Monday, March 10, 2014

10.03.2014 : 29 tahun... yang penuh rintangan hidup !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Setelah sekian lama menyepi.. bukan sengaja menyepi..Tapi penyepian kerana mengharungi ujian yang bertalu-talu dariNya. Kalo baca entri terkahir berkaitan asya & menyusul dengan ujian buat diri saya. Ya Allah, kerdilnya hambaMu ini. Alhamdulillah, Allah amat sayangkan saya. Saya cuba cari kekuatan utntuk menaip disini, sebagai menyimpan kenangan di blog saya sempena usia saya 29tahun harini (10.03.14). Alhamdulillah..alhamdulillah.... percaya atau tidak, saya dah hidup 29tahun di dunia. Alhamdulillah..Ya Allah, teruskanlah usiaku ini selagi aku diperlukan & membawa kebaikan buat dunia. Disamping itu saya ingin ucapkan jutaan terima kasih buat semua sahabat yang wish kat FB & essepcially jugak buat GSFianz... Amin..amin, mudahan doa kalian yang penuh keikhlasan itu dimakbulkan Allah SWT.

Surprise dari Fain & Asya t/hari tadi..
Tak de makan kat mana-mana sebab saya tak sihat..Dulu, sebelum kejadian ni menimpa, awal-awal saya dah suh fain belanja makan Nando's.. takpe..lpeas saya sihat ni kena belanja gak ye! Fain just beli KFC.. tapi xleh nak makan jugak. Makan sikit je.. Sakit kesan intubation.. Habis luka-luka.. Nak makan , berdarah..nak senyum pon berdarah.. Ya allah..Ujian-Mu... Betapa istimewa aku disisi Mu



pic saya letak sekeping ni je..
 sebab yang ni je paling OK boleh senyum..

Status instagram sempena ulanglahir saya hari ini.. 
Simpan kat sini sebagai kenangan
" 10.03.14 : syukur alhamdulillah... masih dipanjangkan umur utk menempuhi kehidupan d usia 29thn. 29thn??? iye ke?? mcm x percaya! Tqsm buat insan tersyg @fain84 & #fasyafrina y sntiasa berusaha utk utk mhappykan diri ni. Terima kasih kerana selalu disisi sy sejak kali pertama kt jumpa hingga sekarang. Terima kasih teman n sahabat sejati ku dulu y kini merangkap suamiku. Teringat kali pertama kt bjumpa... sy dlm keadaan x sempurna.. lumpuh n bkerusi roda. terima kasih krn terima n sygkan sy seadanya diri sy yang serba kekurangan .Terima kasih krn sentiasa bersabar dgn sy . Dear sahabat sejatiku, i love u so much.. terima kasih krn cintai sy tanpa syarat n berusaha utk memiliki HATI sy. Semoga tuhan akan terus m'eratkan persahabatan n percintaan kita hingga ke akhirat.. Ditambah kehadiran baby ajaib buat kt rasa begitu istimewa walau byk perkara y tpaksa kita pndamkan.. Namun sama2 kita tempuhi demi sebuah kehidupan kekal di akhirat kelak. Utk semua sahabat sy, sy bsyukur krn dikurniakan insan2 spti kalian disisi sy.. Yang sentiasa ada n terus menerus mendoakan sy. Terima kasih ats smua ucapan harilahir. Mudahan dimakbulkanNya. amin"


Dan...sunyinya & sepinya saya selama ini kerana ini...
saya koma bermula pada 1 Mac 2014... Selama 4hari koma.. hari kelima baru sedar diri.. Ramai kot kawan-kawan saya dah tahu lepas suami saya muatnaik pic ni kat FB. Insyallah, lepas-lepas ni la saya story.. Saya tak larat sangat ni.. Baru je 2 ari keluar wad..Tu pon kul 7ptg, baru discahrge selepas berhari-hari pujuk rayu nak balik berehat kat rumah je. Kiranya balik dengan risiko sendiri. Terima kasih buat semua sahabat yang mendoakan saat saya bertarung nyawa ini. Alhamdulillah, ternyata doa kalian semua dimakbulkan Allah Swt, maka diberi lagi peluang untuk saya membuka mata walaupon saat ni hidup saya hanya bergantung pada mesin bantuan hayat semata-mata. Sebenarnya banyak yang saya nak katakan.. tapi keadaan tak menizinkan lagi, sebab saya betul2 perlukan rehat & hilangkan trauma dalam diri. Insyallah, panjang umur..kita jumpa entri lepas ni.. Insyallah..doakan moga saya cepat sembuh dari segala segi emosi, jiwa & fizikal.

**PRAY FOR MH370, mudahan Allah SWT memberi petunjuk..Hanya Dia yang mengetahunya.. Sedih,,saya baru tahu hal ni kelmarin..sebab baru kelmarin rajin buka FB & baca-baca kat internet**


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (114) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (43) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) NuFF (33) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) mama+papa+fasya (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (4) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)