Wednesday, December 4, 2013

Family Fun Day 2013 @ Dhe Rhu Beach Resort : Day 1

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Date : 31.10.2013

Backdated story. Agak lama tertangguh cerita family day company saya ni. Syukur alhamdulillah, family day company saya ni berjalan dengan jayanya. Selaku salah seorang AJK yang terlibat bermula dari perancangan & hingga tamat majlis, saya terasa amat berpuas hati kerana semua yang dirancang berjalan lancar dan jadual yang disusun tidak bertindih.Saya bertolak ke Balok dengan Ofismate dalam pukul 2.30pm. Pejalanan dari kemaman - Balok , Kuantan lebih kurang 1 jam je. Fain bertolak lewat sikit sebab dia still bekerja hari tu. Check in start pukul 3.00pm. Sampai je sana , terus ke kaunter & ambik no bilik. Kalo tak silap dapat bilik no 145 betul-betul mengadap pantai &kolam. Memang cun r view.


Sampai je, terus masuk bilik . Rehat-rehat & solat Asar dulu. Lagi pon xtvt sebelah malam baru ada. Review pasal hotel dan bilik ni leh refer SINI . Tapi sempat la jugak ambik angin sambil melawat kawasan sekitar.

Pose gediks mama & asya






Lepas dah puas posing-posing ni. Balik bilik & salin baju asya. Sebabnyer dia dah gelepor nok mandi kolam. Huhu.. dengan mama-mama ter-join sekali. Kebetulan masa ni papa asya tak sampai lagi. Terpaksa la mama layan dulu.










Lepas dah penat mandi manda, naik ke bilik hotel. Mandi-mandi & bersiap untuk makan malam & majlis pembukaan Family Day dari big boss. Xtvt malam tu just makan-makan & pertandingan mewarna bagi 2 kategori iaitu 5tahun-7tahun & 8tahun-10 tahun.





Tapi.. asya tak menang pon. Yela,..nak lawan dengan budak 7tahun kan? Tapi apa2 pon, sebenarnya pertandingan ni lebih kepada nak happykan anak-anak. Masing-masing bersungguh mewarna, termasuk asya. Masing-masing dah happy pon bila dapat sekotak sorang pensil warna. Untuk pertandingan ni saya jadi juri untuk kategori 8-10 tahun. 

Pengumuman pemenang pertandingan mewarna diumumkan pada hari ke-3 , iaitu hari penyampaian hadiah & cabutan bertuah.

** Rumah naik air.. sekarang menumpang rumah MIL..**
Keadaan banjir di Kemaman makin buruk, teruk dari tahun lepas.
Doakan kami disini

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

42 comments:

permatabiru said...

hujung2 tahun nie klu dapat bercuti mmg best kan..

syawalsimpsons said...

amboi asya posing tak menahan tu

intanfirdaus247 said...

salam lya...syoknya ada family day...best kan..dapat berehat juga..Asya happy sangat kan

Mimie_Zatun said...

seronoknya bercuti..

Kopiolimauice said...

kt s'gor pun skrg ujann tapi tak la smpi banjir....

Qhaifa Nur said...

Lya..kak nur ingat lagi...masa tu baru kahwin kebetulan FIL ada family day masa kerja dulu...lepas kenduri terus bulan madu kat sini ha..ha..
bertahun tak datang sini Lya...

suka tengok gambar Lya tau...cantik

Rasp said...

as salam sis...
lama sungguh tak jengah blog u ...
akak pun dah tenggelam timbul gitu kannnn....

masuk2 tengok asya dah rambut pendek....
makin chomei lak tgk dia....

budak2 kalo dah nampak pools memang lahhhh tak sabar2 nak terjun kan sis....

asalkan dorang hepi, kita pun hepi...

mama maman aka yana said...

beshnya company lya bawa statf cuti2... kami nih kerja jew la.. takde nak company bawa bercuti.. huhuhu

amirah said...

lahai...siannya.mohon cepat ok ye keadaan di rumah liya. ermmm....lama sgt dah rasanya takde family day kat opis ni. kesian kat semua staff

Fazleyatul Aini said...

amboi asya makin lama makin pandai posing ye

el said...

asal anak2 seronok sudah menang kalah xjd mslh..
be careful lya..hope xdelah teruk sgt banjir tu

inazamri said...

mmg happening family day tu.hepi je asya kan

Chekgu Azrine said...

memang cantik betul dhe ru ni kan??

