Thursday, November 7, 2013

Happy 5th Birthday Asya ! : Sambutan Ulangtahun Kelahiran Di Sekolah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Happy Birthday In Advance
Lokasi : Tadika Al Jannah Cyber Montessori
Tarikh : 28.10.2013

Alhamdulillah, tercapai impian asya nak celebrate birthday kat sekolah dia dengan kawan-kawan. Tapi sambutan tu di awalkan sebelum tarikh lahir asya (3.11.2013) disebabkan hal-hal tertentu. Disebabkan minggu exam, so sambutan birthday diadakan sebelah petang selepas kelas Kafa. Kelas petang, just ada seramai 30 orang students sahaja.. Atas permintaan asya sebelum ni duk request nak kek minions.. So sempat lah saya tempah kek minion ni dengan design saya sendiri. Cam biasa, saya suka kek tu sesimple yang mungkin.  Pada hari sambutan ni, memang agak surprise jugak buat asya. Muka asya terpaku bila tengok mama tunggu dengan kek kat luar. Nampak macam nak nangis pon ada. Bila balik rumah terus dia kata "asya sayang mama sebab buat hepi beday asya kat school.. tapi asya rasa nak nangis sebab buat happy beday adik".. hehe.. agaknyer rasa nak nangis tu , sebak or terharu. 

Let's picture talk


kek minion buat asya

sempat saya sediakan goodies buat kawan-kawan asya.

































































Nyanyian lagu "happy Birthday To You" oleh kawan-kawan asya. 
Sempat rakam sikit jer

Insyallah, lepas ni saya share pic sambutan ulangtahun kelahiran yang diadakan dengan family pada 3.11.2013 & DIY Minion Goodies Bag .

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

53 comments:

:: Cik Viva :: said...

Comelnye kek, minion lagi..hepi bday Asya.. =)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Bukan asya je yang nak nangis saya nengok gambar ni pun rasa sebak.. Huhu, happy belated bday asya..

Fazleyatul Aini said...

hb asya. awat ada sengeh ada masam tu

Khai♥Rin : anies said...

terharu sesgt ya asya... ;-)

Kopiolimauice said...

appy bzday asya..smga menjadi ank yg cerdik dn menghormati kedua ibu bapa...good luck!

:: Mrs.Eady :: said...

nangis-nangis baca kisah nak dptkan anak tu...

LydSunshine said...

Happy belated bday asya...

salwana nordin @ che'wa said...

cantik kek asya..simple tp menarik :)

suka tgk kawan2 asya yg teruja nk raikan b'day dia hhheeee

bila anak happy, kita lagi2 lah bertambah happy kan :)

Qhaifa Nur said...

seronoknya asya sambut besday dengan kengkawan Lya...lepas ni ada sambutan lagi....rezeki buat asya juga...

Mommy ZaraZarif said...

cutenye...

maszmadi said...

happy birthday asya in advance... cumel asya pakai topi tu.. hihi

Fiza Rahman said...

Meriahnya. Cute cake tu. Seronoklah asya & kawan² ☺

Solehah Shamsuddin said...

Comelnya kek Asya. Untung kwn2 Asya dpt kwn dgn Asya. Happy Birthday Asya :)

lovelywa said...

Happy belated besday Asya sayang..be a gud gurl okeh!!

Rosmiza Ali said...

Happy birthday Asya! ^_^
Mieza Suri Shaklee

kasihredha said...

seronokkk
kwn2 asya pun sure happy

Chic Na said...

wahhh meriah jugak.. mesti asya sebak sebab mama tunaikan impian dia.. :)

Syazana Zainn said...

jeles. kek minion besar! hihi
syiok je sambut beday :D

Chekgu Azrine said...

Happy belated birthday asya..
Semoga pnjg umur
Murah rezki

mama lieyna said...

Meriah juge tu... yg pntg anak happy kan...terharu la asya tu kek dia comel spt yg dinginkan :-)

Deqla Manjew said...

x kesah la sambut awal dari tarikh besday.. tentu Asya seronok sgt dirai kawan2 dan cikgu cikgi.. terbaiklah ...

