Tuesday, October 8, 2013

Menikmati Jagung Bakar Di Pantai Cherating

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Cerita weekend baru-baru ni , kiranya on the spot jugak ke sini. Bukan dirancang pon. Biasalah, yang dirancang tak menjadi. Sepatutnya kalo ikut plan asal nak bawak asya tengok movie cerita " Cloudy With A Change Of  Meatballs 2 " kat TGV Mesra Mall. Pagi Jumaat tu, saya bula website TGV , nak tengok show kul berapa.. sekali baru perasan, cerita ni tak ditayangkan di TGV Mesra Mall. Agak frust, sebab dah janji dengan asya. Try usha website GSC, ada tayangannya di ECM. Kalo check awal2, pagi tu leh ke Kuantan. Tapi dah lewat kan.. so stay je kat rumah. Asya lak asyik tanya je.. Insyalllah, next week la ye sayang. Kalo tak pon , mama belikan CD jew. Lepas asar papa asya suh bersiap.. Bersiap je la, kira gerak ikut perasaan.. skali tengok papa bawak laju menuju ke Cherating. Dah lame benor tak ke sini.. Bukan jauh pon. Dah banyak perubahan, banyak gerai-gerai jualan tepi pantai..kalo dulu kat kawasan luar je tempat jualannya.

14.10.2013 
Pantai Cherating

Jagung ni memang febret asya la.
Kalo ke pasar malam.. wajib beli jagung rebus kat dia..
 kalo ke supermarket lak, beli jagung manis yang dalam cawan tu

Papa pon kemain tu..
bersungguh kunyah..


Yummm..
sedapnyer mama !

Kesian asya.. nak makan seksa sikit.
Sebab gigi atas asya dah lama roboh

Selain makan jagung bakar, saya order sate ikan & air kelapa muda.
Wah.minum air kelapa tu, rasa sejuk tekak. Lepas dah siap makan-makan, asya ajak lepak tepi pantai jap. Mamapapa follow jew.

Ni sebenarnya asya pose untuk papa dia

Bila mama suh senyum..
dia tak nak layan pon

Last...
asya tulis nama dia atas pasir

 Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

53 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

I love Jagung very much! ...hahahha

lieyalatif said...

pandai asya mkn jagung lya...miamija tak suke sbb die marah bile jagung tersekat kat gigi die kakakakakakaak....

husben lya makin kurus plak lieya tgk....adoi senang jek lelaki ni nak kuruskan...lieya ni penat2 diet heheheeheh

Lynda Che Lah said...

ke Cherating tahun lepas..alahai..rindunya Cherating :)

Kakzakie said...

Tempat Lya sana banyak pantai yg cantik-cantik. Kakak suka suasana pantai...

Asya kalau suruh posing memang no 1 kan hihi...

syawalsimpsons said...

sue pon suke makan jagung..tp cukup tak suke la kalo makan, lekat kat celah GG..kkkikikkkikik...suke la tgk asya ni, pandai benor pose nya

Kesuma Angsana said...

lama KA x singgah cherating ni hehehe !

Mrs Mikko said...

lama dah x makan jagung bakar..
rindu pula nak balik kk, makan jagung bakar tepi pantai... huhu

Riedaffya ibrahim said...

wah...sedapnye asya makan jagung bakar...bab posing tu memang kalah org len...

Baiduri said...

Sedapnye jgung bakar...

Rai Ourkizuna said...

makin pandai asya bergaya.. siap cekak pinggang bagai.. mesti dia gelak kalau da besar nanti tengok balik gambar ni..

Mimi Azirah said...

Sedapnye tgk asya mkn jagung

::NureeN:: said...

x lekat celah gigi ke tokak jagung tue? hehe
klau nureen tokak mmg dok colek jer pas mkn hehe

Qhaifa Nur said...

auntie nur baru semalam makan jagung rebus asya...sedapkan jagung

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

kemain ceria asya dapat makan jagung dalam pada tu sempat lagi berposing...memang kalo hujung minggu seronok bawak anak2 jalan2 kan...

