Monday, June 16, 2014

How To Train Your Dragon 2

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Bertemu kembali kite.. Minggu ni sekolah mula dibuka & untuk permulaan ni memang agak kelam kelibut sikit kot pagi-pagi hari. Yela.. saya tak bekerja hampir 3bulan. Sekarang kena biasakan semula jadual lama. Tak diakui, sejak memulakan semula rutin lama, saya jadi terlalu letih. Mungkin sebab saya masih sakit & badan masih tak kuat. Ingat, bila dah kembali mula menulis blog, akan konsisten la.. tapi tak juga.. badan terlalu letih,nak menulis pon tak larat. Takpela.. slow-slow... Ok la, back to basic.
 
06.06.2014 @ TGV Cinema, Mesra Mall

SINOPSIS :
The thrilling second chapter of the epic How to Train Your Dragon trilogy returns to the fantastical world of the heroic Viking Hiccup and his faithful dragon Toothless. The inseparable duo must protect the peace – and save the future of men and dragons from the power-hungry Dragon.

 Tayangan lewat petang, pukul 6pm++.

Dah la duk seat no.2 dari screen sebab kerusi dah full


Sebelum ni dah tengok sekuel HTTYD part 1, jadi kita akan faham dalam sekuel ke-2 dia. Bagi saya cerita ni not bad. Ada part-part bosan sikit, tapi still enjoy layan citer DRAGON ni. Ada jugak part sedih & lucu. Cuma ending cerita ni, ayah Hiccup meninggal & emak dia lak y 20 tahun menghilang muncul semula. Apa-apa pon saya lagi suka citer part 1 punya. Daripada ending HTTYD2 ni maybe akan ada part 3 , cz raja raksasa tu hilang macam tu ajer...

Keesokkannya layan MALEFICENT.
Memang terbaik !

Sebelum start movie, just rehat kat food court sebelah TGV ni. Nak pusing2 dalam mall memang kaki tak larat lagi.

 Pic pagi hari tu... odwy hantar mama pergi buat rawatan.
owhh,, sekarang asya sangat suka kumpul skarft rambut ni, sampai ada bermacam kaler. Tiap kali pakai baju mesti dia akan matching dengan skarft dia. Aiii.. doh reti nok "jaa-ngokk" anok mama ni.

Ganu :
ja-ngok -->  berhias, bergaya
reti --> pandai

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

33 comments:

Kakzakie said...

Alhamdulillah... Lya dah boleh santai-santai dgn Fain Asya. Berita baik buat kakak.

Anak perempuan baisalah Lya suka bergaya dan nak cantik selalu:)

Fazleyatul Aini said...

syok nya asha
maleficent tu memang best !!

Naemah Umi said...

amboi asya abis ke sebekal popcorn tu...happy je dia ye dpt tgk movie...bonding time wit mama ye :)

Afasz said...

lama tak singgah sini. dah besar la kakak.. makin bergaya mcm anak dara

alhamdulillah

Nafira usof said...

Salam Lya..
Takpeeee.. pelan2 yer kawan.
ade masa terluang baru update.. buat yang penting dulu.. terutamanye rehat.

wahhh.. Asya dh tonton 2 citer tu ye??
untie x tonton yang wayang kot.. nak cuba carik kt tenet jer.. sbb untie x suka masuk pawagam.. hehehe.

syawalsimpsons said...

bestkan citer ni..su epon baru tgk jumaat lepas..punya la excited si syawal..

Ibu Lala said...

Sama la cam anak sulung akk. Alhamdulillah liya dah sihat. Asya pun nampak ceria.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

best la dah boleh tengok wayang :) Alhamdulillah...kenapa Asya comel sgt ..bukan main bergaya lagi....nampak parut kat mata macam dah kurang :)

salwana nordin @ che'wa said...

takpa jangok..comel :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Mau aje si asya bergmbr kan..sporting..suka tgk asya..kita dah lama x bwk kyra tgk movie..kesian kt kyra wknd je PaMa busy dgn reno umah baru..huhu

AnneRaini said...

tak pernah tgk pun citer ni so kalo tgk yg no 2 mesti xbape fhm..hehe

Kopiolimauice said...

Alhamdulillah dh sihat moga pasni ada aktiviti lgi dgn family Lya..

