Thursday, January 30, 2014

Family Fun Day 2013 @ Dhe Rhu Beach Resort : Day 2

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Nak sambung stori family day last year (2013)... yang terbengkalai terus ni. Takpelah lambat pon, tetap nak abadikan kenangan kat blog ni. Sebenarnya pic ni dah lama pon upload, cuma bab mengayat tu yang lambat. Nak mengayat pon kena ada strategi, baru orang tak jemu membacanya. 

01.11.2013
Hari ke-2 ni sepenuhnya acara sukaneka buat kesemua pekerja, family & anak-anak.
Alhamdulillah, memang enjoy giler. Masing-masing semuanya sporting. Start dari pagi & berhenti rehat pukul 12.00pm-2.30pm. Pukul 2.45pm sambung semula acara suakneka sehingga pukul 5.00pm. Selepas tu acara bebas.



 Lepas breakfast buat sesi photoshoot. Walaupon sebenarnya tak sepenuhnya yang ada dalam pic ni.
Kenangan , bukan senang nak kumpul-kumpul camni

 Mula berkumpul di padang permainan.
padang yang disediakan amat selesa untuk sukaneka yang dijalankan hari tu.


Asya & kakak Pearl


Isi Air Dalam Botol

Lari Sambil Kepik Belon Celah ketiak

Asya just masuk 2 acara je.. Saja meriahkan. Asya tak menang pon, coz bertanding dengan budak umur 6 & 7 tahun. hehe.. Tapi xpe, just have fun kan asya...


Peace Sana


Peace Sini

Kalah teruk ! Tak mampu den nak menarik


Sambut telur.. 
Pon terkeluar awal


pecah belon dikaki..
Yihaaa.. menang tempat ke-2. Persaingan sengit.


Sambung straw & berlari..
Sebenarnya winner.. elok je sampai kat juri, straw jatuh & patah..
Huhu.. dah xde rezeki ;-(





Cari gula-gula dalam tepung, yang ni saya menang tempat ke-2

Sebenarnya banyak lagi game yang dipertandingan mengikut kategori.. Lebih daripada 20 game kot.. Cuma saya upload yang saya join je.. hehe..acilah kan? Jimat space katekan.


My happy family





Last sebelum bersurai, gediks2 tepi kolam.
Selepas tamat acara sukaneka tu, aktiviti bebas.. Mandi kolam sekejap, pastu terus melepak dalam bilik je. keletihan.




Acara malam lak, just dinner & game spontan.. Hadiah pon spontan malam tu. Dapat wang tunai $$$$ memang kelakar habis la.. lepas tu, dah settle acara makan malam & game spontan tu saya & AJK sibuk buat preaparation untuk majlis penutup pada keesokkannya. Termasuk menyusun majlis, proses pmbahagian hadiah-hadiah & cabutan bertuah. Dah settle, saya join main badminton & lepas tu terus balik ke bilik.

** Selamat bercuti panjang uols semua!! 
Saya hari Ahad dah kerja ye.. Have a nice holiday !**

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

32 comments:

mrs Fiza said...

amboi mama liya berlari dgn penuh gaya tu..ekeke enjoy btul family day liya ni

mama lieyna said...

Seronoknye tengok familyday org, sendiri tk merasa, tkde pnh buat pong... :(
Enjoy semuanya !

SelMat bercuti2x.. :-)

AnneRaini said...

seronokkan join sukaneka ni. mmg meriah.

Aisy Nasiha said...

Seronoknya acara family day..semua meriah nampaknya dengan baju merah..dapat hadiah wang tunai lagi..bestnya tu....

NinaAz said...

hehe. habis muka berbedakkan tepung! :)
selamat bercutiiiii :)

jaja_NorLiza said...

Fun! dah lama tak join sukaneka...best kannnn? paling penting dapat mengeratkan silaturahim...

lia said...

comey jer pakai bedak 'tepung' tu he3

Khai♥Rin : anies said...

meriah...serba merah mak ngah yee

el said...

bestnye dpt join family day ni
el xnah pun dpt join2 mcm ni dah company pun xde wat apa2 day...sambil berfun ngan staff2 boleh bercuti with family kan huhu

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYA..
hehe..tercuit hati tgk pic lya yg penuh muka ngan tepung tu sambil diperhatikan asya..hihhi.. :p

seronokkan ada family day n aktiviti mcm ni.. :)

m.u.l.a.n said...

best best

BUNDA a.k.a KN said...

wah! seronoknyer...nampaknyer parents terlebih2 teruja...

selamat bercuti CNY..

amirah said...

uiii...byknya game...mesti bertungkus lumus ajk nak susun game2 ni

Kopiolimauice said...

hahhahaa...cun melecun muka kena tepung ;p

Fifi Nadhrah said...

meriahnye!~

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Lya..bestnya kumpul ramai2 camni..happy semua main game.

Tihara said...

bestnya meriah
baju merah sedondon :)

Cho Zila said...

Ooo yer ler ceritani dah lamakan... nampak semuapun happy.... merah bwrani... asyapun happy

Yumida Huda said...

wah seronoknya asya bersukaneka
semua merah..hihi
asya iras papa dia
Jom berkongsi Ilmu Blogspot Blogger Malaysia

Yumida Huda said...

wah seronoknya asya bersukaneka
semua merah..hihi
asya iras papa dia
Jom berkongsi Ilmu Blogspot Blogger Malaysia

Cik Nur™ said...

meriahnya..!

Kesuma Angsana said...

seronok mak bapak & anaka2 yer !

Ena said...

Wahhhhhhh..
meriahnyaaaa...

Ema Johari said...

meriahnya family day lya...lebih-lebih tema warna merah..nampak lagi meriah

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

kemain meriah family day tema kaler merah makngah lagi tu...
tengok asya gigih sungguh masukkan air dalam botol...
bebudak kalo join pertandingan gini memang seronok...
samalah kitew makpak pun seronok joinkan..barula happening...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye..meriah..semua pun sporting..

Nafira usof said...

Meriahnyeeeee...
sonok kan bila joint sukaneka cam tuh. kalo sesaja kita nk main2 camtuh memang x de lah kan~

cantek lah gambar ramai2 tuh.. merahhhhhh je nampak~

Fiza Rahman said...

Meriahnya. Kat company ni dah lama tak buat family day.

Deqla Manjew said...

wahhh meriahnya... mmg tiap2 tahun ker ada family day camni.. bestnyeeee

Rosmiza Ali said...

Syok gak main sukaneka gini sekali sekala.. Lama dh x join sukaneka.. huhuhu..

QasehnyaRania said...

family day mmg best kan khasnya buat anak anak la kan. dpt njoy

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

best kan family day ni ..mak ayah tumpang enjoy jugak..tapi biasanya anak-anak yang super enjoy