Sunday, June 22, 2014

I Dhiya Cafe Western Food

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera
 
Sekarang dah banyak kedai "western food" dibuka sekitar bandar Cukai, Kemaman. Jangan kata di kawasan bandar, didalam pelusuk kampung pon ada. Buat warga Kemaman, kalau anda pengemar western food, boleh mencubanya di I Dhiya Cafe yang terletak di Kg.Berenjut. Betul-betul depan rumah MIL saya ni. Saya pasti anda akan berpuas hati dengan keenakan masakannya.
 
Kesemua pic makanan ni bukan la saya makan sekaligus. Tapi hari lain-lain. Just combine terus dalam 1 entri. Promot cafe orang kampung ! Mesti lah kita supportkan. Sebenarnya dah lama nak update pasal cafe ni, tapi tak sempat.. ter-eksiden dulu.. huhu. Dah nak masuk Ramadhan ni, kena cepat-cepat la up entri berunsur maknan ni.
 
Nasi Lemak Ayam Harum Semerbak (RM 4.00)
~ saya sangattt suka nasi lemak dia, aroma nasi lemak dia.. fuhhh memang terbaik la.. rasa lemak-lemak dia wangi je.. Sambal dia pom memang terbaik la.. ~

Spageti Bolognese (RM8.00+)
~ Memang puashati.. penuh sepinggan. Rasanya sangat sedap!~
 
Grill Hot Dog (RM10++)
~ Menjadi kegemaran asya.. dengan hidangn sosejnya yang dedabak bersama garlic bread..~
 
Grilled Chicken Chop (RM12++)
~ Memang terbaik la.. dengan sos lada hitmnya.. Ayamnya di grill garing.. memang sedap! ~
 
Beef Steak (RM16++)
~ Selama ni kalo ke kedai western, memang saya tak pernah makan beef steak. Tapi kali ni tergerak hati nak mencuba.. wallahhhh... memang sedap la ! Tapi still xleh lawan Lamb chop. ~
 
Mushroom Soup+Garlic Bread
~ Ni satu lagi menu terbaik dia.. garlic bread dia memang sedap..lagi-lagi bila dimakan bersama mushrom soup dia~
 
My Hero & nasi lemak nyer
 
Ini hari pertama saya keluar rumah. Masa ni xleh jalan lagi. Tengok kereta tu, sampa parking masuk dalam kedai. Teringin nak merasa lamb chop time ni. Mujur kedai ni depan rumah MIL je.. Pic lamb chop xde la plok.. Tapi lamb chop dia memang super duper sedappp ! 2 slice dia bagi. Harga RM16+ .

Yumm.. sedapnyer!
 
Owh.. asya pon suka lamb chop ye.. Kalo ke sini mesti nak lamb chop. Tapi kena kongsi dengan mama la..Bukannya habis sorang-sorang.

Untuk booking table & tempahan boleh contact :-

No Hp : 011-1539 390
Lokasi : Lorong 4, Kampung Paya Berenjut,
24000 Kemaman, Terengganu, Malaysia

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya


18 comments:

Naemah Umi said...

Yum yum yum...sgt teratrik dgn menu tu semua...oooo sabar la wahai hati ehehhee...

Muka asya dah lain skit akk tgk, makin ceria...tmbh lg tgk muka dia senyum nk mkn tu :)

ZalinZalina said...

Suka tengok awak dan Asha ceria.. haritu kak ina sedih sgt baca entri awak yg lama2... mudah2an awak dah Asha sihat selalu :)

Tihara said...

wow sedapnyer :)
lamb chop ade tak lya ?

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
wuuu..nmpk sedap.. thanks share..kalo ke kemaman, insyaallah..bleh try WF kat sini.. nyum3

ANIM said...

kalaulah dekat lya..hehe
mau je akak terjah sana:-))

LiLy @ MaMaQiStInA said...

nampak menyelerakan semuanye..harga pun berpatutan...

Kira Sakura said...

Wahhhh terliur ni. Kalau beef dia sedap means kedai tu mmg terbaik. Susah nk cri kdai yg blh masak beef dgn sedappp

Ema Johari said...

kemaman dah maju sekarang ni kan...adik ipar ema cari rumah di sana sewa pun mahal..terpaksa dia pergi sorang dulu...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Spageti Bolognese tu nampak sedap..gurllpp..telanailio :P

lala yusof said...

kena gi kemamang ni nk rasa + murah plak tu

AnneRaini said...

nmpk sedap2 semua mknn ni lya...ngences tgk steak dgn nasi lemak tu...

Nurul Says said...

mcam sedap je..huuu

Ah Lek Madi said...

Nok gi nyinggoh gok lps raya kekgi. Tq for sharing.

fieda said...

semua nmpk menyelerakan..asya mkn la perabih..bior cepat besor...

Mimi Azirah said...

chicken chop febereto sy...

Syima ~Mama Kyra~ said...

sedapnya..kecur weeii..

Khai♥Rin : anies said...

lya kalu dkt sy bawa 1 bas! ;-)

9n0L4 said...

wahhh lya. mcm sdp je. boleh gi try ni. aritu lya suggest dh kat wasap kan, tp tak dan lg nk gi. hehehe.