Nafira usof said...

bila baca Lya tulis oder sate ikan trus terliur.. nasib x de dlm gambar. susah tau nak carik sate ikan tuh kat shah alam nih. x sabar nak balik raya haji..nak beli sate ikan~ hehehe

eima said...

wahhh dah pandai tulis nama ke tu

amirah said...

jagung manis memang sedap..sekarang ni tak manis pun dorang letak susu pekat manis..bukan asya je suka. auntie amie pun sukaaa

syariza09 said...

akk tak pernah sampai cherating..pantai sana leh mandi tak? kalo tgk pantai tu, mcm air tak elok jer

Fifi Nadhrah said...

fifi baru lepas makan jagung rebus.. abah bawak balik dari rompin semalam..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

dapnyerrrr nengok asya makan jagung bakar...pandai asya posing comel sgt

salwana nordin @ che'wa said...

amboiii bukan main possing tepi pantai ye :)

sedapnya tgk asya makan jagung bakar..kesian dia gigi takde susah sikit nk gigit ye :)

norhidana miswan said...

besar gk tuh jagung nyer... boleh abis lak asya mkn tuh ek

LydSunshine said...

Dah lama tak tgk gigi asya. Dah tumbuh ke gigi depan dia? leh makan jagung.

mysha said...

Sronoknyer makan jagung pastu jenjalan kat tepi pantai.. kat cni sungai pun jauh.. swimming pool ada la hukhukhuk

diana said...

saya pun suka jagung..jagung cawan tu kurang sikit..tapi kalau ada bedal je..hehe

Yana Libra said...

best berjalan2~ :)

Liza Yati said...

Jagung bakar sedap. Buh mentega lg kaw. Haha. Lawak lak baca caption papa.asya mengunyah jagung tu.

Puan Kutu said...

jagung bakar jagung rebus mmg sedap..mmg jadi peberet gak kt rumah ni..asya macam biasa,sentiasa comel dengan posingnya...:)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sedapnye Asya makan jagung bakar..fav qis juga jagung ni.Pandai jer Asya ni posing..comel..

Sayangku Zie said...

emmm sedapnya jagung bakar... yummy

izan mama mia said...

nampak kurus sgt hubby lya...

mia tak suka mkn jagung...hihihi..asya suka mkm jagung yer..baguslah

Deqla Manjew said...

sungguh2 asya mkn jagung bakar tu..bdeqla plak yg tgk berselera tgk.. haha

el said...

adoyai asyaaaaaa aunty dah terliur tgk asya mkn jagung bakar
nak pi carilah cam ni..huhu

kayyana said...

asya mmg suka jagung yer?? comey sungguh tgk die makan jagung.. hehehe.

Syazana Zainn said...

sedapnya jagung bakar dah lama tak makan

comelnya asya :D


p/s: salam kenal ;)

Ema Johari said...

bestnya jagung bakar...feberet akak...dah pandai tulis nama sendiri

m.u.l.a.n said...

lama tak jengok asya & mama.... lama tak ke cherating...

Cik Nur™ said...

alahai....terliur tgk jagung asya..
teringat jagung bakar dekat queenbay penang...hehehe

BUNDA a.k.a KN said...

Cherating kini sedang dibangun dan diperindahkan semula untuk menarik pelancong..

Syima ~Mama Kyra~ said...

sedapnya jagung bakar...sama cam kyra klu pegi psr mlm request nak jagung sebtg :)

lelamaisara said...

sedap nye jagung..mintak cikit asha...kongsi dengan untie ea..hehehe

.:fyzz:. said...

lahai sedapnya asya..bak kat aunty fyzz skit..anak2 fyzz pun cukup suka ngan jgong..tak kira la jagong cup ke..jagong rebus ke..sedap..mama pun suka

AdaM Hawa said...

pandai betul la budak comel pose.. cute!

Mama Adam said...

Lama x jejak! Rambut pendek dah?

maszmadi said...

erm, dah lama gak x pi cherating... nnti blik kuantan leh arr pi..

wanie amerie said...

salam lya..

Bilalah wanie nak smp cherating pun x tau..hehe.harap2 dpt smp lah suatu hari nati..

Samalah dgn ank wanie..pagar atasnya.udah lama roboh..hehe..kesian,susahlah kalo nk makan mcm jagung..

Cik Aini said...

pnya selera dua2 beranak makan jagung kan..nmpk pnya sedap :)

Khai♥Rin : anies said...

best nyer mkn jagung... jap jap...ermmm da hmpr 4 thn rupanya x g cherating...

nik ros said...

sedapnyer jagung.nik suka beli jagung manis yg dalam cup tu.sedap

Cinta Misteri said...

huwarghhhhh.....CiM allergic jagongggg!

Rosmiza Ali said...

tak pernah singgah cherating.. setakat lalu gitu jer.. huhu..
ZON PERMAISURI CHOMEL

Haryati Faizal said...

feberet auntie jugak jagung tu hihi

Mimi Azirah said...

selera btul asya mkn jagung