Monday, November 25, 2013

De Rhu Beach Resort

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Baru berkesempaan nak buka story Family Fun Day yang diadakan pada 31.10.2013-02.11.2013 di De Rhu Beach Resort, Kuantan. Kali ni just nak review pasal hotel ni. Alhamdulillah, sangat-sangat berpuas hati dengan servisnya.. Bilik memang sangat selesa & suasana hotel ni pon best jer & yang penting memang kemas & bersih.. Camner nok kabo r? Kira OK la. Games yang disediakan pihak hotel pada hari ke-2 pon memang best & enjoy giler. Kiranya orang yang handle games ni pon memang ngam la... Tapi saya tak sempat nak snap pic sangat, coz AJK, agak bz nak urus itu ini... 

Suasana hotel ni dari depan..
Memang nampak cam biasa-biasa je..
Dont judge book by its cover ;-)

Papa & Asya

Mama & Asya

Asya..

Lobi hotel ni kemas & simple je. Ada mini cyber cafe. Sayangnya, saya lupa nak snap kat ruang lobi ni. Just pic dari tangga lobi menuju ke bilik hotel ni je yang snap..

Ok.. jom kita ke area belakang... Wow.. suasana memang mempersonakan.. Tak seperti dalam pic ye. Sebab kat luar cantik lagi.Ni just sebahagian part yang saya snap. 

3 dara pingitan
Asya & ofismate

Yang paling puas hati.. Kolam nyer, memang besor bapok & cantik bentuk kolam tu.. Kat dalam area kolam kanak-kanak siap ada playground dalam air. Ni yang budak2 suka ni. Kat  hujung sana tu pantai Balok. Juga ada gerai menjual burger, goreng pisang,keropok lekor etc di dalam kawasan ni(pic tak snap). Harga pon sama seperti kita beli kat luar. Apa yang menarik, sesiapa yang tak menginap di hotel ni tetap boleh mandi kolam kat sini & kadar bayaran yang dikenakan ialah :- 
Dewasa RM10
Kanak-Kanak RM7.00

Mama & Asya
salah satu kolam kat sini

Yang ni kat kolam lain plok.
Kan dah kate.. memang puas hati la.. Kolam besar

Ruang padang untuk games & lain2 xtvt yang luas & cantik.

Bilik Hotel
Deluxe : RM 160.00/day
** Kelibat asya dimana-mana**







Secara keseluruhannya, memang sangat-sangat berpuas hati dengan bilik hotel ni yang sememangnya sangat luas, bersih & selesa. Katil pon besar ( Besar sikit dari saiz KING ) ,memang syok la bergolek-golek. Kebetulan bilik yang saya dapat ni betul-betul mengadap kolam, taman permainan & pantai.. jadi permandangan tu memang cantik sangat. Lagi-lagi masa pagi tu, nampak matahari terbit. Subhanallah, memang cantik sangat !

Bagi mana-mana syarikat/persendirian yang nak adakan xtvt Family Day ni, kat De Rhu Beach Resort salah satu pilihan yang tepat. Boleh refer link kat bawah untuk pakej-pakej yang disediakan termasuklah untuk seminar, perkahwinan dll. :-

Sekian dululah review, sebenarnya saya xde idea nak menaip sebab tu rasa ayat cam poyo jer.. Ntah apa2 kot. Insyallah lepas ni akan menyusul xtvt Family Day & Celebration Birthday asya dengan family. Owhhh..masa begitu mencemburuiku.. tak terkejar. 

 Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

46 comments:

Ena said...

a'a la.. besar nye bilik tu.. bestnyer.. ber 4 pun muat kot.. hihihi..

Aisy Nasiha said...

Mamang puas hati tu..bilik nampak besar dan selesa.. harga pun sangat berbaloi tu..

.:fyzz:. said...

family day ke? mmg cantik hotel nih....asya ttp cung..:)

Rizziela said...

sangat berpuas hati...cantikkan biliknya...pool pun besar..mau anak2 kak mandi x mau naik2 dah ni

mamaRIFQY said...

Na pnh pegi sini. Tp just bwk rifqy mndi kolam ngn cousin. Xstay sini sbb umh mksedara 5minit je dr sini. Mmg sgt puas hati. Kolam mmg bapokkkkkkkkkkk

syawalsimpsons said...

seronoknya tido kat hotel..lepas tu ada game pulokkan

LydSunshine said...

bapok besor katil. cantik jugak bilik dia.

Sayangku Zie said...

cantik biliknya...

