Monday, October 21, 2013

Aidiladha 2013 : Day 2 - My Cousin E-Day

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Ketemu kembali yuk... Saya baru je masuk kerja kelmarin, setelah 5 hari bercuti. Cepatnyer masa berlalu.. Just nak sambung cerita aidiladha haritu.. Hari ke-2 aidiladha baru berpeluang nak pakai baju raya. Bukanlah baju raya yang dibuat semata-mata raya haji ni, tapi ni baju aidilfitri aritu yang tak sempat siap. Kebetulan ada kain lebih, terus buat baju kurung asya selai & jahit manik simple2 je. Hajatnyer, hari raya pertama nak pakai sedondon kaler pink dengan papa skali (recycle baju melayu tahun 2010), tapi itulah dah tahun ni buat ibadah korban pada hari pertama.. kebiasaannya hari ke-2. Tapi mujurlah ada majlis pertunangan sepupu pada hari raya ke-2 ni..merasalah jugak nak pakai baju ni,  kalo tak memang tak pakai ar baju ni.

Pose mama & asya untuk instagram..
hehehehe

Senyuman semeweks dari asya.
Memang baju ni besar sikit .. 

Sesekali dua....

Pose dalam kereta , odwy ke rumah sepupu

Meriah bila majlis kat kampung ni.. Bertunang pon ramai yang datang.. Ye la, family besar kan.
Menu yang disediakan pon semua best-best.. Tapi banyak lauk berasaskan daging la.. dah musim korban kan..

Sepupu saya...
Suka tengok deko pelamin dia.. semuanya DIY tau...
Suka jugak mekap simple & gabungan baju kaler peach+maroon

Cantik

Majlis menyarung cincin pertunangan

Bersalaman dengan bakal mertua

Tahniah cousin...
Semoga dipermudahkan & dilancarkan segala urusan untuk menuju ke sebuah perhubungan HALAL.
Amin

Mama & Asya
sempat posing sebelum balik

Aduyai....
boleh plok asya buat muka...

 Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

46 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

selalunya belah tganu/kelate mmg suka wat majlis tunang dan kawin time raya haji kan..bole merasa dgg korban..fresh gitu..mmg dah jd trend skrg kan pelamin mesti ada kipas (DIY)mmg jimat :)

Zee Suhaini said...

kiut la asya..

Chekgu Azrine said...

cantik dua beranak ni..

syawalsimpsons said...

cantikla pelamin DIY cousin lya ni..suke la tgk...

mamaRIFQY said...

Aaaa la lya! Cantek pelamin die...diy lak tu.. And mekap pon simple but comel

LydSunshine said...

comel belake. Baju lya cantik, pelamin dgn warna tema tunang pun cantik.

lieyalatif said...

comey lya ngan asya...okey le tu pakai gak baju raye...lieya mase raye aji ari tu takde pun pakai baju kurung heheeheh...kat sane meriah kan sambutan raye aji...

betul la lya, cantik pelamin n makeup n baju kazen lya tu.....kreatif die...

mama ila said...

wahhh..cantik baju raya aidiladha mama ngan asya..hihi..kitorang xpakai baju raya pun..balik kg en somi kat Johor...duk kat rumah jer..hihi

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

cantik mini pelamin tu... org yg bertunang pon sama cantik :)

tahniah untuk beliau

Khai♥Rin : anies said...

tahniah3

bla kenduri nya pulak?

::NureeN:: said...

suka la tgk last pic.. lya n asya baju clr lembut yerr selembut tuannyer

mama leen said...

cantik pelamin dia.. simple jek

Siti Asiah said...

sweetla Mama & Asya...papa mane??..;)

Deqla Manjew said...

tunangan org tu mmg cantik... puan blog pun sama cantik, sama naik dgn anak.. hihi..

lia said...

comey nyer... hok bertunang mmg comey, hok mak org ni pon comey gok...

Tina Othman said...