Lily@MamaZaraZareef said...

bestnye layan movie..kaki wayang mcm saya ni mmg menangis dlm hati jeklah sbb banyak movie best terlepas kali ni..huhuhu..entah bile dpt masuk wayang balik if ada bby kecik ni kan..>_<

Mummydearie said...

Seronoklah Asya dapat layan dua movie. Dah pandai bergaya rupanya dia. Maklumlah dah besarkan, Asya!

Alhamdulillah, Lya pun nampak dah beransur sembuh. Semoga kuat kembali meneruskan perjalanan hidup sebagai isteri dan ibu. Perlahan-lahan menjalani rutin hidup, jangan meletihkan diri ya :)

Masya said...

ala.. certa tergantung ke.. ada sambunganlah tu...

Allene said...

gegirl kena la pandai bergaya... kan asya kan...

Khai♥Rin : anies said...

yg 1st pn x tgk lg ;-)

amirah said...

alhamdulillah la kalau liya dah boleh jalan2...santai2..dpt rehatkan badan sikit...mmng sibuk balikla kalau baru masuk keje...

NzA said...

syukur alhamdulillah...akak sgt2 gembira n bersyukur krn lya dh beransur sihat...moga Allah terus kurniakan kesihatan yg baik utk lya...pastinya asya n papanya org yg plg bahagia.

ANIM said...

dah pandai nak melawa ya asya..
bestlah ada geng dengan anak..
kak nak melawa asyik tak menjadi, haha

QasehnyaRania said...

yg 1st pon x tgk lya.acaner nk paham yg no 2 ni.hiji.
pandai asya ye.. loghat ganu.. bru tahu.
kalau reti saya selali guna .

Aisy Nasiha said...

Moga terus sihat ya Lya. Nampak keseronokan Asya tu. Ada mama temankan ke tempat dia suka dia terujalah tu kan . Kena kuat semangat ya.. pasti dapat atasi semua yang berlaku..

Mesti lawa Asya bila besar nanti, kecik2 dah pandai nak jangok tu.

lieyalatif said...

lya baru nak okey tu...jgn paksa badan okey...buat slow2 n berpada2...hope raya nanti lya dah sihat sepenuhnye...baru seronok beraya dgn family tersayang nanti...

tu laal lya ramai ckp cite ni best ni...adoiii gatal dah tangan nak book online nieh.... hope weekend ni free leh laa pi nonton ngan anak2...

Myra Jay said...

Comellll :)

Alhamdulillah Lya, dengan Asya Lya kembali sihat, demi Asya Lya kuat, Lya tabah :)

zana-norzana said...

Alhamdullillah, lya dah sihat....... Semoga dikurniakan kesihatan yang baik dan selamat bertugas semula.....

mysha said...

Bestnyer g tgk movie ngan asya ek... Sha nih lom pernah bawak iA g tgk movie.. rasa mcm tak sesuai lagik jer hehehe.. karang kalau dia bersilat dlm tu krg haru biru lak jadinya hik3

Sronok ada gegurl leh melaram hehehe

sue zainun said...

su suka genre cite2 camni..cite berangan..fairytale..princes2..hihi cam bebudak kan..
**semoga Lya makin kuat hari demi hari :)insyaallah

mamaarifakeem said...

Dapat asya kuar jalan2..tengok wayang lagi... best la dia tu.. :-)
Jaa-ngok sunggoh la dia..

Mimi Azirah said...

Alhamdulillah dh sihat..xoe slow slow uodate blog...

Citer maleficent memg rmi cko best

Cho Zila said...

Lya.. senyum Asyatu buat akak rasa pilu.. nampak macam dia mengerti kepayahan... moga dia jadi anak yang hebat... Akakpun tak tengok lagi cerita ni ngan anak2... tak sempat ...

Cho Zila said...

Lya.. senyum Asyatu buat akak rasa pilu.. nampak macam dia mengerti kepayahan... moga dia jadi anak yang hebat... Akakpun tak tengok lagi cerita ni ngan anak2... tak sempat ...

Ema Johari said...

masa ni nampak mata asya masih bengkak.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
hihi..cma dah tgk maleficent tu.. best jgk!
asya ja-ngok ikut mama le teww,, kan kan kan..
alhamdulillah..semoga lya kembali sihat sepeti sedia kala :)