Fazleyatul Aini said...

saya pernah stay 1 malam kat de rhu ni. masa tu nak balik tganu, stay semalam kat kuantan sebab letih nak drive hoho. hotel dia okey la puas hati

- AZIE - said...

lama xdtg sini tgk asya...makin besar dgn sihat dia...pergi bercuti..wahhh bestnya

NinaAz said...

Seyes cunnn gile bilikkkk.

Seri Selaseh said...

wahh... seronok. Bnyk btol kolam2 sesuai utk kekanak. Bleh cuba ni. Tq ye utk info ni. Sgt sesuai utk famili2 bercuti.

inazamri said...

akak tengok bilik dia mmg betul2 selesa.bila ntah nak cuti2 ke sana

Nafira usof said...

haah laaa.. luas bilik nye.
memang best lah Asya berlari dlm tuh. boleh ah intai2 rate hotel tuh. mudah2an x de lah mahal sgt.. hehehe

:: Mrs.Eady :: said...

wahhh best gilerrr...

salwana nordin @ che'wa said...

wahhhh best!best!

bercuti sambil buat aktiviti..seronok kan :)

Chekgu Azrine said...

Wow..bilik dia besarla..best sgt ni klu bercuti bwk fmily kan

Cho Zila said...

nampak bestjer.... kalau akak sesat ke Kuantan mungkin boleh dicubakan..

amirah said...

bestnyaaa dpt bercuti2 lya walaupun family day. akk dh lama x pg bercuti ni..

Mimi Azirah said...

bestnye tpt nih...

Mama Zharfan said...

nampak besh :)

Haryati Faizal said...

memang besh la lya...tengok pun tau... mang puas ati ye klu bawak family bercuti-cutian ni

Cik Nur™ said...

bestnya..puas hati betullah tgk bilik tu..besar gilerr..!

Puan Kutu said...

harga pun kita berpatutan la..yg paling best ada kolam renang n tempat main..tu je port paling budak2 suka

Iszieylyanziey Istiqomah said...

bestla bercuti,,leh try hotel ni bila g kuantan ni ..hee

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..

wahh..superb la hotel ni.. tgk pic tak mengecewakan..
insyaAllah..datang kuantan cma survey hotel ni..harga pun berbaloi :)

thanks saring.

Ms Pearl said...

hmm next time boleh try lah! actually dah lama tak pergi desaru.

salam perkenalan :D

sincerely yours
Ms. Pearl

http://chepearl.blogspot.com

mysha said...

Hamboi bukan men lentik mama dia ngan asya posing ekekeke

Mmg cantik la hotel nih.. puas hati nengoknyer.. Paling best pool dia besor bukan men.. hehehe

Rose Azadir said...

As Salam, saya blogwalking kat sini, jemput masum ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com

Khai♥Rin : anies said...

kalu ke t'ganu bleh la sggh kt sini nnt

Rosmiza Ali said...

Besor bapok katil.. Buleh tido 5 orang dewasa.. Hohoho! Dap er kalu leh berendam lam kolam.. Lam dok mandi kolam.. Huhu~
http://miezashaklee.blogspot.com

mama lieyna said...

Bestnye family day kt tempat yg sangat best tu... jeles.. compny eina kerja ni, tak penah buat familyday :(

Syima ~Mama Kyra~ said...

besarnya hotel nie....mmg berbaloikan dgn hrgnya..sure happening family day uoalll :)

Kakzakie said...

Oh... nampak best meamng Lya. Murah pun ye juga...

kayyana said...

lya ada family day ke? best jugak kan dpt dok sini.. ermm.. ni bukan hotel yang dalam citer love u mr arrogant kan?

Rai Ourkizuna said...

nampak besar tu biliknya.. kira okla kan dengan harga.. bebila ke pahang boleh la kami cuba.. hihi..

mama ila said...

cantik hotel nie..berbaloi ngan harga..bilik pun luas..seronok asya yer =)

Ema Johari said...

wow, cantik tempatnya...

ummiross said...

Besar juga biliknya ye, cantik pulak tu, mesti best stay kat sini kan Lya..

el said...

cantek nyer resort ni
ada kolam yg besar n bilik yg luas
mmg resort yg terbaik tuk family

Cutella said...

Nice hotel...

Kesuma Angsana said...

cantiklah kat sini !

hainom OKje said...

Kalau tak silap Okje Hotel Kuantan mmg murah murah... Sangat berbaloi...makan sotong celup tepung tak?

mama aryan said...

menarik juga tempat ni

Che Rosliza Che Mat said...

macam best jer...macam seronok jer...tak pernah ginap kat beach resort rhu sepuluh...lalu adalah hihihi

Deqla Manjew said...

syoknye... cantik, besar jer bilik hotel dia eh..mmg puas hati la kalo gini...