Friday, January 10, 2014

Villa Cintaku .. Bukan Villa Nabila


Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sebenarnya, saya dah xde mood nak menulis blog ni. Hanyut sekali dengan banjir baru-baru ni. Woww.. betul-betul meninggalkan kesan dalam diri. Hakikatnya, banyak sangat stories 2013 yang nak disimpan dalam blog ni. Ermmm, apa-apa pon, sekarang berblog mengikut tahap kerajinan lah. Last week sempat jenguk-jenguk rumah yang still dalam pembinaan. Dah lama tak tengok progress rumah. Insyallah, kalo semuanya berjalan lancar dijangka siap sepenuhnya akhir tahun ini & insyallah tahun 2015 dah boleh masuk. Ermmm.. nak masuk rumah ni nanti confirm 99% barang-barang baru belaka coz semua barang saya dah rosak kena banjir baru-baru ni. So, mulai sekarang..gigih mengumpul semula duit . Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya..Pasti Allah SWT ingin memberikan sesuatu yang lebih baik buat saya & family...sebab tu dia tarik sikit nikmat yang kita miliki.

VILLA CINTAKU
bukan
VILLA NABILA

keh...keh..kehhh






Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

51 comments:

Lynda Che Lah said...

seronoknya Lya..
umah kami mlm sabtu lepas g tgk..pagar dah naik..
tak sabar nak pindah tp bila mengenangkan kos perpindahan dan beli barang..aduh..hehehe..

Che Rosliza Che Mat said...

Kawasan perumahan nie...tinggi tak lya?

Nafira usof said...

Setiap yang berlaku pasti ade hikmahnye.. Kita mesti yakin akan janji Allah.

Moga rumah Lya cepat siap k~ zura pon teruja nak tengok rumah baru Lya..:)

Khai♥Rin : anies said...

nmpk mcm sblm hujung thn da pindah ke rumah baru? ;-)

AnneRaini said...

bestkan dah ada rumah sendiri.boleh deco2 ikut suka.

lieyalatif said...

TU LA lya kan....bile dah dilanda musibah mcm tu mmg amik mase nak pulih...lagi2 kerosakan dan kerugian bukan sikit2.....hope kejadian banjir tu nanti tak melanda lagi ....scary lieya tgk....ape tah lagi yg melaluinye mcm lya.....

tak lame lagi dah tu lya ...nampaknye lagi sikit jek tu ...lepas ni boleh laa dok prepare nak pindah dan deco2 rumah baru heehehehehe

eima said...

wahh dah nk siap dah ...

Fiza Rahman said...

Mesti tak sabar nak tunggu rumah siap kan. Byk juga nak pakai duit bila masuk umah baru nih.

el said...

wahhhh xlama lagi leh dpt duk umah baru
blog pun npk baru
cantek sgt layout n warna dia

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYA..
alhamdulillah..kuatkan semangat utk bangkit semula ya..
tak lama je lagi dah boleh pindah ke villa cinta lya tu.. seronoknye... :)

Cik Jue said...

takpe..usaha dari sekarang ..insayallah akan mendapat kejayaan...
kat mana rumah baru nie...

amirah said...

bestnya nk masuk rumah baru nanti..dah nak siap sgt dh tu..hrp liya dn family sabar dgn dugaan yg lepas..adoi..kalau akk yg kena tktau camne jadinya..

LydSunshine said...

lya, kt kuantan dah banjir balik ni. Tadi kwn2 pos gmbr kt sg lembing, kt semambu, dah naik air. Take care ye lya.

izan mama mia said...

mg mood lya segar kembali nak menulis blog...

Kopiolimauice said...

hihi..klu sempat villa nabila serammmm gak nk duduk ;p

Qaseh Vee said...

allah ambil sikit utk beri lebih banyak . sabar . harap Iya sentiasa bersedia menghadapi banjir .

mama lieyna said...

In sha Allah... aturan Allah adalah yg terbaik..
Cepat juga progress rumah lya..best2x :-)

munna said...

Alhamdulillah.... Seronoknya dah ada rumah sendiri kan Lya....

Chic Na said...

inshaAllah dimurahkan rezeki untuk lya sekeluarga.. :)

Chic Na said...

inshaAllah dimurahkan rezeki lya sekeluarga..

cikji said...

dah nak naik rumah baru ker? Alhamdulillah :)

LadyBird said...

kat mane ni ek..


aah, kat kuantan banjir balik.. huhuhu

Lily@MamaZaraZareef said...

semoga urusan pindah rumah baru akan dipermudahkan nnti k..=)

ANIM said...

menghitung hari kan lya menunggu saat2 berpindah masuk ke rumah baru, memang teruja..

Cik Nur™ said...

tak lama lagi siaplah tu..bestnya..!

Puan Kutu said...

wah happy rumah dah nak siap..Insyaallah lya ada yg lebih baik nti..:)

Deqla Manjew said...

kat mana ni lya?

::NureeN:: said...

insyaALLAH akan d permudahkan & berjalan lancar..
sronok bila nak masuk umah baru ni, kita mula nak deko cantik2, simple tp nice kan :)

Mimie_Zatun said...

Alhamdulillah
progress rumah berjalan lancar..

Rizziela said...

Bestnya bila rumah sendiri nak siapkan :D

Nad MamaZN said...

In shaa Allah
Tak lama jek lg tu :)

- said...

wah hampir siap tu

Mummydearie said...

Insya Allah semoga dimurahkan rezeki, dapatlah berpindah masuk seperti yang dirancang.

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Moga lya tabah yer...mungkin ader hikmah disebaliknyer...tak sabo nak nengok lya duk umah baru...rumah baru ni harapnyer jauh dari bencana banjir..

QasehnyaRania said...

as-salam salam maulidul rasul

alhamdulillah dah hampir nk siap.
bestnya dpt masuk duduk rmah sndiri

NinaAz said...

IAllah.. murah rezeki. aminnn~

salam maulidur rasul :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Lya..bestnya nak pindah rumah baru..Semoga segalanya dipermudahkn oleh Allah.Aaminn

Amanina Mads said...

alhamdulillah dpt rumah baru nanti. nampaknya kawasan ni takda banjir. nanti senang la sikit

Ema Johari said...

dah tak lama nak siap tu..

Mimi Azirah said...

Mesti xsbr nk duk umah sndri kan...

aTieYusof Family said...

InsyaAllah semuanya ada hikmah kan Lya.. slow2 menabung, nti boleh beli brg buat rumah baru tu...
Tak sabar rasanya kan nk pindah rmh..

mama ila said...

bestnye dah dekat nak siap tu..xper..kumpul duit slow2..nanti beli furniture yg cantik2 eh.. =)

~aSHa~ said...

betul...semua kejadian ada hikmah dari Nya....

ct shah said...

sabar ye.ini semua dugaan.
wah,dah nak masuk umah baru.nnti kongsilah kos renovation etc ek!:-)

Masya said...

sabar yer... perasan ni kdg mmg mcm tu amik masa nak pulih... moga ade rezeki lg utk lya... beli brg baru..

lelamaisara said...

betul la lya setiap yg berlaku mesti ade hikmahnye...tak lame lagi boleh duk umah baru la yek..syoknye...;)

eita said...

best kan kalau ada umah sendiri..

kayyana said...

bestnye lya da ade rumah da...

wantie said...

Nanti dpt duduk rumah baru.kita tukar semua perabot

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye ada rumah sendiri kan Lya..boleh deko2...moga dipermudahkan segalanye...

Rosmiza Ali said...

Dok lama doh nok siap ni.. =)