Tuesday, January 21, 2014

Afina Aulia kah???

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Afina Aulia kah ini??? 
Sape pernah layan Playboy Itu Suamiku tahu la kan sape Afina Aulia ni??
 Saya ni bukan layan sangat, tapi sesekali terlayan jugak citer ni.
Pic ni diambil pada November 2013. Masa pergi kat Kedai Ekonomi RM2, asya terbekenan dengan spek beso ni plok. Tapi bila dpakai...CUTE la plok anok mama ni!



Pergi pasar malam pon, xnak buang spek dia tu.
Tapi sekarang spek ni ntah kemana.. Dah hanyut banjir kot.
Mujur RM2 je.



Sekian dulu la.. Baru start enjin ni nak menulis semula.
Biasalah..mula2 tu slow sikit, dang dia panas laju berdecung la...

** Kat entri sebelum ni ramai yang ingat mama saya muda lagi.. Sebenarnya dah nak masuk 70 tahun pon usia mama. Alhamdulillah, muka mama awet muda (tapi rambut mama mmg dah beruban sekepala) & nampak sihat. Kalo tak manakan SUPERWOMEN ni dapat menjaga waktu saya sakit dulu. Kalo duduk sekali dengan abang & kakak memang orang ingat adik beradik. Maybe sebab pemakanan jugak..sejak dulu mmg mama saya x makan ayam & x pernah sentuh makanan segera sprti KFC,PIZZA dll. Selain tu setiap kali makan nasi, wajib berulam.Dan paling penting, air wuduk tu menyerikan wajah **


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

51 comments:

wantie said...

Cutenta spek tu. Aleesya blm pandai nak.minta itu ini utk melaram.kena la tunggu saat tu kan...

:: Mrs.Eady :: said...

comel je :)

kayyana said...

Yana tgk jugak citer Playboy itu suamiku. hehehe.. tp bile asya pakai spek mcmtu mcm heroin dalam citer tu pulak. hehe.

serius lya mama lya 70 tahun? nampak mcm 50++ je lya.. awet muda ni..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

comey sgt! macam minion yang cute giler tu :)

Cho Zila said...

yer.. yer macam samajer... nak pulaktu dia pakai yerk...

lia said...

anak dara ni mmg cute... pakai apa pon tetap menten comey nyer...

Zee Suhaini said...

heheheheee...afina aulia versi kanak2 ni LYA..
anak zee suka melayan citer tu..skang pon asyik tanya jer bila ada balik citer..hahahaa

salwana nordin @ che'wa said...

alolooloo...comel aisha :)

pandai dia bergaya

lieyalatif said...

heheheeh betul2..serupa gitu heheheeh...srkagn mmg penes laa spek ni lya..ramai gak anak2 mude pakai....comel jek tgk....asya pakai lagi laaa triple double comelnyer.....kemain hah pi pasar malam pun melawa yeak.....

ooo tu tips mak lya yeak....in sha Allah boleh laa ikut nanti....tapi tang makan ayam ngan fast food tu mcm tak kuat iman kakaakakakak

syawalsimpsons said...

alahai cumilnya pakai spek gitoo ye

Fiza Rahman said...

Wah...mamam Lya tak nampak mcm dah 70 lah. Nampak muda sgt ☺

el said...

mmg comel asya pakai spek besau tu
nti mama lya pun beli lah satu..barulah npk cam kembar hehe

Kopiolimauice said...

wah! tanjat nye dh 70thn..siriusss nmpak muda ;p

.:fyzz:. said...

aloo asya..so so cute..hehe:)..

ct shah said...

comel asya pakai spek besar camtuh.:-)

aTieYusof Family said...

Hihi..sama dgn Afina Aulia tu..comel..
mmg mama Lya dah 70 thn ye?? nampak sgt muda lah...:)

Allene said...

mmg cute sangat spec tu... lg2 asya pakai... nak cari 1 tuk my boy la..

