Tuesday, October 1, 2013

Kediaman Idaman


Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat datang Oktober ! 
Bulan yang penuh bermakna dalam hidup ni.





Progress terkini kediaman idaman kami..
Sebenarnya, ni progress 2 minggu lepas kot... Terkini, kesemua atap dah dipasang.
Perumahan ni ada dalam 6 blok.. Rumah saya pada blok yang ke-4. Pada pemerhatian saya, projek ni brjalan laju gak.. Insyallah siap mengikut target. Saya pon dah mula menyimpan sikit-sikit, untuk kegunaan rumah baru nanti. Mesti banyak benda nak pakai.. Inilah rezeki yang ditakdirkan buat kami sekeluarga.. Semoga Allah swt permudahkan semuanya..
Amin

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

49 comments:

Aisy Nasiha said...

Wah..tak lama lagi boleh pindah ke rumah baru..bestnya tu.....

Deqla Manjew said...

wahh.. makin terbina ye..mesti lya sekeluarga x sabar nk tgk bila dah siap kan..

Masya said...

sy doakan semuanya dipermudahkan.. nnt boleh deko macam²kan...

.:fyzz:. said...

congrats...fyzz pun dh tahun ke 3 dok umah yg dibeli..rasa happy sbb ada harta sendiri..pepun..msti tak sabaq masuk umah baru kan..

♥ Wina ♥ said...

bestnye masuk rumah baru :)

amirah said...

betul liya. rumah baru memang byk nak guna duit nanti. mcm2 benda nak kena buat..

Asyifa Mustaffa said...

mmg bnyk pkai duit bila msuk umh baru ni...tp x pe...sbb rumh sndiri kan....area mna ni..?

ieda immi said...

aminnnn
x sabar rasanya nak suh siap kan .. x sabar nak deco2 .. syukur !
tahniah dik

ieda immi said...

aminnnn
x sabar rasanya nak suh siap kan .. x sabar nak deco2 .. syukur !
tahniah dik

syawalsimpsons said...

insyallah siap tu..boleh duduk dah tu

inazamri said...

alhamdulillah semoga kya terus murah rezeki.Ye betul kena simpan duit dr skrg coz masuk umah baru ni mmg pakai duit byk.simpan sikit2 lama2 jd bukit

Mama Adam said...

Wahhh... memang pakai banyak duit. Nak renovate la, pasang kabinet, grill lampu semua. Yang basic pun mahal. Belum lagi nak tukar perabut baru

LydSunshine said...

Seronoknya ada rumah sendiri nanti.

Nurulhuda Abdul Latip said...

Alhamdulillah seronok bila ada rumah baru kan...

Sayangku Zie said...

Alhamdulillah rezeki anak2.. syukur

lieyalatif said...

tak sabar kan lya nak pindak umah...nak deco2 umah sendiri...lieya plak baru settle urusan sewakan rumah di salak tinggi so skrang dah leh tumpukan tuk ubah suai n pindah umah kat putrajaya plak nieh....tak sabar gak ni nak pindah....

QUEEN of Heart said...

bestnya bila dah ada rumah sendiri

Rai Ourkizuna said...

alhamdulillah.. semoga berjalan lancar..

kayyana said...

seronoknye lya da ada rumah sendiri.. nanti mesti tak sabar nak deco deco rumah sendiri kan kan kan

Imah Dinor said...

semoga perumahan lya siap mengikut jadual....sama2 kita doakn yg terbaik tuk suma....tumpang happy bila pindah rmh baru....

khairul said...

waaa...tak sabo nak tengok siap ni...

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa tak sabo nak tgk siap...bestla boleh deko2 gitu

Jue a.k.a Ibu 2F said...

kos masuk rumah baru memang banyak..huhuhuhu bernyimpan dari sekarang....

lama tak jalan kat sini

RedRose said...

okeyh! mesti tak saba nak tunggu rumah sendiri siap khenn? after dat nak hias2 lagi. I dah dapat bayangkan how happy it is to make wutever renovation pun tanpa perlu mintak izin tuan rumah. huhuhu

Haryati Faizal said...

alhamdulillah.... seronok klu ada rumah sendiri...

Acik Erna said...

Tahniah lya..tak sabar menunggu siapnya rumah baru ye

Mrs Velentine said...

wah besar juga rumah lya ek..done nuff

Cho Zila said...

seronok baca kengkawan blog dah beli rumah ... tak sabar nak tengok deko dari Lya nanti...

Nafira usof said...

tak lama dah tu Lya.. next year maybe dah leh masuk kan~

Qhaifa Nur said...

tak lama lagi siap tuh Lya...
sure tak sabar kan..

Chekgu Azrine said...

bestnya..akk yg xcited..

Ema Johari said...

Alhamdulillah...tak sabar tunggu siap kan

Fifi Nadhrah said...

seronoknye.. alhamdulillah.. memang kene menabung kalau nak masuk rumah baru..

el said...

pasni sesi mendeko lak ek bestnye dpt duk umah sndiri..mcm2 leh buat

mama lieyna said...

Cepat juga...c3pat la dpt kunci nnti ni:-)

Pykaa Pdott said...

nanti siap mesti cantik kan sis. :)

Pykaa Pdott said...

nanti siap mesti cantik kan sis. :)

Pykaa Pdott said...

bila siap nanti mesti cntik kat sis , tak sabar nak tgk :)

Pykaa Pdott said...

bila siap nanti mesti cntik kat sis , tak sabar nak tgk :)

Cinta Misteri said...

semoga progress berjalan lancar...cepat2 boleh pindah

Cik Nur™ said...

wahh...ada perubahan tu...
mesti tak sabar tunggu siapkan. :)

9n0L4 said...

bile siap ni lya? cntik nye pakai bate merah. ;)

Khai♥Rin : anies said...

raya thn dpn da bleh ddk rumah br ya

Rosmiza Ali said...

Tak sabar nak tengok rupa siap umah ni.. =)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Alhamdulillah best kan ada rumah sendiri

LiLy @ MaMaQiStInA said...

seronoknye kan ada rumah sendiri..boleh deko2...

Myra Jay said...

Bestnyer ada rumah sendiri.. MJ je blom memiliki lagi..huhuu

Mimi Azirah said...

Mesti xsbr nak duduk umah sndri kan

m.u.l.a.n said...

Best best nanti duduk rumah sendiri..