Monday, November 18, 2013

Free Birds : Best ke tak cerita ni??

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Alhamdulillah,masih diberikan kesempatan untuk mencoretkan sedikit kenangan disini. Weekend (15.11.2013) baru-baru ni sempat menyelit di pawagam. Kali ni layan cerita "Free Birds" . Sebenarnya saya tak plan pon nak tengok cerita ni.. duk godek-godek kat website TGV, rupanya ada cerita animasi terbaru. Huhhh... yang kita nak tengok sangat ( Cloudy With A Chance Of Meatballs 2 & Tarzan) , xde plok ditayangkan di TGV, Mesra Mall... tapi yang tak berapa nak tengok ni ade plok ditayangkan. Tapi dah tengok cerita Cloudy With A Chance Of Meatballs 2 kat online, macam tak berape best jer .. Ada hikmahnyer... Cuma Tarzan je belum tengok lagi. Try tengok preview "Free Birds"...eyhhhh.. macam best la plok & asya pon nak tengok cerita ni. Cepat-cepat wassap papa asya nak ajak pegi Mesra Mall...cz masa tu papa asya otw ke masjid dah... Gtau awal-awal, kiranya balik je solat saya & asya dah siap.. coz tayangan pukul 3.30pm.. Rushinggggg tu ! Kita orang bertolak ke Mesra Mall dalam pukul 2.40 pm camtu.. Tapi mujur ada jalan shortcut, sampai je ngam-ngam..pukul 3.20pm terus pegi kaunter beli tiket dulu. Kebetulan musim cuti sekolah, ramai gak la parents bawak anak-anak layan cerita ni.



Sinopsis :
After being pardoned by the President of the United States, Reggie lives a comfortable life at Camp David, enjoying pizza and telenovelas. On the other hand, Jake is the president and the only member of Turkeys Liberation Front. After initial rivalry and Jake bag kidnapping Reggie, they team up and hijack a time machine in a government lab and travel back in time to the first Thanksgiving to prevent turkeys from becoming the traditional holiday meal.

Seperti biasa.. pilih couple set. Just beli 2 keping je tiket sebab asya duk atas riba atau bahagian tengah tu. Luas kan.. Saya kalo tengok wayang, memang akan pilih couple set la, coz sgt2 selesa. Dan lagi satu, mesti akan pilih seat bahagian belakang.. baru syok nak layan.. kalo duk depan..aduyaiii sakit la kepala duk melenggok.

Posing kenangan bersama poster
"Free Birds"




Best ke tak cerita "Free Birds" ni ?
Bagi saya.. BESTTTTTtttttt ! Cerita ni simple je, mengisahkan kisah Reggie, ayam belanda yang terpilih untuk menjalankan 1 misi . Misinya ialah menyelamatkan kesemua ayam-ayam belanda daripada menjadi menu hidangan untuk "Hari Kesyukuran". Dalam misi ni, dia kembali ke masa lampau iaitu pada hari pertama "Hari Kesyukuran" tu diwujudkan melalui mesin perentas masa.. Semasa dalam misi ni la, macam-macam peristiwa berlaku & yang pasti sangattttt kelakar! Memang enjoy layan cerita ni.. Coz ceritanya cukup-cukup simple.. Jadi, memang tak rugi la bawak anak-anak layan filem ni.. Enjoy... klukkk..klukkkk..klukkkkk .

Trailer Free Birds

Lepas dah tengok wayang..
 sempat cuci mata kat TMC.. Cuci-cuci mata je...

Terkerkenan plok dengan wardrobe ni..
Mesti dapatkan nanti..nak letak dalam bilik asya. 

" Mama... chair macam kat school adik" kata asya.

Kita gunakan props yang ade.. 
keh..keh..keh..

Macam comeyy jer.. macam lawo jer... macam cute jer..
macam-macam la anok mama ni !

Tumpang selit, pic di pagi Jumaat tu..
Main scooter sambil teman mama jemur baju

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

45 comments:

lieyalatif said...

wow nice review ni lya...boleh laa selit agenda tuk bawak mia mija pi tgk wayang cuti sekolahnanti.....dah lame gak tak masuk cinema nieh....

comel jek asya....setia teman mama sidai baju yeak heheeheheh

:: Mrs.Eady :: said...

alaaa dah dekat 4 bln tak tgk wyg ni..

Kakzakie said...

Dah cuti sekolah sekarang ini lagilah banyak peluang kalau nak menonton ye asya...

::NureeN:: said...

scooter tu mcm kecik ngan asya...
boleh tinggikan ckit kot stereng dia...
nmpk asya membongkok hehhe

Fazleyatul Aini said...

amboi asya tengok wayang tak ajak ehhh

Syima ~Mama Kyra~ said...

eh ada ye cite cartoon kat wyg..kami tgh tggu cite "FROZEN". Tu sbb tak perasan ada cite baru..best ye!! bole la nt bwk kyra lyn cite ni..hehe

hainom OKje said...

Lepas tengok wayang posing duluuuuu...hehe....

lia said...

seronok nyer Asya dpt tgk movie...

mysha said...

