Monday, January 20, 2014

Selamat Menunaikan Umrah Mama !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Tenggelam timbul..tenggelam timbul.. Time timbul adela entri ye. Kat cni line internet sekejap OK, sekejap KO. Menurut TM, banyak kabel yang rosak sebab banjir & terpaksa tukar/baiki..sebab tu line internet kat sini selalu putus-putus & lambat loading. Huhu.takpelah..bersabarlah kite.

Last week ( 15.01.2014), saya ambil annual leave sebab hantar mama menunaikan umrah. Asya pon ponteng sekolah sebab nak hantar tok ma dia kat airport. Mama dijangka balik pada 27.01.2014 . Mudahan mama dapat melakukan ibadah umrah dengan sebaiknya & dapat kembali ke tanah air dengan selamat. Insyallah. Seawal pukul 6.30am dah bertolak dari rumah, coz flight ke KLIA pukul 9.00am.

Naik flight dari  Lapangan Terbang Sultan Ahmad, Kuantan ke KLIA .

Mama saya yang sangat kuat, tabah & comel.
 Hehe

Asya & Tok Ma

Kenangan bersama mama.
Saya sendiri tak tau, nape bila dalam pic saya nampak sangat2 berisi esspecially tang muka. Huhu, muka x fotogenik.


Bergambar kenangan sebelum mama berlepas bersama sebahagian family yang hantar, abang-abang yang lain tunggu  kat KLIA.

Mama sebelum berlepas tu, memang terjadilah adegan airmata.
 Sedih yang amat, sebak semacam.

Kemain eksited tengok kapalterbang depan mata.

Odway balik singgah ke Giant Kuantan sebab Fain nak cari karpet kereta. Sempat isi perut kat food court d\Giant Kuantan. 

Saya order Lamb Chop. Sebab dari dulu saya suka makan Lamb Chop kat sini. Dan lagi best sebab harga dia murah, just RM12.50. Tersangat jauh beza dengan harga Lamb Chop di Kemaman, harga standard RM18++ & ada yang cecah RM38.00, tapi rasanya biasa2 sajo..dah la kecik. Kira puas hati la makan kat sini. Sememangnya harga makanan tersangat mahal di Kemaman, ramai orang luar dari KL dll terkejut dengan harga makanan kat sini yang jauh beza mahal. Huhu.. terpaksa terima hakikat duduk di Kemaman yang tersenarai di tangga ke-3 taraf hidup tinggi. Selain tu kat Food Court Giant ni kalo singgah wajib gak pekena sizzling or claypot. Memang terbaik r. 

Lepas ke Giant, singgah MYdin sebab nak beli barang sikit. Dan bila dah sampai kat Giant ni wajib pekena Cendol kat sini. Memang femes sejak dulu.. Sekarang dah generasi ke berapa ntah..dulu pak cik tua. Lokasi, tepi MYDIN Kuantan aje..

Tak sabar nak pekena Cendol. Kongsi dengan mama je.

Saya pilih Cendol Pulut. Just RM2.50 . Memang terbaik la.
 Rasanya lemak-lemak santan + manis2 gula melaka.

Last destinasi, singgah di SSF cuci-cuci mata & survey barang2 untuk masuk rumah akan datang. Confirm akan datang sini sebab suka dengan semua kelengkapan daripada sofa hinggalah ke barangan untuk deko-deko. Nak gi Ikea jauh sangat! Tapi bunga-bunga ni not my taste la.. Suka simple2 aje.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

41 comments:

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

moga mama lya dipermudahkan segala urusan semasa menunaikan umrah...kemain ceria asya dapat hantar tokma ke airport yek...

BUNDA a.k.a KN said...

Semoga mamanya selamat dan dipermudahkan urusan disana...aamiin

Nurulhuda Abdul Latip said...

Mama lya nampak muda dan kuat yea..Dia g umrah dengan sapa ek...Lagi seminggu nak balik kan..

Deqla Manjew said...

buat mama lya, selamat menunaikan umrah..selamat pergi dan pulang..deqla sekrg ni sebak kalo org story tentang insan yg melahirkan kita ni.. hmm..apapun jaga mama baik2 yer lya. :)

Aisy Nasiha said...

Semoga mama Lya selamat balik n dapat umrah yg mabrur.. seronok tu tgk episod makan2 yang semua pun best2 tu..

Cik Nur™ said...

Sebak bila hantar org tersayang tu sudah semestinyakan...tak tahu kenapa..padahal puas cuba tahan jgn nangis..

apapun, nur doakan Mama lya selamat pergi dan pulang..amin..!

sedp betul tgk lamb chop n cendol tu..hehehe

Fazleyatul Aini said...

semoga selamat pergi dan selamat pulang

Masya said...

moga pejalan pg dan balik tok ma umrah dipermudahkan amin...

aTieYusof Family said...