Deqla Manjew said...

btw, kek tu comei sangat.. !

lieyalatif said...

meriah sambutan lya...yg penting asya hepi sbb dapat belanja kawan2 die mkn kek dan goodies bag...

terliur plak tgk kek asya tu...comel pun yeak jugak mcm tuan punye besdei tu heheeheheh

Masha Meisters said...

amboi minion...comelnyer...happy birthday dear asya
:-) semoga jadi anak yang solehah untuk mama and papa asya...

nn lylyn said...

epi bfday asya =)

Haryati Faizal said...

mesti dia hepi sbb dapat sambut ngan kwn2 dia kat skola

Tina Othman said...

bestnya dpt kek minion

lya nak jgk goody bag tu haha

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

keknyer comel sangat..sama comel mcm tuan empunye kek.. :)

Nafira usof said...

Happy birthday Asya~
meriahnye sambutan birthday Asya.
Untie tangok happy.. rasa nak joint.

Lily@MamaZaraZareef said...

mesti seronok kan asya dpt celebrate dgn kawan2 die..zara tak pernah lg ada experience celebrate bday kat skool..>_<

Ct Norfatimah said...

selamat hari lahir...comelnya kek dia..

saniah ahmad said...

selamat ulang tahun asya, cik anie harap masih sempat lagi wish kat asya,,, cantik kek dan goodies asya,,sama bulan kelahiran ngan abang muhammad irfan syazwan pun bulan november,,, semoga jadi anak solehah yg sayang,,,

Cik Aini said...

hepinya Asha..
byk kali celebrate bsday kan :)

cikgu2 pun sporting je kan..best la sambut ramai2 dgn kwn2.hepi belated besday Asha..moga mbesar sbgai ank yg solehah & pintar :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

cantik kek Asya...mesti asya happy dpt sambut B'day dgn kawan2 kat sekolah...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

cantik kek Asya...mesti asya happy dpt sambut B'day dgn kawan2 kat sekolah...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

cantik kek Asya...mesti asya happy dpt sambut B'day dgn kawan2 kat sekolah...

RedRose said...

oh my god! happy belated birthday asya comeyl! meriahnyew asya punya celebration. untung asya tau. aunty punyalah suka minion but no one ever gave me a minion cake for my birthday because they think I'm too old for dat. so....aunty sgt jeles dgn asya okey! semoga asya enjoy and be good girl to mummy and daddy. mmuuaacchh!

~ana~ said...

muka terserlah sgt happy...:)

Riedaffya ibrahim said...

meriah hari jadi asya kat sekolah..

kayyana said...

epi besday asya.. wah besar dah die.. dah jd anak dara da.. kek asya nampak sedaplah.. taknak bagi aunty sikit ke?

Siti Hajar said...

Selamat hari lahir Asya. Terharu nya baca apa yang asya tulis ;)

mamaRIFQY said...

Wahhhh comeinyer kek dier!!! Mst seronok asya ni sbb mama tunaikan impian die...

Masya said...

suka asya dapat sambut dgn kwn² kat tadika..

Cho Zila said...

awat muka sedihjer nampak... malu2ker... seronok dia diraikan banyak kali...

N.Aima K said...

comeyyy

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Ololo tomey la birthday girl ni..suka minion yer...kemain senyum lagi dia heppi sangat tu..heppi birthday asya

Cinta Misteri said...

hb asya...moga jadi anak yg solehah

QasehnyaRania said...

epi belated besday asya
meriah je
bila la saya nak buat besday anak saya pula.huhud

doakan saya ye semoga dipermudahkan

Cik Nur™ said...

mmg boleh nampak muka asya nak nangis tu....

Mimi Azirah said...

meriahnye sambutan hari lahir asya

mrs kayrul said...

seronoknya...happy belated birthday asya...tengok muka asya macam still terkejut lagi

Che Rosliza Che Mat said...

besarnya kek asya...HB asya...semoga ceria selalu..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYa..
tersentuh hati ibu bila anak appreciate apa yg kita buat.. :')
tergoda tgk cake tu..!
harap tak terlambat wish selamat hari lahir buat asya yg comel tuu..semoga mmbesar dgn sihat dan menjadi kebangaan mama papa :)