Monday, December 2, 2013

F.U.N.F.A.I.R

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salah satu xtvt untuk mengisi waktu cuti asya...Kita berseronok sambil perabis duit di Funfair. Rasanya funfair ni just ada sepanjang cuti sekolah.Pandai sungguh kan. Lokasi funfair ni adalah sempadan kemaman-chendor. Betul-betul selepas pintu gerbang Kemaman. Macam biasa kalo kat funfair ni mestilah guna token.1 token = RM2.00. Untuk malam ni saya perabis RM20.00 untuk 10 token. Takpe la.. sesekali hiburkan anak. Kebetulan masa kat funfair tu terserempak lak dengan family abang fain.. So asya leh join cousin dia nak main-main. 

Lets pic talk ;-)

Date : 29 Nov 2013
Location : Sempadan Chendor-Kemaman



Masa  sampai tu still lengang... 
Tapi lepas tu,beriokla umat manusia

Asya & baby syahmi (cousin)

Just suka-suka
Asya leh lori sebijik & set pancing ikan .







Merry Go Round
Asya & Kak Cik (cousin)


Naik kereta api














Game yang paling asya suka.Heli ni siap gerak atas bawah.. Mujur ada kakcik,kalo tak memang mama tak bagi r asya naik sorang-sorang.

GIant Wheel
Yang ni sayapon join..Fuhhh..kecut perut coz dah lama tak naik ni.Last2 zaman sekolah rendah dulu.Asya lak rileks je..siap gelak-gelak lagi. 

Ada banyaklagi permainan yang sememangnya bagi saya berisiko & bahaya... Yang tu memang tak naik r.Jangan ambik risiko.Naik giant wheel ni pon, cukup r kali ni. Lepas ni tak nak dah. Bukan sebab takut ke apa.. cuma berjaga.. Macam-macam boleh berlaku, semasa buai tu berpusing. Kita duk sini tak sampai sejam pon,.. Next time kita datang sekali lagi, kita kumpul bear cute-cute plok.Malam tu x bpluang nak main coz sibuk layan asya nak main. Insyallah,lepas ni kalo cuaca molek, nanti mama bawak asya pegi zoo ye.. 

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

24 comments:

Aisy Nasiha said...

Seronok sakanlah asya tu... best diorang main2 kat funfair macam ni.. budak usia nk tak ada yg diorang takut, semua mainan nampak menyeronokkan bg diorang..

Teena Tna said...

Dah lama tak ke fun fair. Dulu kecik2 selalu jer pergi.

saniah ahmad said...

Teringat zaman kanak2 dulu p funfair main baling tin n bingo.. buaian mmg x tinggal hihihi...la ni time anak2 plak..

Lily@MamaZaraZareef said...

wahwahh..seronoknye asya main funfair ye..bulan berapa dulu ntah ada gak funfar mcm ni kat kuantan..time tu saya keja shift lagi so malam2 papa lah yg bwk zara zareef main kat sana..mama tk berkesempatan nk gi tgk fun funfair tutup dah,,>_<

Cik Nur™ said...

syoknya..!

tapikan, menda2 gini budak budak2 je suke..kita yg beso pun suka..hehehe

Seri Selaseh said...

seronok anak2 dapat main2 camni. Takyah susah2 sampai ke Genting

Chekgu Azrine said...

Bestnya..kt KL hardly nk jmpa funfair yg dkt2..huhu

lieyalatif said...

ishh bestnye lya ade funfair...dah lame tak jumpe funfair....dulu mase lieya sekolah selalu ade funfair kat kampung....seronok asya dpt main funfair yeak...mcm2 games ade kat sane kan...

lieya layan tikam2 laaa...harapan besar nak dpt teddy bear besar tapi selalu tak de luck hahahahaahah

::NureeN:: said...

funfair mainan utk anak2 ja kan, org tua tgk jerr... hehe :)

Jue a.k.a Ibu 2F said...

masa lalu ikut sini minggu lepas jalan jem teruk..huhuhuhu banyak kerte yang berhenti..farisyah pun suruh ayah dia berhenti..hahahha

salwana nordin @ che'wa said...

kami tak penah lagi bawak anak3 gi funfair..ni kalo bawak mmg susah nak balik gamaknya hhhhaaaaaaa

sonok asya kan..mama ngan papa sporting :)

Tina Othman said...

Meriahnya mainan funfair tu

Ingat lg klu zaman dulu2 suka g funfair time ada artis dtg hehe tp biasa mahal sikit banding hari biasa

Tapi tgk funfair skrg tak meriah mainannya mcm dulu2

Fiza Rahman said...

Meriahnya...bestnya. Dah lama tak gi funfair.

Kopiolimauice said...

dh lama nye tak gi funfair last zaman kecik2 dulu ;)

Deqla Manjew said...

syoknyer funfair... dedulu masa kecik2 jer pegi.. skng kalo pegi pun tmpt2 mcm icity tu..

KakNi Sihat Cantik said...

Assalamualaikum Lyafrina. seronok nmpk asya. tak sangka pulak mama asya risau naik giant wheel. mcm x ramai org jer kat sana.

Haryati Faizal said...

meriahnya.... syok je tgk mainan2 tu

Mummydearie said...

Hah, meriah sungguh suasana funfair ni. Dah lama sungguh tak merasa gi funfair macam ni. Last sekali zaman saya kecil-kecil kot :D

Syazana Zainn said...

TBH, kite tak pernah masuk funfair. sobsob :(

kayyana said...

btul tu.. masuk funfair cume nak hiburkan anak anak je kan..

Rosmiza Ali said...

Last gi main kat funfair masa kat U.. Masa tu tahun 2 kot.. Naik Air Force ke mende dok au nama mainan tu.. Naik tu kena pecat lake jam2 tangan or barang2 kemas yang ada.. Kasut pun kena pecat.. Terpinga2 gak nape kena pecat, rupanya ya ampun seriously membahayakan.. Tepik dok berenti.. Tengoh2 main tu rasa macam nok terjun jer takutan.. Huhu.. Member turun, mutoh.. Sian plop.. Lepas tu tobat dah xnak naik lagi benda tu.. Haha!
http://miezashaklee.blogspot.com

Chic Na said...

seronok asya dapat main mcm2.. dah lama tak pegi funfair.. tgk pict2 tu teringin lak.. huhu..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam lya..

tgk funfair ni, teringat mase zaman cma kecik2 dulu.. hihi..nostalgia sungguh..

sekarang ni ssh nk ada funfair kat kawasan2 terdekat dgn umah..huhu..
bestnyer! :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye..seronok jer tgk Asya...
senang hati bila tengok anak happy...^^