Wednesday, November 13, 2013

Asya's Graduation Day

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Berjumpa kembali... Niat nak up entri sebelum ni lagi dah.. Tapi selalu je ada yang menghalang. Mula-mula di uji dengan Fain yang naik gatal-gatal sebadan sampai xleh tdo malam lepas mandi kolam. Pergi klinik la, tapi xde perubahan.. Last-last pegi Emergency Room bila makin teruk... Mula-mula ingatkan naik Chicken Pox.. Tapi bukan.. Alhamdulillah, sekarang dah beransur sembuh. Bila baru je niat nak ber-on9 ni.. Stremyx lak wak hal.. Lepas kol stremyx hotline, arini baru boleh connect internet. Alhamdulillah. Sebenarnya, banyak cerita sangat nak share.. tapi semuanya citer backdated belaka. Ermmm.. x kisah lah , asalkan leh abadikan kenangan kat sini.. Antaranya :-
  • Family Day @ De Rhu Beach Resort 31.10.13-2.11.2013 ( Yang ni mesti berpart bagai.. banyak sangat pic)
  • Sambutan hari lahir asya dengan family pada 3.11.13. Majlis ni memang mengejut & x plan dari awal pom.
Dan... banyak lagi kot ! Apa-apa pon kali ni nak abadikan dulu kenangan di hari graduasi tadika Al-Jannah Cyber Montessori yang diadakan pada 9hb Nov 2013 baru-baru ni. Banyak giler pic, tapi rasa semua nak upload.. huaaa....Tapi, dalam banyak-banyak pic bertiga ade 2 bijik je, itupon dari booth photographer kat situ, snap & terus print.. Huaaa... Sebenarnya majlis ni untuk pelajar 6 tahun.. Tapi kesemua pelajar dari Playschool (2-3tahun) & Pre-school (4-6 tahun) terlibat . Malahan kesemua pelajar turut diberikan trofi. Sijil-sijil  hanya untuk pelajar 6tahun. Tapi tetap ada award khas untuk setiap umur & ibubapa juga. Selain tu ada award untuk pakaian terbaik dari kalangan pelajar & ibubapa.

Tadika : Al-Jannah Cyber Montessori
Tarikh : 9hb November 2013
Tempat : Hotel Residence Inn, Cherating
Tema : Fantasy Garden


Hiasan dalam dewan & pentas sungguh kalerful & dipenuhi dengan belon-belon. Waa.. bagaikan dialam fantasi! Tapi sayang lupa nak ambik pic kat pintu masuk. Sepanjang laluan karpet merah dikelilingi belon-belon yang colourful. 


Bahagian sudut fotografi. Snap & leh dapat terus gambar. Yang bestnyer banyak sangat props yang disediakan.. Pilih je. Tapi satu silap saya, xde langsung ambik pic kat sudut ni guna kamera sendiri.. Kalo tak beribula ambe snap. Saya just snap 3 keping gambar = RM10



Seawal 7.45pagi dah sampai kat perkarangan hotel ni. Semangat sungguh anak dara mama ni. Ingat tak pasal baju princess aritu... Saya tak beli pom yang aritu. Seperti yang saya katakan kat entri tu, rasa membazir kalo beli baju yang kita xleh gunakan selalu. Kalo harga tu murah-murah x kisah sangat. Kalo mahal, sayang jugak.. Bukan berkira, cuma elakkan pembaziran. Membazirkan amalan syaitan. Kalo saya beli yang hari tu baju ala-ala pengantin, rasanya pakai skali time majlis konvo asya je la.. Lepas tu terperap je kot. Jadi, saya teruskan pencarian.. last-last jumpa gak kat ANAKKU ni. Tu pom  tinggal selai ni jer baju ni. Terus rempat. Harga mahal sikit kalo berbaloi tak kisah. Lagi pon kain material ni lembut & sesuai nak pakai selalu. Takpela.. simple-simple pom. Sebenarnya banyak lagi pilihan lain kat ANAKKU, dress ala-ala pengantin/flower girl yang kain lace putih pom ada.. Tapi, hati saya tetap berkenan yang ni... hehe.. simple but nice ;-). Tapi... satu yang betul2 terlepas pandang... KASUT ! OMG... pagi tu baru berterabur , last2 bantai sandle lame ni je.. Sebab ni je yang paling match dengan baju dia.. 

