Friday, June 6, 2014

Throwback Januari 2014 : Asya & Pra Sekolah

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera
 
Kali ni edisi throwback kisah asya & pra sekolah di bulan Januari. Ni kes akibat tangguh-tangguh, last2 dah setengah tahun. Sayang tak simpan kenangan detik-detik awal asya ke sekolah pra dulu. Tapi, kisahnya dah lupa, sekadar simpan pic & tarikhnya aje. Kesemua koleksi pic ni ada yang saya snap & ada yang papa asya whatsapp. Kalo mood baik, memang tiap hari dia suh snap pic dia & dgn mama sekali sebelum ke sekolah.
 
05.01.2014
 
06.01.2014
 
07.01.2014
 
08.01.2014
 
09.01.2014
 
Awal-awal sesi persekolahan di Pra Sekolah, just pakai t-shirt & track bottom sebab belum dapat lagi uniform sekolah.
 
12.01.2014
 
Ini sungguh lucu... hari pertama asya pakai uniform sekolah. Sebenarnya pagi tu ke sekolah asya pakai t-shirt&track bottom. Sampai kat sekolah, cikgu mula bagi uniform baru & terus salin.. Alamaknya macam ni la.. Dengan tudungnya tak b'pin & bajunya y gedabak.. Haha.. kesian asya, dah macam bibik dah..
 
13.01.2014
 
Haaaa.. ni baru kemas, pakai dari rumah
 
21.01.2014
 
26.01.2014
 
 Yang ni time asya ambik mama kat ofis

27.01.2014
 
28.01.2014
 
29.01.2014
 
Uniform sukan pra sekolah asya...
 
Xtvt balik sekolah wajib la tapau papa asya..
 
Alhamdulillah, sekarang dah setengah tahun asya di Pra Sekolah. Walaupon yuran percuma (just bayar register), tapi banyak sangat perkara yang asya boleh.. Membaca pon lancar.. memang saya buat keputusan yang tepat masukkan asya ke Pra Sekolah ni. Lepas ni kita throwback edisi Feb 2014 lak..
 
Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya


37 comments:

Aisy Nasiha said...

Wah. Bagusnya Asya, setiap hari bersedia dan ceria ambil gambar. Tak terfikir pula nak ambil gambar anak setiap hari bersekolah macam ni. Menarik juga kan. Dapat tengok perkembangannya.. Lya dah sihat ? Harapnya Lya dan keluarga sihat dan ceria k..

Chekgu Azrine said...

Alhmdulillah

Masya said...

Alhamdulillahhhhh kenangan ni kan x kisahlah lmbt cite kat blog janji kt kongsikan

Khai♥Rin : anies said...

Bibik yg comel



P/cuba tgk kt spambox..tkt2 emel sy tu msk ke situ...kalu xde jg sy resend

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYA,,,

alhamdulilah.. cepatnya asya membesar.. mama comey..asya comey.. papa? hihi..
semoga mmbesar dgn sihat dan menjadi kebanggaan mama papa ye fasha..

mamaarifakeem said...

Sekejap aje dah setengah tahun kan lya... alhamdulillah..asya cept belajar.. good girl.. sporting bergmbar..good ..hihi

eima said...

comey ... itu bj uniform belah ganu kot ... klu belah sini warna kuning biru

syawalsimpsons said...

comeynya asya ni..alhamdulillah

dya said...

seronok asya pergi sekolah :)
happy jek

salwana nordin @ che'wa said...

macam2 gaya asya..

good job sayang..belajar rajin2..semoga menjadi kebanggan mama dan papa ye..in syaa Allah

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

rase cepat je Asya membesar :) be agood girl ye sayang :)

Mummydearie said...

Bagusnya Asya. Hari-hari nak berselfie sebelum pergi sekolah, takdalah nak nangis-nangis macam sesetengah budak :)

Nafira usof said...

alahaiii.. kiutnye gambar2 Asya nih. memang sayang kalo x abadikan kat sini.. esok2 boleh tengok balik kan~

amirah said...

alhamdulillah la kalo asya nak sekolah liya..ahmad dah tanak pg sekolah dia dah...dah puas pujuk.lama2 babah dia berhentikan jela..last hujung bulan 5 ni la...taktau apa yg jadi kat sekolah sampai tanak sgt2 pegi..menangis2 teruk....babahnya kata nak homeschool kan aje.. iye ke tidak nya nak home school tu...

Cik Jue said...

makin hari makin comel anak dara nie...

Ema Johari said...

sebelum asya cedera kan... rajin-rajin belajar asya...nanti tolong mama tau.

::NureeN:: said...

alhamdulillah....
gd girl asya ni...
sronok kan tgk perkembangan anak dpn mata :)

Syima Syaz said...

Kesayangan mama eh... tak sabar tunggu my Aisya masuk kindy. tapi umur dia baru nak masuk 2 tahun... hehehe

AnneRaini said...

sypun plan nnti nak masukkan kasyah ke pra sekolah.. bagus asya dah pandai membaca.

el said...

last pic aiii loikeee comey sgt
asya baru 5 tahun kan lya..nti taun dpn pun skolah yg sm gak ke

aTieYusof Family said...

Tak sedar Asya dah 6 bulan di Pra sekolah kan.. comel2 semua pic asya.. good girl.. Pa'e insyaAllah thn depan masuk sekolah.. hihik tak sabar..:)

ANIM said...

Gambar ni berharga buat asya bika besar nanti..

P/s pra sekolah pun banyak aktiviti luar. Puaslah asya meronda...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

seb bek xwat perangai kan.. hehe... best nye ada anak sendiri.. xsabar lak nak kawen.. hahaha

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

seb bek xwat perangai kan.. hehe... best nye ada anak sendiri.. xsabar lak nak kawen.. hahaha

Naemah Umi said...

Alhamdulillah asya sentiasa ceria di pagi hari...comel :)

Lily@MamaZaraZareef said...

sukanya tgk muka asya yg ceria nak gi sekolah..zara hari2 pon muka mengantuk..huhuhuhu..cmnerlah die nak amsuk darjah 1 nnti..>_<

Tihara said...

sweet moments
permata hati lya :)

Fiza Rahman said...

Comel. Senyum jer.

Haryati Faizal said...

Comei je asya ye... smg mjd anak yg solehah tau...

Rai Ourkizuna said...

muka asya sebijik cam lya kan.. hehehe..

mummy_ayu said...

wah..tomei. tak kisah la lambat ker cepat. janji ada kita abadikan kat sini...sbg kenangan..
alhamdulillah..Lya makin sihat... smeoga terus sihat selalu yer..

Puan Kutu said...

kenangan terindah buat asya bila dah besar nti..betapa asya baby ajaib mama yg semakin membesar dengan cantik n bijak.

aTieYusof Family said...

Suka tgk Asya..hari2 ceria & senyum.. nak gi sekolah pun semangat kan.. good girl btl..

Siti Fatimah said...

hmmm... anak lelaki akak dah lama bersekolah. pengalaman anak masuk sekolah memang mengujakan kan...


QasehnyaRania said...

bestkan sekolah di prasekolah asya (:
smga asya mmbesar sbgai anak solehah.aamiin

Mimi Azirah said...

Seronok aje tgk asya ceria nak pergi skola...

babYpose said...

cerianya Asya pergi sekolah, sweet Asya dan mama :)