Wednesday, February 12, 2014

Kalau Dah Jodoh : Sepupu Kahwin Sepupu

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Ini kisah cuti CNY baru-baru ni.. Memang 2hari berturut berada di Dungun kerana menghadari majlis perkahwinan sepupu sebelah Fain. Hari Jumaat ( 31.01.14) majlis pernikahan..Tapi terlewat sampai coz sesat.. Hahaha.. Jadi tak sempat nak snap2 pic dengan pengantin pon. Keesokkan harinya , 01.02.14 berlansung majlis persandingan pengantin. Hari ke-2 pergi pon tersesat jugak. Aihhhh.. Tapi sedang molek sampai kat rumah pengantin, pengantin lelaki baru berarak masuk ke rumah pengantin perempuan. Saya datang belah mana-mana pon sama je. Coz kedua-duanya SEPUPU. Kalau dah jodoh, pengantin lelaki & pengantin perempuan ni adalah sepupu ye. Semua ni ketentuan dari Allah SWT.

Oppss.. ini bukan pengantinnya, 
tapi kebetulan sungguh baju sama kaler dengan pengantin.


Syukur alhamdulillah.. Kalau dah jodoh, dalam periuk bertemu jua ;-)
Kedua-duanya my cousin. Happy for both of u. Mudahan mahligai yang dibina ini kekal hingga ke akhirat.



Kat sini, asya jumpa kawan-kawan baru.
 Memang ralik la dia bermain. Cepat ngam & mesra

Baju biru, my SIL. Adik perempuan Fain & Anaknya.. Yang bertudung hijau anak saudara. Merupakan cucu sulung dalam family Fain.. Dan 14tahun umurnya .



Mama & asya tumpang posing kat pelamin.
Papa sibuk melepaks kat luor.

Yang ni candid..
 suka-suka dia duk santai atas pelamin

Guest Book

100% hasil tulisan & lukisan asya.
Jenuh menunggu dia siapkan ni.. Saya just sebut huruf & dia tulis sendiri.
Haha. tak pasal2 dah jadi perhatian ramai asya ni..

Dan... inilah hasilnya ;-)

*******************************************************************

IKLAN SEKEJAP ;-)
salah satu design cotton tribal

Untuk Cotton Lovers, jangan lepaskan peluang dapatkan design terlatest 2014, kain ela "COTTON TRIBAL". Ada 3 design tribal yang sangat cantik-cantik & warna-warna yang sungguh ceria. Untuk melihat design "COTTON TRIBAL", jemput singgah di blog ALMARI ASYA atau FB ALMARI ASYA. ( kat FB baru upload 1 design, nak tgk ke semua design direct ke blog almari asya )
Boleh dah buat pakai raya ni...


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

45 comments:

NinaAz said...

Siap lukis2 lagi kt buku tuu. Kreatif

Nad MamaZN said...

Klu dh jodoh kan, mmg tak ke mana la
:)

Syima ~Mama Kyra~ said...

cantik lukisan asya :)

izan mama mia said...

Assalamualaikum lya n asya...
wah gojesnyer 2 beranak... slmt pengantin baru tuk sepupu... cantik lukisan n tulisan asya... best nyer ..meriah

Kakzakie said...

Selamat pengantin baru buat sepupu Lya.

Dah pandailah Asya. Ikut usia dia memang berbakat dan cerdik apa yg dihasilkan..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
alhamdulillah..jodoh itu dah ditetapkan :)
tahniah buat afiqah & shafiq..
pandaniyeee asya lukis.. :)

Rizziela said...

pandainya Asya menulis yer

lia said...

chantek baju Lya...
meriah majlis tu... mcm2 ada...
pengantin pon lawa & sepadan...

el said...

dulu ms kecik2 minat kat sepupu
hahahaha..muka sepupu pompuan tu ada iras2 lya ler

syawalsimpsons said...

cantik la hasil kad ucapan asya tu yeee

Khai♥Rin : anies said...

waahhhh tahniah2 buat kedua mempelai...

salwana nordin @ che'wa said...

kemain cantik dress lya :)..mcm pwincess sgt hhheeee

pandai asya nk wish dlm buku kt pengantin jugak ye :)

Kopiolimauice said...

hahha...1st time tgok pengantin makan bersuap icecream... sweet je...eh cantik la dress lya tu combination kaler menarik! ;)

Fazleyatul Aini said...

selamat pengantin baru
suka baju theyols. cantik klasik !

Nafira usof said...