Hamboi dasat tol mission turkey tu ek eekekeke

Mcm best jer citer nih.. Sha da lama tak menjenguk ke cinema since ada iA.. iA pun tak pernah lagi masuk dalam tu sbb takot lak krg dia berkungfu dalam tu naya jer hehehe

Cute gambo last tu hikhikhik

SangRatoo said...

hye Lya..lama sudah tak singgah kat blog Lya ni..besar dh anak dara tu ye..hehehe :)

LydSunshine said...

untung la kalau plan last minute pastu dpt cerita yang best. Dah makin maju le ning bleh beli online doh ticket.

Mmg comey wardrobe tu. Sesuai la dgn asya sbb ia kaler pink.

syawalsimpsons said...

seronoknya si asya ni..sue dah lama sungguh tak jejak kaki ke wayang ni..last bulan 5 ngan en asbeen

.:fyzz:. said...

mmg comey lote..:)) kira asya nih hantu wayang gak nih...:))

ct shah said...

macam bestt jer citer ni.nak bawak anak2 tgk tapi cam tak confident ngn si kecik tu,kalau eryn ok.
asya cute!

lelamaisara said...

best ea cerita ni lya..nak try bawak alesya g tgok la..tak pernah lagi bawak die tgok wayang ...

Qhaifa Nur said...

selalunya citer gini banyak pengajarannya Lya..anak-anak pun terhibur juga

cantiklah wardrobe tuh...

aTieYusof Family said...

Hihi..comel tgk Asya posing..
wah! seronok nya gi tgk wayang..sini tak de pawagam, klu nak tgk wayang kenalah balik Tawau atau Sandakan..hehe...

Cho Zila said...

akak tak tengokpun cerita tu.. ...
akak pun terbekenan kan wardrobetu tapi nak beli tak tau nak letak mana...

Deqla Manjew said...

sesuai la bawak Asya pegi tgk citer katun camni.. best eh.. deqla dah lama x tgk wayang, lg2 citer katun..huhu.. smpt ibu dia snap pic anak time jemur baju yer..haha

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Lya..

Wahh..syioknye g tgk wayamm..
Mcm best jer.. mcm nk g tgk jer…
Comey asya :)

Tina Othman said...

Tak penah lg bwk emir pergi panggung takut mcm2 hal

Mimi Azirah said...

mcm besttttt je...

kayyana said...

suke die tgk wayang... mesti seronok.. yana da lama tak tengok wayang.. tunggu anak anak beso la kot

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Macam best jer citer ni...dah lama tak bawa qis p tgk wayang..

Zie Fauzi said...

Bestnya.. dah lama tak tengok wayang...tak pernah lagi bawa anak2 gi tgk wayang... nanti nk try la bawa....

Cik Nur™ said...

teringinlah nak tgk cerita tu..hehehe

wardrobe tu, mmg comei.!!nur tgk pun nur bkenan...

Ct Norfatimah said...

mcm best je...sejak ada baby xg lg tgk wayang...

mama lieyna said...

Waah dh tengok.. :-)
Syok la.....lama tak layan wayang..huu

ANIM said...

asya...
kena cerita balik kat aunty fasal movie tu..heee

el said...

best ek
boleh lah bw budak2 tu tgk nti
ritu ms tgk thor diorg dok sebut2 psl cite bird ni hehe

~ana~ said...

ana dah lama x tgk wayang..since ada anak kecik ni lagi la..kena tunggu dia besar sikit la..skrg ni download je la..xpun tgk je la online..:)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

mcm best je citer kartun ni... tapi...dah lama bebenor x tgk wayang...hehehe

Nafira usof said...

Rajin Mama papa Asya bawa tengok wayang. hehehehe.

Haryati Faizal said...

sukenya tengok asya yg semakin pandai bergaya...

Rosmiza Ali said...

Macam best jer citer ni.. Ajok cik abam gi tengok pun ok gop ni.. Hehe.. Pandai Asya posing.. =)
http://miezashaklee.blogspot.com

ummiross said...

waa bestnya Lya..Asya pun tersenyum manis tu, tengok cerita kartun ni enjoy kan!

dhiera said...

pandai ye asya posing

cerita ni bebudak confirm2 la nak tengok kan. sinonim dengan minat mereka

Pykaa Pdott said...

Best ke sis ? Nak kena tgk jugak la . Hehe tapi tggu cd je la kluar .

are_lin@yu said...

msti asya plg eksaited kn.hehe

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Nak nengok gak la citer ni bwk sara ngan uwais...

Amanina Mads said...

tak tengok lg.. hehe
kwn pula takda nk teman. nampak macam best je

Fiza Rahman said...

Beli DVD jer lah nanti.

Lily@MamaZaraZareef said...

ehhhh..citer cloudy tu best tau..cute jek..rase nk tgk lagi beli cd plak..kekekekeke...nway, tak perasan gak ada kartun baru kat wayang..leh bwk budak2 gi nih..hihihi

Cinta Misteri said...

free birds belum tengok. tp..bdk berdua ni tak pulak mengajak

Khai♥Rin : anies said...

Mmm knape sy xtau ek cite ni ada kt wayang?