Tuesday, June 3, 2014

Photobook RM5.00 di PIXAJOY !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Ni cerita backdated jugak, sebelum eksiden lagi.. Kalo ikutkan masa sampai photobook yang pertama tu, saya nak update n promo kat sini..tapi tak berkesempatan. Bulan Feb aritu tertenggok promosi photobook kat Pixajoy dari IG seorang blogger.. Hanya RM5.00 & dapat free 1 lagi PB pixajoy jika ada 3 orang lagi yang guna ID kita. Alhamdulillah, rezeki asya dapat email dari PIXAJOY untuk photobook free. Normal price untuk saiz ni RM75++ . Terima kasih pada yang guna ID saya tu. bagi saya cepat jugak proses dia, lepas submit dalam 2 hari macam tu saya dah terima photobook ni.



Sebab 1st time buat & design sendiri memang agak pening gak memula tu. Tapi bil dah buat, jadi senang je.. Cuma design untuk PB yang pertama ni tak cun, sebab dah malas nak baiki.. hihi.

 Buy 1, free 1
Tu kerjaan fasya la tu duk conteng masa mama masuk spital aritu. Mujur bahagian dalam dia tak conteng pom . Photobook pertama yang saya edit, saya abdikan pic sambutan birthday asya yang ke-5 pada 2013. Tengok cover depan tu, huhu tenggelam tulisan dia.. Saya dah terima email dari PIXAJOY untukedit semula cover tu, tapi sebab kebetulan saya demam time tu malas dah nak ngadap..terus je proceed.. Rasa nyesal lak, padahal adjust sikit je pon. Yang album "My Cute Little Princess" tu lak saya abadikan pic asya dari lahir 2008-2014. Tu PB free dari PIXAJOY. Baru saya perasan, background cover kedua-dua PB ni sama la plok.. huhu

 PB pertama asya yang abadikan kenangan sambutan hari lahir yang ke-5 pada 3.11.2013.
Dua kali sambutan tu, sekali kat tadika dia & sekali lagi dengan family members


PB ke-2 asya, dapa free dari PIXAJOY. Saya abadikan kenangan asya dari tahun 2008-2014PB ni saya terima pada 1.03.14, iaitu pada hari saya eksiden tu. Saya tak sempat tengok pon. Lepas dah keluar wad baru berpeluang tengok PB ni.

 2008 - New born

 2009 - 1 Years Old

 2010 - 2 years old
 2011 - 3 years old
 2012 - 4 years old
2013 - 5 years old

Now, 2014 - 6 years old

 Last page, my happy family.
Insyallah, lepas ni nak tambah lagi koleksi PB ni. Sebab dah beribu riban pic asya yang saya simpan tapi ta pernah2 cuci lagi. Asyik tangguh tahun demi tahun. Takut gak, simpan-simpan, last2 ter-burn. Huhu..nangis tak berlagu.. kenangan tu. Sebab tu saya suk gak simpan pic2 dalam blog ni. Tapi, ada risiko gak.. buatnya blog x secure n hilang. Lagi lah menangis tak berlagu..
Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya



37 comments:

mummy_ayu said...

cun la PB Asya..best2...kalu ada promo best2..share yer. :-)

permatabiru said...

alhamdulillah dah sembuh sepenuhnya ke?dh lama tak singgah ke sini..moga sihat selalu..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

murah.. :) comel pic asya kecil2 boleh buat kenangan :)

mama tisya said...

mmg sronok bila photobook siap..cuma time nk edit tu pening skit....baru ada 3 koleksi photobook ..ingt nk tambah lg tp kena tgk dlu masa utk mengedit...sbb bz kn

Puan Awin said...

wah...siap dh PB si comel ni...jimat kan, beli PB camni...leh edit ikut cara sendiri...

Kakzakie said...

Asya jgn conteng-conteng lagi ye sayang. Mama dah buat cantik-cantik bila besar Asya boleh tengok sampai bila-bila...

Nad MamaZN said...

cantek!

Nad MamaZN said...

cantek!

Fara said...

yey saya pon penggemar dan pengumpul photobook! tapi om pernah blog pasal ni.. tapi saya salu beli dari Photobook Malaysia. Lom pernah try pixajoy.. lps ni leh la try..

lia said...

best nyer ada pb... akak ni x berseni, mmg x berani nak wat pb ni ekekkeee

Kopiolimauice said...

murah nya!!! huhu rezeki dapat murah...cantik gak wat photo book ni ye...

eima said...

cantek pandai lya buat ......