Pandainye Asya lukisss..
pandai pulak dia lukis pengantin lelaki dan pompuan tuh.. comel~

Fiza Rahman said...

Selamat pengantin baru buat mereka. Pandai asya lukis.

Mummydearie said...

Selamat pengantin baru buat kedua-dua sepupu Lya. Semoga berkekalan sehingga ke anak cucu. Asya dah macam pengapit pengantin aje nih, sama color dengan pasangan pengantin :)

LydSunshine said...

Lya, baju lya cantik. beli kat mana?

Sepupu sama sepupu boleh berkahwin, maka.... aurat dgn sepupu perlulah dijaga kan?

Haryati Faizal said...

sama cantik sama padan.... cantik lah dress yg lya pakai...

Yumida Huda said...

alhamdulillah..moga jodoh berkekalan..bahagia hgg akhir hayat
comel je asya
baju akak pun cantik..

Aisy Nasiha said...

Meriah nampaknya majlis ni. Selamat berbahagia buat pasangan sepupu ni. Dah jodoh dekat ya.. bagi diorang tak payah gaduh balik kg lah nati..

Chekgu Azrine said...

Selamat pengantin br utk sepupu sis..
Semoga berkekalan hendaknya

Cik Nur™ said...

kalau dah namanya jodoh....

selamat pengantin baru.. :)

mamaarifakeem said...

Tahniah buat pengantin baru!
cantik tmpt guest book tu...

lieyalatif said...

cantik sgt mempelai...moga2 kekal bahagia dan cepat2 bertiga.....

ye la lya, asya dah leh jd pengapit dah sbb baju same tema ngan pengantin hah heheeheheh....

kemain hah asya menulis ...cantik n kemas tulisan die...mmg bijak asya nieh....

eika_jps said...

selamat pengantin baru buat sepupu lyafrina....

lya cantik sangat ngan dress blue royal....mama vogue..

Ms Pearl said...

Tahniah to pengantin hehehe sepupu pun sepupu la janji bahagia hingga ke akhir hayat.....amin

p/s: cute girl! your doter

Ema Johari said...

selamat pengantin baru untuk cousin Lya...cantik baju Lya

.:fyzz:. said...

amboi..merpati dua sejoli..cntik..fasya pun kan main ngan ucapan dia..cayalah..:)

maszmadi said...

hihi pandai asya wat ucapan kat guest book tu, siap ada pengantin lagik.. sweet

Deqla Manjew said...

kalo dah jodoh kan lya.. sweet pasangan sepupu a.k.a pengantin ni.. heee.. wahh cantik lya pakai dress tu.. :)

Mimi Azirah said...

selamat pengantin baru buat sepupu lya

nti nak terjah fb lya...berkenan lak tgk baju kurung tribal tuh

::NureeN:: said...

tahniah...
moga kekal bahagia hingga ke jannah
skrg ni dh jarang kan sepupu kawin sepupu ;)

cantik la baju lya... :)

Kaio said...

tahniah. semoga berkekalan. btw, jemput lah singgah blog ye. http://iluvtour.com

Amanina Mads said...

wahh.. selamat pengantin baru. kazen kawen plak tu :)

Syazana Zainn said...

selamat pengantin baru

hihi suka dia lukis2 tu :p

Kesuma Angsana said...

klau dah jodoh, yg penting kita doakan saje kan

Fifi Nadhrah said...

wah.. sepupu kahwin sepupu.. jarang berlaku.. da jodohkan.. alhamdulillah..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Semoga jodoh mereka berkekalan hingga ke Jannah :) creative Asya tulis kat guest book tu :)

Rosmiza Ali said...

Cantik dress Lya.. Tempah ke beli siap ekk? hehe.. Kreatifla asya ni.. Lawo pulok tgk dia tulis kat guest book tu.. =)

cikji said...

ololo suwitnya pantin tu, nmpk malu malu je,hikhik

asya ni mmg jenis ala-ala pwincess, terus mgingtkan cikji kt students cikji. kalau bab2 melukis mmg tiptop.hihi

Masya said...

tak kisahlah dah jodoh merekakan.. moga berkekalan..

Chic Na said...

wahhh jarang dengar sepupu kawen sepupu.. jodoh kan.. :)

Ct Noraishah said...

wahhh..sepupu kawin sepupu ! Sepupu saya pun camni juga :>

9n0L4 said...

test test. dh bertahun tak buh komen kat sini. hehehe.

Buat Follower, Jangan Lupa Tinggal LINK kat kotak KOMEN entri terlatest ye.