Monday, October 7, 2013

Ragam Balik Sekolah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salam Isnin semua... arini saya MC sebab sakit bulanan orang pompuan. Biasa r saya, 2-3 bulan skali mesti kena sengugut kuat sampai kaki krem, sakit kepala, loya & muntah. Lepas makan ubat tahan sakit, baru lega sikit.. tapi kaki still krem. Harini just nak abadikan antara ragam asya yang papa asya wassap kat saya tiap kali balik dari sekolah. Ni pic lama , sebelum potong rambut aritu. Kat Intagram dah lama update pic ni, kat blog je lambat. Setiap kali balik sekolah, ada sokmo permintaan dia.. Pagi tadi dah bagitau awal-awal kat papa, balik school nak beli coklat duit syiling emas . Pokai ar papa asya nanti.

Masa ni membodeks limau sunkist dengan papa.
Tapi ni memang febret dia.. memang habis kat dia belaka..

Yang ni pow aiskrim Magnum..
amboi..kemain sengeh lagi yek..
 Mama kat ofis tengok pic yang papa wassap meleleh je air liur.

Ni mesti powww cokelat..
Tapi apesal muka sebek jew tu?

Kalo pow roti camni takpe..sebab kenyang bila makan..
dah la asya ni spesis liat sangat nak bagi makan

Satu lagi..
 suka sangat papa ator wassap muka asya buat pelik-pelik kat mama

Menunjuk kat mama..
salah satu art yang dia buat kat school..
Bila tanya nape kaler berterabur.. Katenyer tak smpat..
Coz , biasa asya kalo bab kaler2 ni dia buat elok2 n kemas.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

45 comments:

syawalsimpsons said...

aboi rajin asya pow papa yee...nasib la papa rajin layan asya

Kopiolimauice said...

ada2 je asya ni hihi...menjadi je selipar yg di buat tu...

mamaRIFQY said...

pandai asya membodek..pawww eskrem tu ! iqy biasa akan paw air jer.tapi kalo lalu kat menan,habis laaaaaa

Khai♥Rin : anies said...

oooo kira ni report of the day ya hehehehe

el said...

suka mkn oren sunkis ek gud girl
hahahaha biasalah anak2 el pun pergi mn2 sure pau el ngan bapak dia...

Fazleyatul Aini said...

asya dgn makan aiskrim sangat nanti tak comel la gigi hihihi

Nafira usof said...

sonok dia mengepow papa dia yer. Kalo Anis balik sekolah ngan bas trus sampai umah pengasuh. memang xde can lah nak mengepow.. hehehe

Lynda Che Lah said...

amboi..suka kan kalau dpt g shopping mart..klu dpt g mydin mart atau speedmart pun heaven utk dorg..hihi

Masha Meisters said...

haha...asya ada mcm2 memek muka kan....hihi

AnneRaini said...

hari2 pow papa ye..tp takpelah kalo pow makanan.. Pow mainan yg xsnggup tu.. hehe

Deqla Manjew said...

hahaha.. byknye yg asya nak pau ye.. mcm2 ragam asya ni.. noty yg bijak.. ;)

RedRose said...

bestnye tgk asha happy. nak pegi sekolah happy mcm ni tak? neway, keep it up asha, belajar rajin2 nanti papa belikan macam2 lagi. hi hi hi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hehehe asya pow papa dia yer...xper layankan jer la apa yg asya nak

Rosmiza Ali said...

Lya pun kuat gok ea senggugut.. Mieza dulu pun sama, sapa pitam2 sebab senggungut.. Lenim alhamdulillah, kurang doh.. Lya nok dop try ubat herba mok Mieza wat sendiri.. Mieza makan tu, memang ilang terus senggugut.. Badan pun ringan jer bangun pagi.. Kalau balik kampung memang songlap 2,3 botol wat stok kat umah.. Hehe..

Se agi lenim Mieza makan GLA Complex Shaklee.. Tu pun sebab nak bantu kesuburan & kehamilan.. =)
ZON PERMAISURI CHOMEL

Rai Ourkizuna said...

comel je muka mintak..

lya,
make sure pengambilan kalsium dgn magnesium cukup.. sampai krem kaki tu mungkin sbb tak cukup..semoga cepat sembuh ya..

Siti Asiah said...

Banyaknye Asya ngepaw papa hari ni yea...;)

nea lopah said...

sakan shopping asya yer. comel nya selipar tu....

eB said...

mcm2 riak mukernyer. ha3

Masya said...

samalah amir un.. balik sekolah ade jerlah dia nak beli kene singgah kedai huhuhuhu

.:fyzz:. said...

alo sweet ja jantung hati lya nih...besalah anak2 kecik gitu la.pow mengepow adalah hobi diorang heheh

Ema Johari said...

teruknya segugut lya...samalah si kakak balik sekolah mesti nak membeli jajan...duit lebihan sekolah ada kat tangan..tp tetap nak kena keluarkan duit kita.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Habis lah papa dia kna pow..hihi..tak pe lah untuk anakanda kesayangan misti Papa Asya tak kisah kan .........

amirah said...

hihihi...papa asya rajin antar laporan ye..memang hari2 kena cukai la ni..

inazamri said...

pow pow jgn tak pow asya heheh.eh pic yg last tu selipar kan

mysha said...

Sakit orang pompuan nih mmg..klo serang sha smp guling2 hehehe

Alolo..mcm mimik muka.. da mcm emoticon lak ekekee

Selamat berehat yer

LydSunshine said...

saya lepas kawen baru senggugut. Sebelum tu okay je. Pas bersalin ni tak period lagi.

Sipor jepun guna kad manila pon boleh. Heheh.

Kakzakie said...

Moga Lya beransur sembuh..
Asya makin cerdik. Mesti banyak yg dah pandai sebab dah sekolah kan..

Tina Othman said...

Rajinnya papa asya wasap gamba

Acik Erna said...

macam2 asya dapat bila ngan papa ye..

Liza Yati said...

Cantik gak selipar asya buat tu..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

sama perangai ngan sara suka pow dedinyer...asal balik sekolah jer nak minum air stoberi nak oreo tak pun roti hehe...
lawa la craft asya tu....

dya bunga said...

Muka sebek tu msti xdpt poww cokelat an?!Hehe

Umie Naziera said...

sama ja dgn adik,klau blik skolah mesti kna ada duit nk singgah kedai..haha

mama lieyna said...

Aduuiii pegang aiskrim buat air liur meleleh ni..heee...

Kesuma Angsana said...

hehehe comey je dier !

Mimi Azirah said...

Kemain lg asya bergaya..comei je

Yana Libra said...

cantik selipar asya tu..hehe ~ :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Selalu ada Tax ye Asya..hehe..nasib papa rajin layankan..^^

kayyana said...

hehehe.. pokailah papa.. nasibla sorang aje ye asya.. kalau tak kene share la dengan adik beradik.. hehehe.. lya, kalau sakit gitu cuba urut or tuam... take care ok.

Cik Nur™ said...

ingatkan selipar baru asya, rupanya art yg asya buat yea...cantik. :)

lelamaisara said...

cantik gak art yg asha buat tu...:)

Cik Aini said...

oh..ni kira bershopping tanpa mama lah ni..abis lah duit papa di paww oleh Asya :)

nik ros said...

wah. mesti byk dapat pow papa kan asya. nampak muka happy tu :)

Cinta Misteri said...

shoping eahhhhh....lepas ni bolehlah pegi beli barang dapur plak, main masak2 ngan mama mcm oliver twist tue

Haryati Faizal said...

kiutnye asya buat muke camtu...