Tahniah

Cantik baju lya suka tgk sebab pinkkk, kat kl ni raya kedua org dah keja dah

salwana nordin @ che'wa said...

meriahnya majlis pertunangan ye..ingatkn kenduri td :)

sweet je anak beranak berbaju pink :)

Qhaifa Nur said...

kalau belah sana raya haji meriah kan Lya...
cantiklah pelamin dia...

Kesuma Angsana said...

comey sungguh lar, maaf lambat terjah semula, kebusyan & kesihatan adik x mengizinkan lately !

Kopiolimauice said...

tahniah utk sepupu...cantik la pelamin DIY tu ;)

Ann Ishak said...

cute betul la asya ni, geram tengok :)

Rosmiza Ali said...

Comei la plop kombinasi kaler peach & marroo ekk.. Mula dos berangan utk tema tahun depan.. Hehe.. Btw, tahniah buat sepupu Lya! ^_^
ZON PERMAISURI CHOMEL

Masha Meisters said...

ehm...ehm...
nak puji sikit ah kat pelamin mini DIY tu....hehe...cantik!

Love Umi said...

tahniah tuk cousin lya...cantek bajunya...combination color yg lawa heheheh...asya plak sweet je berbaju kurung pink tu :)

εïзmummyHazaεïз said...

Simple n cantik ye pelamin org tunang sekarang. Thn 2002 dulu xdek pelamin2 hehehhe, ai le tu

Allene said...

mama asya macam anak dara tu...

Solehah Shamsuddin said...

haha muka Asya yg dlm pic tu lawak. apasal dy wt muka cmtu.hehe cantiknya pelamin cousin akak. pelamin DIY pun cantik. Kreatif btl :)

kasihredha said...

Comeynya asya

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

lamanya cuti...syok laaaa...hihi ..make up cousin tu mmg cantik...simple dan sweet

hazlina azmi said...

cantik cousin awk tu.....blogwalking,jemput follow blog saya ye...http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

mysha said...

Rasa nak tunang lagi skali lak nengok gambar nih ekekeke

Comey pose omak ngan anak nih hehehe

Chenta Ummi said...

raya haji tu x de pun baju raya.. pakai jubah tahun lepas sebab perut makin muncit..

Salam singgah dari saya.. 1st time singgah sini :)

Cik Aini said...

cantik..tunang pun dah ada pelamin kan zmn skrg..cantik plak kombinasi colour bj cousin Lya tu..apapun Asya n Lya mntain comeyy n cantik gitew :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Iya...slmt brtunang kpd sepupu,semoga kekal hingga ke gerbang perkahwinan.Aaminn

zety said...

manisnye si darah manis ;)

Masya said...

Iyerlaaa cantik sgt warna maron dan peach tema bertunang tu moga jodoh mereka berkekalan

Cik Nur™ said...

comel asya...
cantiklah mini pelamin tu...

Ema Johari said...

sweet sangat mama dan anak ni..tahniah utk sepupu lya

Haryati Faizal said...

suke tgk lya dressing ms raya ni...

Mimi Azirah said...

bertunang time raya haji..berkat

Puan Kutu said...

ok jugk raya kedua baru pakai baju raya..kami beraya versi sempoi2 je..ye lahpagi raya bertolak balikkmpg,ptgnya bertolak balik terus masuk opis sbb sy duty malam

comel ur cousin lya,manis pada hari pertunangan

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Tahniah & selamat bertunang buat sepupu Lya...berseri2 jer wajah dia...
sweet pic last tu..sedondon ibu&anak...^^

kayyana said...

cantik...hehehe

Chic Na said...

comey je dua2.. kazen lya tu macam chinese.. ;)

Cinta Misteri said...

cantik warna mix peach&red kannn...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..

cantik & lawa kazen..tahnaih buat beliau..
hehe..2 beranak ni mmg always comeyy..

mcm comel je.. mcm cantik jeww.. :)