Tuesday, September 24, 2013

Diari 1 Malaysia

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Mood update blog mencurah-curah ni.. Sebagai permulaan, just nak entrikan kenangan pada hari cuti 1 Malaysia (16.09.2013) baru-baru ni. Takde ape yang menarik pon, cuma sayang nak delete pic asya kat dalam HP, jadi simpan je la kat entri ni. Saya ni bab nak delete2 pic asya memang lemah, coz saya sayang sangat dengan setiap moment yang terakam tu.


Bangun pagi.. bersiap & pergi breakfast. 
Dalam kete biasala..snap situ sini nak update kat IG katekan..

Lepas breakfast, pergi kedai CD. Niat hati nak cari citer Chennai Express.. Entah nape, rase cam best pulok citer ni. Tapi xde lagi CD dia.. Tapi kena tax CD Shrek dengan Asya.

Lepas tu terus balik rumah... cuti sehari nak ke mana-mana pon xbest. Ambik peluang ni siapkan kerja rumah. Membasuh, jemur , lipat & susun baju sampai cun dalam almari. Lepas tu iron baju kerja untuk seminggu. Sedar-sedar dah petang. Lepas Asar, mandikan asya & bersiap untuk ambik angin petang & nak intai progress rumah.

Sempat singgah kat kedai mainan.. Sebab dah janji dengan dia. Ada la drama sebabak dari asya. Dia nak patung+troli . Sebelum ni dah 2x kot beli.. tapi troli patah.. Kali ni dah malas nak beli. Drama la skejap dia ni. Pujuk-pujuk suh ambik mainan lain.

Yeayyy.. dah senyum.. last2 mainan ni je yang dia ambik. 

Lepas tu, terus balik rumah. Sebab esok dah nak sekolah ;-)


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

38 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

meriahnye kedai mainan tuh..mesti rambang mata asya nak pilih mainan kan..=)

Lily@MamaZaraZareef said...

meriahnye kedai mainan tuh..mesti rambang mata asya nak pilih mainan kan..=)

Liza Yati said...

Asya nampak comei dgn rambut pendek..lebih kemas. :)

Puan Kutu said...

berpinar mata tgok mainan banyak2 tu..nasib baik asya ni bagus,dengar kata..:)

Chic Na said...

wahh mainan doctor2.. moga besar2 jd doctor ye asya.. ;)

Masya said...

mainan doktor... asya nak jadi doktor kan..

Fazleyatul Aini said...

okey la tu asya dapat mainan doktor2. InsyaAllah boleh jadi doktor ke suatu hari nanti kan =)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Comel asya bila dah berambut pendek..Kalau dah nengok mainan mesti rambang mata kan..

Rai Ourkizuna said...

gambar kat kedai toys tu nampak macam da besar da asya.. comel.. hehehe..

Chekgu Azrine said...

Comel je asya..dh rambut pendek.ek

el said...

asya bila rambut pendek npk dia dah makin matang lah mcm kakak hehe

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYA..

Hihi..tgk asya & lya kat FB & IG pun ttp rindu jgk nk tgk kat blog ni.. :)

comey sokmo..
Beli mainan ut nk jadi doktor ye asya.. :)

kayyana said...

skrg ni kalau berjanji kne tepati kan lya... tp yelah.. beli dua tiga mainan yg sama pun rasa cm tak berbaloi gak.. nasibla si asya ni senang pujuk.. bleh jugak gantikan dengan yg lain.. kalau si rayyan tu kata nk itu itulah jugak. pujuk pun takde maunyer... last last kt umah ada banyak mainan yang sama tau

Nafira usof said...

suka lah yer dapat beli menan~
Anis pon kalo masuk kedai menan, kalo boleh semua menan dia nak. hehehe

lelamaisara said...

betul la lya...sayang kan nak delete gambar orang2 yang kite sayang,...

Imah Dinor said...

kami cuti satu malaysia g tgk baby baru jer....asya nampak matang dgn rambut pendek tuh....

mamaRIFQY said...

Same la kalo p kat keda menan, lenguh telinga dengo drama dari anak teruna tuuu

.:fyzz:. said...

diari 1 Malaysia fyzz adalah dok umah ja..huhu..sabo je la kan..btw comey mainan yg asya pilih tuh..hmm nk jadi doc yer dik? :)

eB said...

senyum jerk asya :)

wardah mustapa said...

Assalamualaikum..salam ziarah!!

Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/

Masha Meisters said...

pekena drama sebabak mama asya pun cair la kan...hehe

Ain Noraini said...

seronoknya dia dpt mainan yee...

munna said...

happy asya akhirnya ... dpt mainan baru ye....

Deqla Manjew said...

mainan doktor2 ke tu... hihi..asya ni sentiasa sweet bila senyum.. x yah delete..kalo deqla pun rasa syg nk delete pic sendiri.. apa lagi pic anak.. bila ada anak la..hihi

Mrs Velentine said...

MV mmg xle nak bawa anak2 ke kedai mainan mau pokai dibuatnya..hehehe

aTieYusof Family said...

Janji dapat bawa jalan2 c comel asya tu kejap pun jadilah kan...:)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

comella asha berambut baru...ranggi gitu...mainan pink sama ngan sara hehe

Rosmiza Ali said...

Manjang tax mamapapa Asya ni.. Nasib tak berpanjangan drama dia.. Budak baik.. =)
ZON PERMAISURI CHOMEL

Tihara said...

happy nya dia dapat menan :)

Umi Naemah said...

huhuhu ni kalu anak-anak umi yg masuk sini abis satu kedai diorg borong nnti :)

Cho Zila said...

akakpun der gambar yang sangat sayang tapi nak buat entry takder idea..
anak akak ada stroller mainan yang sangat teguh dan kuat tak patah lagiler sebab besi... tapi tu yang kedua yang pertamatu patah sebab plastik...

Fifi Nadhrah said...

asya nak jadi doktor..

Kesuma Angsana said...

cute dgn potongan rambut baru tu !

Amanina Mads said...

nampak asya rambang mata nk pilih mainan :)

Cik Nur™ said...

senyum je dia bila dapat mainan ehh.. :)

Mimi Azirah said...

Asya pow papa beli menan..hahaha

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

best la asya dpt mainan baru hihi

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Mesti rambang mata tengok mainan tu kan Asya..kalau Qis pun mesti ada drama airmata kalau nk beli mainan dia..hehe..