Hihi.. siap bermekap bagai.. Saya just sapukan compact powder . Pastu pakaikan eyeliner, maskara & sedikit blusher.. Princess katekan..

Konon-konon kiut la tu..


Si pari-pari


Macam comey jer... macam cantik jer...


Posing dulu sebelum majlis bermula


Sebelum melakukan persembahan...

Persembahan pertama asya teater muzikal "Mana Sembunyi "
Asya jadi bunga ;-). Sungguh terhibur dengan persembahan ni sampaikan saya sendiri hafal lagu ni. Memang sedap !



Thumbelina


Persembahan ke-2 dari asya ni yang paling kiut sekali.. Tak ingat tajuk ape.. Lagu-lagu pon memang sedap... Pandai teacher dia pilih lagu.


Sebelum naik stage untuk ambik trofi " Participating School" . 




Semua pelajar Al-Jannah Cyber Montessori dapat trofi penghargaan ni.

Selepas tu ada penyampaian trofi beberapa award.. Dan yang paling terkejut, tiba-tiba nama " Nur Fasya Afrina Binti Mohd Fain" diumumkan untuk menerima award " BEST ATTITUDE". Masa umum tu, saya memang betul-betul tak perasan . Asya lak sibuk main dengan kawan dia.. masa sebut tang nama " Mohd Fain" tu baru sedar dalam mimpi. Pastu, papa asya pon sebut " Ehhh.. asya ?? " . Saya pon " eyhhhh.. ye dok ni".. Haha.. betul-betul surprise. 


Ewahh.. " BEST ATTITUDE" .. Congrats sayang mama. Masa naik stage ni memang comot skit rambut dia cz tgh main dengan kawan-kawan dia.. Saya pon ambik pic laju-laju coz, betul-betul surprise.. Tak sempat nak standby camera.


Pic via instagram..
Tahniah baby ajaib mama !

Persembahan terakhir asya... memang meriah coz dengan teachers pon join. 

Candid time dia buat persembahan


Persembahan ni pon sangat-sangat terhibur.. 
Memang kiut la tgk dia orang joget2ni.

Sebenarnya banyak lagi persembahan dari student-student lain.. tapi saya just upload persembahan asya je kat sini. Video-video persembahan asya pon upload kemudian la.. Kena masukkan dalam Youtube dulu..


Dapat gak asya merasa nak pakai jubah ni.
Time kat booth fotografi.


Satu-satunyer pic kami ber-3..
Uwaaaa.... kenapa?? 

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

61 comments:

QasehnyaRania said...

as-salam lya
lya sihat

meriah la konvo dorang
comey asya
kenapa 1 keping je picca bertiga

Puan Kutu said...

meriah graduasi asya,baju asya yg ni pun comel..yg penting boleh pkai lama kan lya..comel2 belaka pic asya..cant dia kena mekapkan..

tahniah asya menang award best attitude

:: Mrs.Eady :: said...

meriahhh :)

::NureeN:: said...

wahhh sronok tgk hri graduation asya...
x sabaq plak nk tgu ellesya nyerr ujung bln ni :)
tahniah

syariza09 said...

mmg comel princess. betul tu, elakkan pembaziran, baju asya tu mmg simple tp elegan.

banyak tadika yg buat konvo Sabtu lepas, termasuk la tadika aiman

lia said...

owhhhh so sweet....

eima said...

meriah tu siap buat kat hotel

Tina Othman said...

Wah meriahnya convo asya siap buat Kat hotel lg tu

Nafira usof said...