LydSunshine said...

hehehe... comelnya. mujur la rm2 je. kalo hilang pun tak la sedih sgt kan.

Nafira usof said...

Comelnye Asya..
cute sgt nampak muka dia bila pakai spek tuh~

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

comelnyer asya kemain bergaya ngan spek mata dia nih...cute sangat nih...

maszmadi said...

boleh tahan pulak asya pakai spek tu yerk... hehe

:: Cik Viva :: said...

Hehehhe...ni Afina Aulia junior lah..

norhidana miswan said...

heheheh comei nyer dia.... akak rasa asya nih mmg fotogenik lah...

Puan Kutu said...

ohh speck asya sama macam afina aulia

Chekgu Azrine said...

Bagusnya mama u ye..awet muda betul

Cik Nur™ said...

comel..!

mama lieyna said...

Hehe..cute jer.. afina aulia versi asya :-)
Oooh ye ke lya, mmg nampak muda sungguh mak lya, tak sangka... org dulu mmg jaga pemakanan sungguh kan..

amirah said...

hahaha...besornyaa spek asya...siap pakai jalan2 lagi..

mrs Fiza said...

hehe darwisy ada gak satu spek cmni..beli rm2 kt DIY..bru trgt bila tgk gmbr asya ni..

Lily@MamaZaraZareef said...

hihi..mmg cumel sgt..nmpak cam smart gurl gitu..^_^

lelamaisara said...

ha ah...kiut plak asha pakai cermin mate besau tu...

AnneRaini said...

comel je asya dgn spek besor gitu.

p/s:betulla mak lya nmpk muda lg.

Noor Izmaliza said...

semoga mama lya panjang umur dan sihat ye ...

memula baca tajuka ku tatau pun sape tu afina aulia tu ..huhu aku tak minat drama

Mummydearie said...

Alahai, comelnya! Kecik2 dah minat spek beso gini.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya...

ehehe..tomey2..
afina aulia versi cek mek molek asya :)

KakNi Sihat Cantik said...

Lyafrina, Asya mcm selebriti korea yang suka pakai spek frame tebal gitu... comel dia... ar... mmg mak Lya nmpk muda org nya... steady jer...

dya bunga said...

comelnya..tpi spek lagi besar dr tuan spek tu..hehe

mama ila said...

hehehe..suka sangat dia ngan spek tu yer...hihi...ter"berkenan" ngan afina aulia ler ni.. =)

munna said...

Alahai Besonya cermin mata asya.... Tapi comel asya dibuatnya

Amanda Suria said...

comel plak dia pakai mcm tu...orang x pandang2 ke masa dia pakai pi pasar malam? x per la dear..take your time ye...

::NureeN:: said...

ooo crita tue.. ada tgk tp sama la mcm lieya x der polo sgt, juz kejap2 jerr...
kesudahannyerr mcm mana pon x sure..
comelllah asya.. :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Tomei...kita pun x brp layan PISA :D

saniah ahmad said...

macam BEN,,, tapi yg gegurl hihihi,, cutenya dia...

Tihara said...

comel dia pakai spek tu..
takpe nanti boleh beli yabg lain hee :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

alolo..comeinye Asya...sesuai jer tgk dia pakai spek tu..

Lily tak suka tgk drama tu...ntah apa2 jer citer dia..hiks.. :)

Mimi Azirah said...

Alolo comelnye ank daro sorg nih berspek besau...

ANIM said...

setiap dari kita diuji, lya..
diri kak pun..cuma ujian kita berbeza
"kayuh pelan-pelan" dik..
Allah nak beri sesuatu yang lebih baik..

Ema Johari said...

sedap tak sedap cerita PISA....akak pun layan juga...hehehe

Khai♥Rin : anies said...

asya nk nk spec laaaagiiii besar...mari dtg KL! ;-)

Rosmiza Ali said...

comei asya pakai spek besor.. =)

Deqla Manjew said...

hihi.. besornye spek asya.. mmg cute!