Monday, September 9, 2013

Jom terbang bersama PLANES

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

Kabare uols... Terjah pawagam lagi.. As usual, mestilah bawak asya layan kartun animasi dia.. Kebetulan mama dia pon memang peminat tegar cerita animasi ni.Jadi,ngammm molek la.. Mesti ramai yang kate kebelakangan ni kerap ke pawagam.. Sebenarnya, dah lama pon bawak asya ke pawagam.. Cuma time tu citer animasi tak semeriah sekarang. Bayangkanlah 2-3 bulan kebelakangan ni belambak lak kuor citer animasi kat pawagam.. Saya siap ada list citer animasi sepanjang tahun.. Lepas Planes ni.. boleh la rehat dulu.. Coz bulan 10 ni berderet lak kuor citer animasi kat panggung. Antara citer yang saya nak tengok sangat TARZAN. Kali ni bawak asya layan cerita PLANES kat TGV Cinema, Mesra Mall.

Sinopsis Planes :
A spin-off from Disney and Pixar’s 2006 animated film “Cars”, Planes takes the imagination across the skies as the underdog Dusty, a crop-duster plane dreams of flying with the big boys in an air race. With the support and help from a fleet of oddball characters, Dusty soars his way to the skies to face the biggest challenge of his life – his fear of heights! Similar to “Cars”, Planes is a comedic animation laced with funny one-liners suitable for both the young and the young at heart!

Sebelum masuk panggung mestila ada pose
 gedik-gedik kat poster PLANES :-

Late ni.. 
asal nak bergambar dia suka wak pose camni..


awwwww.. melentik you!

Smile ;-)


Tunjuk tiket!

Best tak cerita Planes ??
Boleh la ... Starting cite ni bagi saya cam slow sikit + bosan... Tapi bila dah masuk part perlumbaan tu yang best. Memang eksited nak tau penghujungnya.. Yang pasti cerita ni mempunyai nilai tersendiri.. dimana daya usaha & tak mengalah tu penting untuk mencapai kejayaan. Tak semestinya serendahnya kita tak boleh berjaya.. Zero to Hero.... Apa-apa pon cerita ni memang seronok untuk ditonton.


yuhuuuuuuuuuuu
senyum dulu untuk semua yang ke sini ;-)

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

53 comments:

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYA..

Waduh..marathon panggung sungguh..
alhamdulillah...tgh ada masa ni elok luangkan masa dgn anak..
hihi..asya cute as usual..tak menahan pose lentik2 tuuu..kalah kak ziana zain :p

menarik jgk citer ni..masuk list dulu! :)

Cik Aini said...

hehehehe
melentik mcm mama dia lah tu :)

Aisy Nasiha said...

Syoknya asya tu..selalu dibawa jalan oleh mamanya... tak sabar nak tunggu Naim dan Nazif ni besar sikit.boleh juga cuba bawa menonton movie macam ni.

mama lieyna said...

Amboi..asya pun dh jd kaki wayang dah... :-)
Kami jugak tak trlayan citer2 animasi ni..huu..

Cik Nur™ said...

bestnya asya..selalu tgk wayang.. :)

syawalsimpsons said...

sue tak penah tgk lagi citer ni..macam best.,

mama leen said...

SAMA LA KITA.. SUKA LAYAN KARTUN

Fazleyatul Aini said...

oo asya tengok wayang yeee

Haryati Faizal said...

anak2 suke jugak, tp kena tunggu cd kuarlah... tak bley nak join kat pawagam..

.:fyzz:. said...

wooo..msti best..kaki wayang yer dak asha tecik nih hehhe

Rai Ourkizuna said...

bebudak mesti suka tgk wayang.. tapi kena bawakkan baju tebal..sejuk kemain kan.. haha..

Rosmiza Ali said...

Dah lama tak tengok wayang.. Last masa bulan pose ari tu.. Tu pun dgn member2 hubby.. Layan wolverine.. Best gak! ^^,

Deqla Manjew said...

wahh tgk wayang lagi.. seronok la asya.. comei pic asya yg last tu..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah asya g nengok wayang yer..bestnyerrrr...pandai asya posing melentik hihihi

nea lopah said...

akak pun suke cerita animasi juga.

::NureeN:: said...

dah lama nureen x tgk wayang, kena bg emir besaq ckit, bru bleh tgk hehe
best tgk asya.. senyum sokmo..
comel lak tue..
best ek.. bleh srh daddy elly dwld ja dlu, nk tgk wayang kena depa 2 ja la hehe

lelamaisara said...

wah asha pandai betul berposing...comey..

CtAyue said...

bestnye bwk anak tgk wyg..jeles ayu..kalau duk kg mmg dh selalu g mese mall tu...hehe..seronok kongsi minat yg sama kan dgn anak..comel tgk asya posing..mmg pandai

Irfa said...

wah best tu
anak2 mesti suka kalau dpt tgk ni

zety said...

dh tgk ye dear..kitorg blm lg

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

kemain lagi anak dara asya melentok yer...
saya ni tah biler nak bawak anak 2 pi tengok wayang asek membizi jer...

teringin nak bawak dierang biler nengok asya seronok pi tengok wayang...

