Monday, October 14, 2013

Salam Aidiladha

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat berbuka pada sesiapa yang berkesempatan menunaikan Puasa Sunat Arafah hari ni. Moga memperolehi keberkatanNya. Huhhh... dah petang buta baru sempat update ni. Sempat nak update, sebab arini just kerja separuh hari je.. Kul 2.30 pm dah balik. Yuhuuuuu !! Rasanya sekarang ni mesti semua sibuk buat persiapan untuk raya esok & maybe ada yang dalam perjalanan balik kampung. Tu la.. nak update / scheduled awal-awal xsempat.. Satu lagi, asal buka laptop nak BW & update blog, kebetulan hujan siap dengan pakej kilat/guruh.. Jadi terhentilah sekerat jalan.. Tak berani time2 angin ribut ni nak on.. Sebab dah ada kes sepupu lya, just pegang hanset, terus kena sambar petir.. 3 hari gak tak sedarkan diri. Dan jiran sebelah rumah lah, tv meletup kena sambar kilat. Jadi baik berjaga-jaga sebelum kena kan..

Cerita pasal raya, untuk esok ( raya pertama ) saya pon ambil bahagian dalam korban di ofis. Alhamdulillah, sejak kerja kat company ni, tiap-tiap tahu berpeluang untuk melakukan ibadah korban. Lepas sembahyang raya terus ke pejabat. Nampaknyer tak pakai lah baju raya. Kalo pakai pon raya ke-2 kot.

Last minute, sempat gak jahit manik bodo-bodo je kat baju asya.
Ni sebenarnya lebihan kain saya, baju saya tak sempat pon nak pakai raya puasa lepas.
Tapi, nak pakai raya haji ni pon x jugak kot, coz raya pertama saya ada korban. Kalo pakai pon raya ke 2, ke majlis pertunangan sepupu.. Insyallah

Pic masa ambik asya kat sekolah tadi.
Hihi.. comotnyer rambut dier

Alang-alang dah update.. 
nak abadikan cerita weekend baru-baru ni

Jumaat @ 11.10.2013

Pic baru lepas mandi pagi tu..
Kalo mood molek, memang dia akan posing untuk mama update kat IG. 
hehe

Dalam pukul 10am++ keluar breakfast. Kebiasaannya , saya just makan telur arong ( masak separuh) je. Tapi kali ni pilih makan makanan berat lak. Pekena nasi minyak.

Odwy balik ke rumah..
Haha.. anak + mama same je..suka senyum ;-)
Balik rumah, siapkan kerja rumah.... Rutin housewife di hujung minggu

Dalam pukul 3.00pm bersiap ke rumah abang saya coz ada majlis kesyukuran.
Kebetulan time ni hujan lebat 

With asya & anoks sedara

Cousin
Fasya Afrina & Adelia Arissa

Mama & Asya

Sabtu @ 12.10.2013

 Hari sabtu just bawak asya main kat taman permainan. Tapi sekejap je, coz lepas tu awan berarak mendung kelabu. Kat sini, asal petang mesti hujan lebat.. Lepas tu melepaks kat rumah nek ma asya.





Selamat Menyambut 
Hari Raya Aidiladha

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

35 comments:

Ann Ishak said...

salam aidiladha buat lyn sekeluarga

Rosmiza Ali said...

Salam Aidil Adha Lya! Mieza raya haji cani biasalah.. Takde rasa apa2.. Ilek2 jer, tak prepare pape pun.. Baju raya pun takdop.. Haha! Pakai jer baju kurung mana yg ada.. Esok pagi lah baru iron.. Hehehe..

Amanina Mads said...

wah.. meriahnya raya asya. ada juga baju raya.. salam aidiladha buat lya sekeluarga :)

Aisy Nasiha said...

Selamat hari raya utk asya dan lya... bestnya buat korban di ofis... meriah lah tu..

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

Salam Lya,

Selamat menyambut hari raya aidiladha. Seronok yer beraya di kampong sendiri.

zulhilmi tempoyak said...

Salam AidilAdha.

raikan dengan penuh rasa syukur. :)

Cik Aini said...

salan aidiladha Lya..cantik bj Asha lps dijahit manik :)

Cik Nur™ said...

Salam Aidiladha.. :)

Siti Asiah said...

Salam Aidiladha untuk Lya sekuarga...bestle ganu ct 2 hari raye haji...raya sakan la Lya yea...;)

Kakzakie said...

Selamat Hari Raya Aidil Adha buat Lya dan keluarga dari kakak..

Moga ibadah kita diterima Allah..

Tina Othman said...

Kurusnya lya, bestlah dpt buat korban tiap2 tahun

Deqla Manjew said...

selmt hari raya qurban..hihi.. lmbt terjah.. sori.. cantiklah baju raya qurban asya.. ;)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Selamat Hari raya Aidiladha buat Lya sekeluarga ....

LydSunshine said...

lya, comel pose vbaru asya yg letok tgn bowoh dagu tu. mcm rebit. cuti lg ke raya ke2. saya dh keja dah ari ni.

Qhaifa Nur said...

salam aidiladha...

cantik baju asya tuh...

Mimi Azirah said...

Salam Aidiladha lya

Ema Johari said...

Selamat hari raya Aidil Adha untuk Lya sekeluarga.

Haryati Faizal said...

suke tengok asya yg semakin hari semakin pandai posing...

Nafira usof said...

zura x beraya sgt hari raya pertama.. lepas sembahyang raya trus gerak balik umah Ma zura.. petang semalam dh gerak balik shah alam.. huhuhu

el said...

mcm2 posing n memek muka asya buat...cute betul

nurul harnani said...

salam aidladha awk.. frst time singgah n komen.

comelnye mereka..

salam ukhuwah dr nanie ^_^

MulutPayau said...

Salam aidil adha utk Lya dan fmly...

Masha Meisters said...

salam aidiladha lya sekeluarga....

Nurul Fadhilah said...

Dear Lyn,
We came across your blog and thought you might be interested to attend our event.
We will be having a free clinic consultation for parents with children who has feeding difficulties.
The event will be happening very soon this week.
We can send you the official invitation if you're interested.
We hope to hear from you soon.
Thanks.

Nurul
nfha_9802@yahoo.com

Cho Zila said...

banyak gak baju kurung asya yerk.. syukurkan dapat melakukan ibadah sebegini.. syioknyer kerja tempat cam gitu rasa aman sikit... co akak cha ya nun alif memang taklerkan....

Irfa said...

COMEYNYA ANAK DARA..SENYUM JE DIA
SERONOK RAYA YE

BAHAYANYA PSL KENA SAMBAR PETIR MASA BERGAYUT KAT HP TU..SAMA2 KITA HATI2

nea lopah said...

salam aidil adha....geram tgk asya. comel sangat!
bole ambik tempahan jahit manik tu nanti..heheh

Riedaffya ibrahim said...

salam aidiladha buat lya sekeluarga...rambut baru asya mmg cantik..

norhidana miswan said...

rajin betul lya.... sempat lg tambah batu2 kt baju asya tuh.... kt kerteh pun sama asal ptg n mlm msti ujan tp tgri pns terik betul...

Puan Kutu said...

asha mmg pandai posing.comel2 semua gambar dia..

salam aidailadha lya,asya n family..:)

Myra Jay said...

Lama dah tak makan telur separuh masak, bila Lya sebut rasa teringin plak ;D

are_lin@yu said...

makin cmel asya ni makin mirip lya ;-)

Yana Libra said...

salam aidiladha :)

wantie said...

salam aidil adha untuk kamu juga

nik ros said...

happy jea tgk asya :)