Cik Jue said...

cantik photobook

Tihara said...

teringin jugak nak buat photo gi umrah dulu :)

Mummydearie said...

Saya ada percuma satu tapi tak buat-buat, jangan-jangan dah expired offernya.

Betul tu Lya, kalau tak simpan elok-elok takut 'burnt' aje kenangan tu nanti.

Ema Johari said...

cantiknya, akak ni selalu cakap nak buat nak buat tapi sampai sekarang tak buat pun... tunggu masa sesuai nampaknya..sebab nak mengedit bukan kerja senang.

Syima ~Mama Kyra~ said...

Fuh yg murah lg ek..nx time klu ada promo murah..Tag me ye..add IG kita tau :-) PB Pixajoy mmg design cantik2. penah sekali redeem..ada lagi 6 voucher dari Pixajoy blum redeem..yg tu sy beli RM10..

::NureeN:: said...

cantik dh mcm ni lya
simpan baik2.. letak tempat tinggi...
sronok bila lya snap by year tue
bleh nmpk perkembangan asya.. :)

sarah said...

ya..puan, yg sy tulis tu insuran under hong leong assurance..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYA..

cantiknyer... best ada photobook mcm ni..
mcm album... ^_^

cma tak dan nk buat.. huhuhu

salwana nordin @ che'wa said...

wahhhhhhhhhhh...santekkkk!!!

saya tringin benda2 gini tp tak berapa pandai :P

LydSunshine said...

Comeynya. Pandai Lya decorate. Rugi saya tak beli yg RM5 ni dulu banyak2. Sbb yg kertas tebal ni bagus skit. Boleh buat mcm buku cerita.

Khai♥Rin : anies said...

wahhh penuh dgn gambar asya...


p/s visit my blog..ada suprise 4 u ;-)

Nafira usof said...

Semua cantek2..
zura pon teringin nak buat juag.. tapi tak terbuat2 lagi.. hehehe

kenangan terindah tu kan Lya~

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

cantikkkk!!!

saya punya dh kira burn la..
tak sempat buat
asek sibuk manjang
tuptup dh expired..
huwaaa...

nnti kalo ada super murah lya tlg alertkan ye..

Mimi Azirah said...

Cantik...samalah simpan pic anak anak byk tp x terbuat pun pb...

Mimi Azirah said...

Cantik...samalah simpan pic anak anak byk tp x terbuat pun pb...

kayyana said...

bestnye.. murah pulak tu... gambar banyak banyak haruslah diabadikan dlm hardcopy kan.. heheh

Ina Haireina said...

Baru berkesempatan baca blog lya..
Baru tau kisah lya.. Ya Allah.. terkejut tak terkata saya,, berat sungguh dugaan lya. saya doakan semoga lya kuat dan tabah. semoga lya cepat sembuh dan sihat seperti sediakala.. Aamiin.

mamaarifakeem said...

Untungnya... eina jugak mls bab nak edit tu, mmg brkenan lama sgt dh..huu..

aTieYusof Family said...

Akak pernah cuba buat di Photobook Malaysia. OK lah jgk..belum pernah cuba kat Pixajoy ni...cantik2 lah pic asya ni Liya..:)

Naemah Umi said...

Byk dah PB asya..akk ada wat gak ari tu bln 1 tapi bila dah siap lupe apa tah terus x jadi huhu sedih...pasni igt nak wat gak lah sbb cam lya ckp la terburn kan...kenangan tuuu

Fiza Rahman said...

Cantik tu. Iols gak yg belum ber PB.

Haryati Faizal said...

Syok gak wat PB ni... betul cam lya kata gamba anak2 mang byk tp tak cuci pun....syg

N.Aima K said...

tengok PB terus bersemangat nak buat..taaaaaaaaaaaaapii bila dah mengadap software tu mengantuk la pulak...haaaaaaaaaish

MissNadia said...

waa.. banyaknya gambar.. dan murah.. ish rugi tak tau

QasehnyaRania said...

cntik la.tak pernah lagi ada PB
teringin jga nak ada.hihi