Wednesday, February 5, 2014

B.L.A.C.K.O.U.T

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Pic lepas banjir last year ( Dec 2013)

Lepas banjir, banyak kawasan kat sini terputus bekalan api, air & telekomunikasi.
Internet pon sampai sekarang sekejap OK, sekejap tak OK. Kabel telefon kat rumah pon hampir-hampir nak terputus. Sekarang hidup dengan apa yang ada, alhamdulillah duit bantuan yang ada saya terima semasa banjir daripada bos, insan perseorangan & rakan blogger saya gunakan untuk membeli katil, dapur gas, tong gas & baiki rumah. Cuma kereta je tak dan nak baiki lagi. Selain tu, dimurahkan rezeki dapat almari kartun untuk asya dari salah sebuah kedai perabut. Niatnya ke situ, memang nak survey almari murah-murah nak simpan baju daripada berselerak atas lantai & dalam bakul. Kebetulan tokey cina tu kenal Fain, terus dia bagi almari baju. Almari tu pon bekas kena banjir yang sangat minima,..Just kat kaki dia je, tapi condition tiptop lagi. Tokey tu siap tukar kayu lapis & kaki almari tu. Alhamdulillah, rezeki asya.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

26 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Classic gambar ni..hehe..Alhamdulillah..Rezeki Asya dapat almari baru...baik hati tauke tu...

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah...rezeki.

syawalsimpsons said...

asya buat aunty soya cuak pulok gini tau...

el said...

alhamdulilah byk tangan yg memberi
hopefully pas ni lya n family mdpt kehidupan yg lebih baik ok

Khai♥Rin : anies said...

Alhamdulillah...

mcm poster filem la pulak ;-)

Syima ~Mama Kyra~ said...

tomeinya asya :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

tomeinya asya :)

Deqla Manjew said...

haihh asya,. smpt pulak dia bergmbr dlm gelap..seram plak tgk.. haha

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..

huhuuh..akutnyer...~~~ hihi..terselah pipi asya tu.. :p

ANIM said...

Lawa lak gambar adya dalam blackout...

Qaseh Vee said...

alhamdulillah . Allah permudahkan urusan mama asya sekeluarga .

Syazana Zainn said...

Alhamdulillah semuanya dipermudahkan :)

bertabah k

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa ni dah boleh buat poster filem seram nih hehe...
rezeki asya dapat almari baru...
kereta pun rosak juga ker lieya? teruk ker rosaknyer tu?

lieyalatif said...

alhamdulillah...dipermudahkan segala urusan utk lya sekleuarga....moga murah rezeki mereka2 yg memberikan lya...lya pun umah sendiri tak lame lagi dah nak siapkan...boleh laaa prepare utk hidup di rumah baru plak....

amirah said...

hehe...selalu org wat camtu nmpk seram, tp asya wat nmpk comei jeee..

moga semuanya pulih mcm biasa nnt ye liya..insyaAllah..

Cho Zila said...

cantik gambarni...
Alhamdulillah hidup bersyukur jadi lebih aman..

mysha said...

Adoi seram pulak tgk gambo nih hehehe

diana said...

Semoga terus murah rezeki Asya..

Cik Nur™ said...

pic asya dalam gelap pun still comellah..!

NOR ROSZANA RAHIM said...

http://jantungk.blogspot.com/

Love CikPuteh said...

singgah...follow

Rosmiza Ali said...

Mmg teruk penangan banjir tahun lepas kan Lya.. Kakak Mieza sendiri pun 100% barang2 letrik musnah.. Kereta pun tak berepair lagi.. Huhu..

QasehnyaRania said...

alhamdulillah rezeki anak

aTieYusof Family said...

Alhamdulillah..murah rezeki Lya & asya..berkat kesabaran tu..:)

Mummydearie said...

Insya allah, ada rezeki yang Tuhan beri selepas berdepan dengan dugaan besar banjir tempohari. Semoga hidup Lya sekeluarga akan kembali seperti sediakala.

Mimi Azirah said...

kus semangatttt terperanjat tgk pic asya..