Meriahnye Majlis!!
rasa terharu kan bila tengok anak kita dah tamat pra sekolah cam nih.
dah pandai macam2 dah. siap boleh buat persembahan lagi.. kiut sangat2 kan~

Tahniah Asya~

syawalsimpsons said...

comeynya asya..geram tgk

Lynda Che Lah said...

tahniah asya..dah besar nak masuk sekolah :)

salwana nordin @ che'wa said...

amboiiii kemain meriah konvo asya :)

gegurls semua mcm princess!!

tahniah asya..semoga terus menjadi kebanggan papa dan mama :)

Nasuha said...

Assalamualaikum..
Happy sungguh Aysa... Moga Aysa jadi ank soleh dan cemerlang dunia akhirat..

ummiross said...

Comelnya Princess Asya, sweet sangat!
Tahniah ye Asya..!

lieyalatif said...

meriah la lya...siap buat kat hotel lagi...seronok tgk...mmg nampak grand...

tahniah asya...moga cemerlang dunia dan akhirat yeak....jadi permata hati mama n papa yg terbaik key....

Haryati Faizal said...

comeinye asya... mama mekapkan ye...

el said...

mmg sempoi sgtlah majlis asya ni
siap ada pakai baju cantek2 bagai
ada photobooth pun fuhyoooooooo
tahniah asya!

Rosmiza Ali said...

Wah! meriahnya! Cikgu pun tak ketinggalan nak bergaya sakan.. Hikhik! tahniah Asya dapat awar BEST ATTITUDE lagi.. Good girl! ^_^
http://miezashaklee.blogspot.com

dakcik said...

wahh bestnya sekolah zaman skrg kan..siap ade graduation day..huhu

comel betul asya..pndai bergaya!

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

meriah betul.. cikgu2nya mesti sporting. tahniah Asya utk award tuh!!!

Riedaffya ibrahim said...

mneriahnye majlis....comei asya make up..

Masya said...

tahniah asya.. fuhh meriahnya majlis dia.. warna warni.. tahniah sekali lg dpt award tu..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waahhh kewwlasss gitu majlisnya..

asya nampak sangat comel.... :)

~emi~ said...

Meriahnya graduation day dia :)

Anak sedara sy pun ada hantar gambar graduation tadika dia semalam. Hehe. Dah hujung tahun kan, biasa la.


Btw jom jalan2 ke blog sy :)

Mrs Velentine said...

tahniah asya..sama mcm abg haikal..dapat award yg sama tahun lepas

Cik Nur™ said...

asya, bab bergaya depan kamera mmg terbaik..suka tol nur tgk aksi2 dia..setengah budak segan2kan..asya ni, akalu ada uji bakat mana2 cubalah try..insyaAllah..ada rezeki boleh menang..

Chekgu Azrine said...

Cantik asya...
Memang mcm princess!!!

Lily@MamaZaraZareef said...

Wahh..syoknya tgak majlis ni. Meriah sangat2!! Asya pon memang nampak comel n tantek sgt tau..:-D

Kopiolimauice said...

wow! meriah nye..tahniah asya...comey je dia ni ;)

ANIM said...

cute asya..macam si pari2..
best attitude??...congrats dari auntie

pnsusu said...

seronok tengok kemeriahan persembahan kanak2...

semoga asya sentiasa best attitude smp bila2...amin....anak solehah penyejuk mata :-)

kayyana said...

seronoknye.. tahniah asya.. dpt anugerah best attitude.. nampaknye asya mmg baik di sekolah.. hahaha.. mesti lya terharu kan.. alhamdulillah lya...

Eliss Mie said...

alahai comelnya asya :) best tengok gelagat anak2 ni buat persembahan kan. comel sangat

LydSunshine said...

wah, dpt anugerha best attitude. Semoga sampai ke bila2 pun akan dpt award best attitude tu ye asya. Tak beli ke baju princess tu? hehe. saloh le saye teka.

Deqla Manjew said...

alahaiii.. cutenye Asya..ala2 princess.. sape mekapkan tu?? meriah betul majlis.. seronok tgk..

