Wednesday, November 20, 2013

Celebrate Birth Papa Asya

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Lagi backdated stories... Huwaaa..ape nak jadi ?! Tak kisah la kan.... Al-kisahnyer, kali ni belanja papa asya makan sempena birthday dia yang ke-29 tahun pada 31.10.2013 baru-baru ni. Kebetulan pada tarikh tu, ada family day di Dhe Rhu Beach Resort bermula 31.10.13 - 02.11.2013, jadi agak terlewat gak la belanje makan. Tu pon balik dari Dhe Rhu Beach Resort, terus ke ECM, Kuantan. 

Nah... VIOS TRD sebijik untuk papa asya.. 
Tapi pakai 12 tahun je ye.... Kalo g2, berhutang sampai ke tua la kite ni ye..?
Hihi.. sebenarnya kek ni saya untuk papa asya masa celebrate birth asya pada 3.11.2013.
So, ceritanya coming soon la ye.

Date : 02.11.2013
Location : Rasamas, East Cost Mall Kuantan

Sebenarnya nak belanja kat Chicken Rice Shop, tapi time tu penuh orang. Nak ke KFC, PIZZA HUT dll bukan pilihan papa asya la.. Perut orang melayu..tetap nak nasi. Last choice, terus ke Rasamas. 


Pose comey dari papa+asya 


Rambut dah comot...
Asyik buat LOVE.. LOVE..LOVE

So inilah hidangannya...
Total RM45++ kot. Dah lupa..


Minuman . Milo panas tu asya punye

Lepas dah makan, pusing-pusing dalam ECM.
Sampailah kat poster ni..layan asya posing.. haha.. kelakar lak

Lepas tu terus ke COWBOY, kedai barangan borong.
Topup sikit barang-barang untuk birth asya kat rumah.


Last perhentian sebelum balik, Pantai Teluk Chempedak. Berhenti sini menunaikan apa yang patut & bersihkan asya. Tapi, kalo ke sini wajib la kena tax asya kat TC Ballon City ni.

Lepas tu terus bertolak balik. Waaa.. letih tak hengat time ni. 
Hadiah untuk papa asya?? Tahun ni saya just beri duit, sebab tak tau nak beli apa. Sebenarnya nak beli kasut, tapi takut x kena.. Jadi, biar dia pilih sendiri la.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

39 comments:

Love Umi said...

happy besday utk papa asya...semoga diberikan kesihatan yg baik dan berjaya dunia akhirat, amin....

lia said...

pernah dapat hadiah duit.. last2 duit tu guna belanja makan he3

Nurulhuda Abdul Latip said...

Betul kadang nak bagi hadiah kat suami ni memang tak reti kan, bagi duit je senang beli sendiri hehe

Cik Nur™ said...

menariklah kek papa asya...

Kakzakie said...

Walau meraikan papa tetap yg lebih suka asya juga..

syawalsimpsons said...

comey asya ikut pose kat poster tu ye..happy belated bufday papa asya

Fazleyatul Aini said...

hb papa asya
semoga panjang umur murah rezeki

lieyalatif said...

celebration yg simple tapi meriah pada lieya ...asalkan dikelilingi org tersayang tu dah cukup buat sambutan hari lahir bermakne kan lya.....

amboi asya...mcm model hah...pandai jek tiru aksi model tu heheeheheh

dhiera said...

kite pun kalau nak bagi hadiah dkt org lelaki. tak tahu nak bagi apa. wuwuwu...

amboi, kemain lagi celebrate dkt rasamas!

:: Mrs.Eady :: said...

Nice moment :)

eima said...

dah lama tk pi tc sejak tc dah maju semcam tu .....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

macam matching je Asya ngan kereta pink tu ..huhu

el said...

mcm sedap je menu tu :)

DYatie said...

Seronok layan asya yg dah pndai nak pose sendiri kan? Arissa tak reti lagi. Hihi.

LydSunshine said...

Adui sedih plak bila dengar ayat 12 tahun tu. Huhu... Betul la.. dah cuba nak elakkan riba ni, mcm dipaksa pulak. Apa nak jadi ni.

Saya suka gi cowboy. Mcm2 ada. Pastu murah.

Qhaifa Nur said...

seronok makan dengan papa yup asya..
hepi besday buat papa asya juga...

mysha said...

Alahai cute betul gambo anak dara tu berposing yer.. yang no.3 tu comeyyy..

Bukan men lagik kek nyer.. Kereta sebijik.. klo tak sayang lagi taw la hekhekhek

Cho Zila said...

suami akakpun sama tak berapa gemar ngan yang segera2ni... jadi kena terimalahkan...
asya posing kemain lagi yerk...

mama leen said...

amboi pandai asya posing..

Nafira usof said...

Happy Belated Birthday Fain~

comel lah pic asya tiru gambar gelak tuh. kiut sangat muka dia. hehehehe

teringin plak nak gi COWBOY tuh sebab neni kata murah2.

are_lin@yu said...

alahai cmel nya pose asya dgn papa nya..

salwana nordin @ che'wa said...

allaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhaaaaiiiiii comeinya asha possing ikut gamba tu hhheeeeeeeeee

Syima ~Mama Kyra~ said...

ep belated bsday papa asya..cantik kek..i like blue caolour :)

Nasuha said...

Salam..pandai btl ank akk bergaya depan kamera...

Masya said...

terasa dihargai.. suka papa asya .. kek tu unik lain dr yang lain hihihihi .. moga dipanjangkan umoo dan dimurahkan rezeki...

norhidana miswan said...

epy belated birthday utk papa asya.... cantik kek tuh... suke lah tgk asya kt kete kecik tuh

Rosmiza Ali said...

Suka baca cerita happy family Lya ni.. Happy belated birthday Fain! ^_^

harumankasehvee said...

comelnya dia berposing ...

Amanina Mads said...

selamat hari ulang tahun.. sweetnya kek :)

Fiza Rahman said...

Cute nya kek kereta tu. Biar lambat lya, asalkan update dlm blog ☺☺

kayyana said...

alhamdulillah... bahagia tgk lya bahagia.. hehehe.. comel nye asya bergambo ikut model tu.. sama lah.. hehehe.. kalau besday org lelaki ni mmg susah kite nak buat keputusan.. senang bwk je die suruh die pilih kan.. hehehe

Kopiolimauice said...

pic yg last tu comeii je asya dlm kete ;)

Deqla Manjew said...

alala.. comei la besday kek papa asya..haha.. dah besor pun nak kek yer.. hepi belated besday papa asya.. haha..

Lily@MamaZaraZareef said...

hahahaha..cute jek asya posing ikut gmbar kat poster tuh...^_^

Cinta Misteri said...

comel jer asya tiru gaya model.

Khai♥Rin : anies said...

Alamak x dpt tgk la kek kereta tu

nik ros said...

comel jea asya posing tiru gaya poster tu..hehe

Haryati Faizal said...

hihi..tergelak sorang2 tgk picture asya tiru gaya model tu...comel sangat....

hainom OKje said...

Hepy belated bezday buat papa Asya....alahai cutenya Asya gelak nampak gigi kanan kiri je ...hehe