Friday, May 30, 2014

DIY : TEACHER's Day Card

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
 
Semangat untuk menulis blog kembali. Alhamdulillah.
Nak pulihkan diri sekian hal.. tapi nak pulihkan jiwa & semangat lagi susah.
Sempena hari guru yang lalu, saya sempat buat kad hari guru untuk cikgu asya. Just gunakan bahan yang ada. Dalam keuzuran waktu tu, tapi puas hati sebab dapat happykan asya.
 
4 hadiah untuk cikgu pra asya.
Hadiah anak saudara yang tolong belikan & balutkan semua.
Tak sempat nak ambik pic hadiah asya untuk teachers dia.

Tapi dalam hadiah tu, saya selitkan Quilling FM yang saya tempah dengan CHA @ BLOGGER HIJAU. Sangat cantik hasil tangan Cha. Last year saya pernah tempah book mark quilling dengan cha untuk kawan-kawan asya.

Sebab dah lewat malam & idea saya sangat terbatas..
Just suruh asya tulis 'THANK YOU TEACHER"

Diserikan dengan pic asya

Hasil idea campur aduk.
Rembat mana yang ada.. Sampaikan guna surat khabar lama

Rezeki, papa asya jumpa paperbag cute ni dengan harga RM1.00 sajo.
 
DIY : Kad Bentuk Tangan

Serba simple.. pic tu asya lukis.

Bila kad dibuka

Just say 'THANK YOU"

Hadiah untuk 2 orang cikgu agama asya..
 
 
Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

28 comments:

lia said...

comey2 DIY kad dari Asya... untung dpt ibu yg kreatif mcm Lya ni ;)

kayyana said...

kreatifnyer... cantiklah kad bentuk tangan tu.. hehehe

Aisy Nasiha said...

Lawa kad asya ni.. terharu cikgu yg dapatnya..

lieyalatif said...

welcome back to blog lya heheeheh...sonok lya dah rajin menusli balik...tu maknenye makin hari semangat lya dah makin okey...alhamdulillah....

cantik2 adia asya tuk cikgu...mesti hepi2 cikgu dpt adiah best dari asya...

cikji said...

Kretipnyaa. Yg tang guna paper lama tu okey je lya. Cikji pun suka gk guna bhn recycle utk buat art n craft.

LydSunshine said...

:) tersenyum bila tgk Lya gigih juga melayan Asya walaupun keadaan belum sihat. Lya mmg mama yang terbaik untuk Asya.

Kopiolimauice said...

kreatifnya....lgi2 yg tangan tu..bleh share idea ni ;p

Khai♥Rin : anies said...

hrp2 cikgu2 yg dpt tu rs syg je nk buka hadiah tu sbb kreatif org yg membuatnya ni! ;-)

syawalsimpsons said...

comey la..kretip tu

el said...

paper bag tu lawo murah giler
cantek lukisan asya
ni pun sure asya seronok dpt bagi cikgu2 dia adiah kerjasama ngan mama dia :)

Tihara said...

kalau akak jado cikgu asya
akak akan simpan kad ni sampai bila2
sebab ia dibuat dengan sepenuh hati :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

untungla cikgu Asya ...hasil tangan tu lebih bermakna sentimental value gitew :)

Ema Johari said...

cantik dan kreatif..asya pun pandai buat kad juga.

ANIM said...

kak cukup tersentuh kalau terima sesuatu dari anak murid hasil tangan dirinya atau ibunya..tahniah lya!
ada dalam simpanan kak juga

AnneRaini said...

okay dah ni lya. bolehlah buat utk anak sy thn depan.. hehe

Mummydearie said...

Rajinnya Lya. Comel-comel kad yang dibuat sendiri. Tentu cikgu Asya terpegun melihatnya. Untungnya Asya ada mak serajin Lya nih.

Masya said...

semangat asya membuat utk cikgu dia.. lg² mama dia bg semangat .. lglah dia seronok.. simple dan cantik.

Afne said...

wahhhh kreatif nya hadiah asya utk cikgu :)

Diana Rashid said...

bagus la Lya..pulihkan semangat tu semula..isi masa dengan buat2 kerja apa2 yang ringan2 tu..dari dok mengenang je kan..chaiyok!!chaiyok..Lya..:)

ch@ said...

suka kad yg tgn tu Lya.
asya boleh geng ngn aunty...kreatif (eh? asya more, lbh lg kretif, hehe)
happy blogging Lya. thanks sudi jadi customer sy.

~MommyAqilMedina~ said...

Cantiknya..pandai Mama Asya deco untuk dia..Asya pon bersungguh buat kad ni..mesti Teacher ASya terharu dapat kad ni..memang terasa keikhlasan si kecik ni..

Mimi Azirah said...

Kreatifnya...kalo sy memg tgn keras kejung...

Coretanhatiibu.com said...

assalamualaikum lya,,,
cantik hasil tangan anak beranak ni,,, untung le cikgunya tu,,,sangat kretif,,,

Lily@MamaZaraZareef said...

bagusnya lya..smpat lagi buatkan kad utk teacher asya..saya tahun ni paling terkilan sekali..dlm sibuk nk bersalin aritu tk smpat nak belikan teacher zara hadiah..nasib zara merajuks ekejap jek..plan nnti ujung tahun ganti bagi hadiah kat sume teachers die..huhuhu

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
waktu hari guru lepas, cma tlg balutkan tupperware comel je utk cikgu seri.. hihi..
cantikkk sangt..yg penting asya diy sendiri..
pandai asya melukis..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Cantik & kreatif...Lily hari tu tak tau nak belikan cikgu Qis hadiah apa..last2 belikan kek jer... ^^

Fara said...

Salam, hehe terpanggil nak komen plak .. sbb nk ckp cutenya DIY bentuk tangan! mcm nk tiru jek errrkkk hahaha!

Untung sangat ur dotter.. thanks for sharing it here!

Fiza Rahman said...

Rajinnya asya ngan mama nih. Kretif tu.