Kang Zeer El-Watsi said...

dedeknya cantik sekali :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

meriahnya majlis..mmg colofull..bdk2 pun sporting..bju2 utk anak2 tu tecer atau parents sediakan?

Tahniah Asya.Mmg Asya layak dpt award BEST attitude tu sbb nmpk Asya bdk baik layan je posing.Klu Kyra mmg bdk lasak..posing pun dia x mau..huhu

Siti Asiah said...

TAHNIAH aSYA...Dapat anugerah khas tu...;)

Nazayiena Ayiena said...

Meriahnya graduation day sklh Asya,comelnya Asya.

eda_ej said...

sonoknyeee.. rase nak balik time tadika dulu.. tapi nape la mase tadika dulu tak de belon2 tu sume.. alahaii..

nea lopah said...

waaaa...tahniah asya.

Kesuma Angsana said...

tahniah asya, tumpang bangga.. mudah2an semuanyer dah ok yer !

mrs kayrul said...

meriahnya majlis tue...semoga asya terus berjaya dalam pelajaran

aTieYusof Family said...

wahh! TAHNIAH asya.. siap dpt anugerah lagi kan?..bagus nya Asya...insyaAllah terus membesar dgn sihat & cerdik...:)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

ala......... comeynya Asya...melting auntie tau ..huhuhu tahniah dear .... Be agood girl o.k :)

eira eixora said...

sporting nya asya bergambar. tahniah asya dapat award.

~ana~ said...

wahh....seronok nya....lawo la baju princess asya tuh...

Aisy Nasiha said...

Bila tgk majlis utk anak2 kecil macam ni berjalan lancar...kagum sangat kepada gurunya. Macam mana diorang ni susun dan bimbing anak2 supaya buat semuanya dengan betul... anak kecil ni kekangannya diorang tak boleh fokus.. mmg kagumla.

Lawa asya hari tu.. mmg nampak macam princess.. lawa mekapnya.. baju pun.. jadi kenangan yang memang tak dpaat lupa tu..

KakNi said...

memang gempak lah school asya ni kan... anak2 saya tak mearasa, sekolah kemas jer pun. BTW, mak asya ni kan blogger, so asya ni dah tak camera shy kan? sgt sporting bila berposing. apa2 hal pun tahniah asya, good girl.

mysha said...

Comeynyer anak dara dia... Hehehehe.. Menarik tol decorationnyer..teruja sha tgk... Tahniah..smp 2 award budak cute nih sapu yer... :)

Che Rosliza Che Mat said...

Meriahnya majlis....cute asya...

Kakzakie said...

Nampak meriah sangat Lya!!
Asya pun bukan main lagi makin terserlah kebolehan dan kelincahan dia.

Cik Aini said...

Asya dah mcm princess lah..cute miut tau :)

tahniah Asya dah graduate pun :)
majlis pun meriah sgt..

Jaymiee life journey said...

tahniah buat mama ajaib sbb dpt mendidik anak hingga ke attitude yg ajaib..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Lya..

alhamdulillah..asya dah convo!
sangat cantik + cute!
tahniah asya..tahniah mama asya & Papa Asya..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Meriahnye...comel2 jer tengok budak2 ni bergaya.. :)

Tahniah Asya dapat anugerah Best Attitude..!

are_lin@yu said...

alahai cmelnya asya..pandai posing plk tu ;-)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Kemain comel princess auntie ni tau..ceria sangat...bestcla dierang feeling princess gitu..tahniah utk asya dapat tropi lg tu...

Amanina Mads said...

sngat meriah dan tempat yg grand.. baju asya comel mcm dlm entri yg lya story tu :)

Cinta Misteri said...

tahniah asya. u r good girl, best attitude. mesti mama & papa terharu.
ehhh next year naik darjah 1 yeaa

Khai♥Rin : anies said...

Tahniah asha...amboiiii melaram habis ye