Imah Dinor said...

mmst best tgk wayang bsama family kn...

ANIM said...

comel aysa..cam kurus lak bila pakai seluar :-

2 abdul merasa masuk pawagam bila dibawa pak sedara dan mak sedara depa je..kak ni dah tak sesuai usia..heee

eima said...

best nye pi tgk wayang anak2 sorang pun tak berpeluang lagi

Ema Johari said...

suka dia tengok wayang yer

LiYa HaNiF :: said...

Qalesya pun dh tengok cter nie kat MBO Citta Mall hari tue... hehe layan jugak..

Chic Na said...

seronoknya asya tengok planes.. lepas ni ajak mama naik plane lak.. hihi..

RedRose said...

sukanya dia dpt tgk movie! I pun nak jugak tgk citer ni...malangnya si kecik tak berminat pulak.
Ntah kenapa yang ni tak menarik perhatian dia.

ummiross said...

tersenyum puas Asya, mesti seronok sangat tu.

salwana nordin @ che'wa said...

rajinnya bawak asha tgk wayang :)..seronok dia ye..

saya ni last bawak masa citer hantu kak limah balik umah (anak ke2)..pastu tak jengah2 dah hhheeee

anak yg ke3 ni jgn harap la..melasak mengalahkn apa lg hhhuuuuuuu

inazamri said...

akak time cuti sekolah je bwk bdk2 tgk citer animasi kat wayang.kalau pegi time ni tak cukup korum lak nnt.Semlam tengok anak akak layan online citer ni kat web ape tah akak lupe.tapi web tu semua citer yg tengah main kat wayang cepat je kuar.cuma dorg komplen la tak best mcm tgk kat wayang skrin besar heheh

el said...

beruntung asya..mak pak dia sllu bw g tgk wayang..sure asya seronok sgt kan kan..el cite2 animasi ni jarang tgk kat panggung..semua donlod je kt dekstop pas2 suh budak2 tu tgk..haha berulang2 tgk..lau nak bg diorg syp or xmo kaco el kat dapur kasi tgk kartun haha

Acik Erna said...

Assalam lya..mak dan anak sama2 seronok ni he he

kyo_9 said...

uih..
ada Tarzan baru ke nanti??
tetiba teringat lagu "Hijau" oleh Zainal Abidin^

m.u.l.a.n said...

tak tengok lagi...

are_lin@yu said...

beznya asya msti dia sukakan..

Nafira usof said...

bestnye Asya..
Rajin mama dia bawak tgk wayang.
syok jugak layan citer kartun kan~

Puan Kutu said...

asya macam biasa,manis dengan senyumannya..suka la dpt tgok wayang lagi..

kayyana said...

asya da beso da bleh bwk g cinema tgk movie kan... yana nak bawak rayyan ok je... tp kene bwk adik.. adik plak klu jnis diam takpe.. ni da nak lepas merangkak pastu mulut bising. kalau angkut masuk wayang aje kene marah la ngn org.. hahaha

dear xila said...

ecececehhh senyum smpai telinga je adik ya....

- G C - said...

comel la asya buat pose melentik gitu.. kalau mama2 yang buat, abeh laaa.. buruk.. hahaha

Amanina Mads said...

macam best je movie ni.. bln ni takda masa lg nk tgk. huhu

LydSunshine said...

Kaki wayang era dah asya lening.

Huda Ahsin 2 said...

Assalamualaikum Lya...

Kalau sudi, berilah alamat kat email ni. Kita nak bagi hadiah (yang kecik aje tapinya...)

huda.ahsin2@gmail.com

Riedaffya ibrahim said...

asya mesti da biase ngan tgk cinema kan..kami ni duk jauh ngan panggung...kalo dekat nak bg jgk pendedhan kat derang...

Tihara said...

bestnyew tengok citer tatun :)

Masha Meisters said...

hehe....tomeynyer asya...

pnsusu said...

wahhh..asya dah tgk planes...best2

Che Rosliza Che Mat said...

seronok ke citernya lya...hihihi

Khai♥Rin : anies said...

asya terbang tinggi la pasni ye

Mimi Azirah said...

Dh lama tak tgk wayang

Cinta Misteri said...

best best bets...anak2 CiM pown dah tengok cerita ni. betul lah, filem animasi mmg banyak lately, starting Bola Kampung, Croods, Escape from the Earth, Monster inc., Dispicable, Turbo, Speedy, Cloudy Meatball 2. comin soon Turkeys

Si Matatajam said...

Lps ni Asya bleh ajak Mama naik plane plak yek.. Mai lgkw tau..auntie bg hadiah coklat..