan dah ditenggelami puok-puok ni..

Petang tu just bawak asya lepak tepi pantai "Monica Bay "

Sebenarnya... saya mama dia ;-)

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

41 comments:

Chic Na said...

penuh aktiviti weekend asya.. part2 drama kat pasaraya tu mesti ada.. baru thrill mama & papa.. hehe..

mama lieyna said...

Cantik shawl.. :-)
Alahai ada aje tag ye asya...

Masya said...

comelnya asya pakai kemeja.. siap berkasut lg... simple tp comel sgt ... amir xmoo pakai kemeja.. kasut lglah jgn harap

syawalsimpsons said...

makin lama, makin cumilll tgk si asya ni tau..

lia said...

wahhhh lawa la Asya pakai baju kemeja kotak-kotak... comeyyy sgt...

amirah said...

banyak plan hujung minggu mama dgn asya ye..penuh jadual. weekend kami gak yg boring sokmo. duk rumah aje..huhuhu

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

rambut pendek sama ngan sara...kemain bergaya lagi dia...princess la katakan yer...

botol kaca embun pagi said...

mama muda n cute :)

Cik Aini said...

jadi fiona yg bersi shantikk tau Asya..hehehe suka la tgk Asya berambut pendek..sesuai dgn dia.comelll :)

Khai♥Rin : anies said...

tu muka marah ke muka geram sbb x dpt ais krim? hehehehe asya2

mama leen said...

sama la reza uska yang ada yoyo upin ipin.. ok nak kena pos barang asya dah ni.. cian asya.. sori ye lambat.. :)

dakcik said...

comel sgt dia rambut pendek..:)

Nafira usof said...

bestnye duk terengganu.. bila x de tempat nak lepak terus gi ke pantai kan~
kalo kat shah alam nih, kami suka gi cuci mata kat mall jer. membelinye x de lah sangat.. juz pusing2 jer~ hehehe

Fazleyatul Aini said...

amboi asya shopping barang dapur yek

Deqla Manjew said...

alahaii.. makin comei la asya... suka tgk dia pakai baju ciru cam tu..smart giler tau.. gaya pun ala2 model ternama dah.. kecik2 dah pandai bergaya.. besar nanti kompem kalah model! =D

norhidana miswan said...

mcm2 aksi n gaya asya... sejak rambut pesen baru nih... makin comei dia akak tgk....

Kesuma Angsana said...

hehehe comelnyer dier !

.:fyzz:. said...

stylo la asya:)

Qhaifa Nur said...

hujung minggu seronok bersantai dengan anak Lya...
banyaknya aiskerim asya..

KakNi said...

mana pengantin? mmg tenggelam betul ... hahahah.... seronoknya asya selalu dpt jalan2 tepi pantai

Rizziela said...

anak dara sebiji mama.. pandai bergaya

Mrs Velentine said...

wah2 lya mmg padat cuti hujung minggu lya..done ikea

Rai Ourkizuna said...

hahaha..macam2 gelagat asya ni.. comell..

Love Umi said...

asya dah pandai main emo ye...sib baik emo tu still nmpk sweet....hehehe

cantek la shawl lya warna biru turquise tu..terbekenan la plak (^_^)

Ema Johari said...

sejak asya berambut pendek nampak dia lebih berisi...

Ibu Lala said...

Wah seronoknya soppink. Budak budak klw jumpa eskem mesti nk beli kannn.

::NureeN:: said...

asya mau jugak pakai kemeja yerr
ellesya jgn harap la
slalu nk pakai pink ja..
skrg ni ikut mood, klau ok bleh la pakai selain pink klau x mmmm

Haryati Faizal said...

biasalah...sm cam anak yati jugak bila pi pasaraya, banyak sungguh dramanya, semua yang dia berkenan nak buh dlm troli...aiii...ingat mak ayah ni cap duit kot...hihi.. beli yg patut je...

kyo_9 said...

biasa hari gaji 25hb kan?

Puteri Fiza said...

Assalamualaikum. Hye. Pandai je asya buat muka. Hehe. Done follow. Klu sudi follow back. Tq :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Iya..mmg klu beli gak eskreem tu..mmg air lam kete jer :)

QUEEN of Heart said...

asya comell,mama asya pun comelll

kayyana said...

wah.. sangat berkualiti hari minggu lya.. hehe..yana hari minggu lps sgt heaven tp penat... hehehe.. nnt yana citer kt blog ek

Mummydearie said...

Mama Asya dah macam kakak Asya. Tak lama lagi bolehlah pergi shopping sama2 :D

Cinta Misteri said...

comel jer asya berambut bob

Cik Nur™ said...

dapat jugak gasing upin ipin yea..hehehe

Rosmiza Ali said...

Best jer tengok hari2 Lya penuh dengan aktiviti.. Mieza gop la duk perap dumoh jer.. Huhu..

9n0L4 said...

betui la muke asya mcm minion. hahaha. pandai nye lah die ajuk katun tu.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

asya comel jer berambut pendek nih

LiLy @ MaMaQiStInA said...

samalah macam Qis kalau kluar mesti ada tax dari dia..hehe..

Masha Meisters said...

haha...merayu bagaio tu....nak jugak! last2 mam dye pun cair gak hek :)