Mommy Pinky said...

Hi dear, woah asya dh besar dh. cepatnya masa berlalu kan :)

Haryati Faizal said...

alahai, beshnye asya main air... tahun ni ofis yati takde pun buat trip pi mana2 mcm taun lepas...tak syok la

Mummydearie said...

Musim cuti sekolah begini, memang seronok kalau ada aktiviti jenjalan, cuti bersama. Saya dah menghabiskan cuti makanya, jalan-jalan makan angin hujung minggu ajelah.

::NureeN:: said...

posing love tu mahai tue...
ellesya dh lama x posing mcm tue, hehe...
sure meriah kan :)

umah lya naik air.. brg2 mcm mana?
tinggi ker?
moga air cepat surut..

Tihara said...

seronoknya family day
mesti meriah kan lya :)

Khai♥Rin : anies said...

amboiii berjimba jimba dlm air yaa...

rumah lya naik air?

Cik Nur™ said...

seronoknyaa...asya mesti happykan..dapat mandi kolam lagi..sampai mama pun ter join yea..hehehe

KakNi Sihat Cantik said...

alamak! mula2 nak komen pasai entry tp bila terbaca rumah Lyafrina naik air, rasa nak komen benda lain pulak. saya doakan semoga banjir segera surut. risau saya dibuatnya sebab dengar cite semakin naik air nya.

nak komen pasal entry pulak, sy prnh jugak tido kat resort ni. kolam nya bkn main bsr lagi kan.... tahniah kpd Lyafrina sbb dah jayakan family day dan yg penting nya, enjoy!

dhiera said...

wah.. sekali dengan mama ye ter'join'.

Semoga keadaan kuantan semakin ok ye lya.

Ummi Iman said...

Seronok dpt bersantai dgn famili

Ummi Iman said...

Banjir ya Kemaman. Sini pun hujan hari2. Moga cepat pulih keadaan di sana

Nafira usof said...

bagus jugak ade xtvt untuk anak2.. x de lah dorang boring sangat kan~

Zura doakan Lya sekeluarga baik2 ajer k~ semoga banjir cepat surut. Neni pon kena banjir gak.. kesian~

Masya said...

teruk yer banjir kat pahang...

oklah asya dapat pensil warna..

LydSunshine said...

gambar gedik mama dgn asya tu saya suka. cuma kacau je org yg dlm kolam renang tu.

sungguh2 asya mengaler. takpe la tok menang pon. asalkan dapat pengalaman.

izan mama mia said...

meliuk lentok asya bergambar yer

mg air naik tak teruk sangat n cpt surut

Cho Zila said...

amboi asya le rpaling happykan.. nampak seronok diakan...

eira eixora said...

pandai asya posing.
semoga banjir cepat oke.

Syazana Zainn said...

Wah seronoknya you guys :D


p/s: hope tempat sis tak banjir teruk, hati2 ok :)

kayyana said...

asya memang suke mewarna ye.. seronok kan bile tgk bakat anak anak terserlah.. hehehe..

Deqla Manjew said...

happening giler.. suka tgk pic lya ngan asya yg 1st tu.. comey dua beranak nih.. ;)

Fiza Rahman said...

Bestnya ada family day. Kat office ni dah lama tak buat.

Cantik2 gambar ni.

Bertabah yer lya. Smoga semuanya dipermudahlan olehNYA. Take care.

Rai Ourkizuna said...

lya,
terbaca kat blog fiza pasal keadaan banjir di kemaman.. semoga air cepat surut.. tabahkan hati ya..

Amanina Mads said...

bestnya kalau company buat macam ni.. teringin nk merasa :)

dela said...

ala.... bestnya co trip camni... bila la co akak nk buat ni...

Rosmiza Ali said...

Khusyuk Asya mewarna.. =)
http://miezashaklee.blogspot.com

Chic Na said...

seronoknya sesekali berfamily day..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYa..
cantik hotel & pemandangan sekitar..

hihi..comel asya.. mama dia pun tumpang kecomelan sekali.. :)

semoga banjir dikemaman surut

Deanna Aris said...

salam perkenalan :)
GARA2 ALFALFA: MIS V KETAT & RAHIM CANTIK MACAM ANAK DARA WALAUPUN DAH ANAK 2

LiLy @ MaMaQiStInA said...

semakin pandai Asya berposing..comel..^^