Semoga Mama Lya selamat pergi dan kembali ke Tanah Air.. moga dpt mengerjakan umrah dgn tenang..
sedapnya cendol! peberet tu...:)

Afasz said...

eh lama nye tak singgah sini...

Tihara said...

Ya Allah rindunya nak ke tanah suci, dah hampir setahun..moga mama lya selamat menunaikan ibadah, diberi kesihatan yang baik dan selamat kembali nanti..insha Allah :)

- AZIE - said...

salam lya..lama xdtg sini..
semoga selamat pergi dan kembali utk mama lya

Syima ~Mama Kyra~ said...

smg tok ma slmt pergi dan slmt kembali ke tanah air..muka mak Lya dan Lya nmpk cam sama je :)

syariza09 said...

mak lya nampak muda lagi..

akk baru tau kemaman harga makanan mahal...x per pasni kalo g sana akk kena hati2 la kalo nk mkn tu hehehe

Fiza Rahman said...

Selamat menunaikan umrah buat mama LYa. Smoga dipermudahkan olehNYA.

diana said...

best nya ponteng sekolah..lepas tu dapat jalan2 kan Asya?/hahhaah

kayyana said...

semoga mama lya selamat pergi dan selamat pulang.. amin

Cho Zila said...

ramai kawan2 akak gi umrah juga bulan ini.. semoga dapat menunaikan ibadah dengan baik... dapat keberkatan selamanya...
ooo Kemaman tu der Petronas kan.. ramai yang gaji besar2... tapi susahlerkan... akak tak pernah singgah Kemaman kalau lalu ke arah sana...

lieyalatif said...

biase la tu lya...byk bende rosak kalo banjir besar ni kan....harap mereka cepat ambil tindakan....

muda lagi mama lya...saling tak tumpah rupe lya...moga selamat pergi dan kembali...in sha Allah....moga2 ade rezeki kite plak ke sane kan...

mesti tak sabar dah nak masuk umah sendiri kan lya...tak sabar nak deco2 gituuu heheheeh

Kakzakie said...

Doakan mak moga sihat dan dipermudahkan sepanjang menjalankan ibadah di sana..

Khai♥Rin : anies said...

mama lya pergi dgn siapa? semoga selamat pergi dan selamat pulang dgn umrah yg mabrur

lelamaisara said...

ha ah la mak lya comel...cantik macam lya jugak...
selamat menunaikan umrah untuk mak lya...

Haryati Faizal said...

sedapnya cendol tu... dahlah mang antu cendol...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Lya...selamat menunaikn umrah kpd Tok Ma ya..semoga slmt pergi & kembali.Aaminn

Kopiolimauice said...

terus lapar tgok makanan2 tu ;p InsyaAllah di permudahkan perjalanan umrah mak lya ye..

Sayangku Zie said...

Muda lagi mak lya ye... semoga selamat pervi dan kembali...

wantie said...

Betullah mama kamu nampak muda. Selamat menunaikan umrah ye aunty.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Selamat pergi dan selamat kembali ya mak Cik.....semoga semuanya dipermudahkan ...amin

el said...

selamat menunaikan umrah
semoga dipermudahkan segalanya

Siti Asiah said...

Asiah pun tak suke bunga sangat. Kat umah xde bunga, just ade bunga lalang je Asiah ltak kat dalam pasu. Ntah Asiah suka sangat bunga lalang...smga Mama Lya selamat pegi & selamat balik dengan sihat walafiat...;)

Puan Kutu said...

alahai line tak ok ye lya..biasa la tu amik masa nak ok selepas bajir.

betullah mama lya nmpk muda

Chekgu Azrine said...

Selamat menunaikan umrah utk mama u ye

Mummydearie said...

Eh, betullah Mama Lya muda sangat walaupun dah masuk 70 tahun. Orang dulu-dulu awet muda sesaja, tak banyak makan makanan campur chemical stuff ni.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYa..

alhamdulillah..semoga selamat pergi dan pulang..mmg btl muka mama lya nmpk muda.. :)

KakNi Sihat Cantik said...

Wow... sedap nyer nmpk lamb chop... ubat darah tinggi... hee....

munna said...

Selamat menunaikan umrah buat tok ma asya.... Parents kak munna insyallah nak kesana lagi bulan depan

Amanda Suria said...

mesti ur mama dah selamat sampai kat sana kan..semoga allah permudahkan segala urusan beliau...doakan yang terbaik buat mama

Mimi Azirah said...

Esok mama lya nak balik dh kan..semoga selamat semuanya...mama nmpak muda n sihat ye...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Selamat menunaikan umrah buat mama Lya..moga dipermudahkan segala urusan...Nampak muda lagi mama Lya...

Rosmiza Ali said...

Hari ni mama lya blk dari umrah ea? mmg awet muda sungguhla mama lya ni.. mcm baru 50an.. =)

Afasz said...

semoga selamat pergi dan pulang. amin..
moga dipermudahkan amin