Wednesday, July 9, 2014

Dating with Optimus Prime

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sabtu lepas sempat bawak Asya layan cerita Transformers: Age Of Extinction .
Transformer kali ni heronya adalah Prime Optimus. Cerita sebelum ni si nakal Bumblebee yang jadi hero. Tapi dalam cerita ni pom si kuning Bumblebee ada jugak + dengan kawan-kawan dia. Pertarungan kali ni lebih hebat . Endingnya mestilah, kemenangan milik Optimus Prime.. Tapi, lepas ni confirm ada sambungan kisah ni, cz klon Optimus Prime akan balas dendam..

 Synopsis:
Set four years after the climactic battle of "Transformers: Dark Of The Moon". As humanity picks up the pieces, Autobots and Decepticons have all but vanished from the face of the planet. However, a group of powerful, ingenious businessman and scientists attempt to learn from past Transformer incursions and push the boundaries of technology beyond what they can control - all while an ancient, powerful Transformer menace sets Earth in his crosshairs. The epic adventure and battle between good and evil, freedom and enslavement ensues.


Tapi yang tak bestnyer duk depan sekali.. Tapi sebelah kanan.. Mujur ada 1 couple yang free. Seat lain semuanya full. Ramai betul peminat transformer ni. Ye la, cerita best & menarik memang menjadi pilihan.

Best ke tak cerita Transformers: Age Of Extinction ??
Semestinya... BESTtttttttttt sangatttt!!!
Memang tak mengecewakan dengan aksi & pertarungan.
Cerita ni kalo nak bawak anak, seeloknya 6y keatas la, kalo umur bawah tu takut asyik terkejut je dgn  sound effect dia. Tapi, kalo jenis anak kuat semangat OK je, sebab haritu pon siap ada yang bawa baby lagi.. Mujur baby tu tidur lena je.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

23 comments:

Fazleyatul Aini said...

saya takde kesempatan nak tengok lagi huhuhu

syawalsimpsons said...

alahai ramai dah tengok..sue tak tengok lagi tau..bila nak tgk ni...

mummy_ayu said...

wah..Lya & Asya dah tgk dah? bestnya..
Ayu memang nak tgk cita nie..bawak Ian & Iris..siap nak layan 3D lagi..tapi fullhouse..so..tak gie2 lagi pun.

Jueliza Jamani said...

bestkan citer ni.. salam perkenalan dari saya.. follower 1474

lia said...

robot2 nyer mmg x mengecewakan as always... cuma akak kureng sikit dgn jalan cter nyer kali ni...

lieyalatif said...

duduk depan sekali lya? adoiii terbayang2 lenguh tengkuk tu hahahahaha...tapi demi minat kan..sanggup gak tgk....

permatabiru said...

teringin nk masuk pawagam kembali tp anak2 masih kecil hehe

amirah said...

waaa...seronoknya...kalau ahmad ni memang suka sgt2 dgn transformers...

::NureeN:: said...

wawawaaaaa...
nureen x tgk lagi crita ni
juz elly n daddy jer dh tgk huhuuu

Allene said...

senang dah besar anak dara.. leh bwk tgk wayang...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

saya punda tengok..mmg best

Nad MamaZN said...

yeayyy hi-5!
kami pun suka tgk citer ni walhal ada je yg kasi pendapat citer ni tak best langsung huhu...
nayli si kecik pun suka gak, dia panggil bumblebee - bombi hahahaah

lovely said...

teringat masa pergi alamanda.sehari sebelum puasa hari tu.
rasa pelik sangat.. asal ramai sangat yg dtg alamanda.. rupanya semua orang nak pergi menonton transformers..

Nor Suhada said...

best best..
nak tengok juga ni
lama dah x pergi cinema :-)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
wa...bestnye..cma tak pegi2 lagi tgk citer ni.. huhuuh..

Nafira usof said...

entah kenapa lah Zura x minat citer nih.. cuba gak layan kat tv.. x kena ngan jiwa.. hehehe

Naemah Umi said...

Bestnya lya dah tgk movie ni..umi blum ada kesempatan lagi huhu

Mummydearie said...

Tidaklah saya kalau ke panggung bawa baby :)Siksa jiwa raga rasanya. Belum cukup umur baby tu nak tengok movie walaupun ratingnya 'Umum' ...

Saya suka juga cerita Transformer ni tapi tak berkesempatan nak ke panggung. Tunggulah sampai keluar kat Astro :)

Lily@MamaZaraZareef said...

huhuhu..sian mama beranak kecik ni tk dpt tgk transformers..husbnd sibuk nk bwk anak2 gi tgk entah jadi ke tak tuh..saje nk bagi bini die jeles kan..heheheheh

QasehnyaRania said...

tak pernah layan citer transformer
la ada yg bawa baby.. sabaq je la..

Khai♥Rin : anies said...

kt kl semggu sblm tayang da sold out!!!

Zefa NorAsmara said...

Akak ni jenis tak rgk sgt cerita, kalau tgk pun tgu keluar tv nanti. Hehe.. Tp anak yg sulung tu minat la, dia tau je apa2 cerita baru keluar..

Mimi Azirah said...

belum.berkesempatan nak.tgk..huhuhu