Thursday, July 10, 2014

Throwback : Corat Coret Januari'14

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Edisi "throwback" lagi.. Kali ni random di bulan Januari 2014. Sebahagiannya memang dah up on time di instagram. Tapi sayang jugak, daripada delete je semua pi-pic ni, baik abadikan disini untuk kenangan. Tak diakui, memang saya suka snap pic. Bukan sejak saya bergelar blogger, malah sejak kecil lagi. Sebab abang2 & kakak saya suka snap pic dulu-dulu. Saya sendiri ada banyak koleksi gambar masa kecik-kecik(tapi sayang.. bayak rosak kena banjir) hingga ke besar dan sekarang  bila dah ada anak ni, lagi teruja untuk abadikan detik terindah anak membesar. Kalo zaman sekolah dulu, bab bergambar je serah kat saya la.. bahagian tukang snap. Dulu kononnya ada angan-angan nak jadi photographer.. Tapi angan-angan je la.. Angan-angan pon, adalah beberapa majlis tunang, nikah & kahwin yang guna khidmat saya snp pic FOC lagi. Sebab banyak sangat pic, sebelum saya transfer ke folder tu saya dah siap edit tarikh pic tu kat setiap gambar.

 
01.01.14
Look A Like....

02.01.14
Hansel & Gretel antara koleksi cerita febret dia..
siap ada lakonan kutip batu jugak yang tak tahan tu.

03.01.14
haiii.. pada tarikh ni genap umur asya 5tahun 2bulan

04.01.14
Kalo bersiap awal.. ni la kerja dia.. gambo..gambo..gambo

06.01.14
kes terlekat helmet. Nak buka dah tak boleh. Almari tu terbuka sebab dia nak punggah cari baju princess

07.01.2014
Kesan kuning pada dinding tu bekas air banjir aritu.. Ni saje nak test kamera sebab lama sangat terperap dalam kete, takut rosak..

07.01.14 (malam)
As usual.. jom snap pic & update IG.. tapi ntah mcmana terlepas pandang lipstik di tangan dia tu. Punya la syok mama dia duk snap, sampai x sedar si anak mencomotkn mulutnya.. aduyaiiiii asya sayang.

09.01.2014
Masa ni ofismate Fain buat makan-makan.. & saya tak boleh terima pic saya & Fain tu.. Ramai yang tegur dalam pic ni saya nampak sangat berisi. Tahukah anda, saiz anda membesar 10x dalam gambar? Hihihi..

10.01.2014
Lepas bersiap bangun pagi..

10.01.2014
T/hari tu dah hilang baju.. Sambil tu study.

10.01.14
Keluar malam... hujan lebat

10.01.14
Sebelum tidur.. Baju tidur ni di hadiahkan oleh auntie nureen. Sangat cantik ;-)

12.01.2014
study sambil ngadap kartun.. boleh ke macam ni?

 14.01.2014
Lepas mandi pagi

15.01.2014
Kat Pantai Teluk Cempedak

16.01.2014
Ye...dia masih menyusu sampai sekarang

18.01.2014
wassap dari papa.. Asya &Tok Ki

18.01.2014
Papa whatsapp jugok.. Kat ruang legar ofis.
Mama kat ofis atas. Tunggu mama balik keje

21.01.2014
Berkampung kat ofis mama..

22.01.2014
Ambik mama balik dari kerja

26.01.2014
Housekeeping besar-besaran.. Lepas kena banjir. Time ni baru susun atur. Almari semua dah let go. Ini je antara yang tinggal.

 27.01.2014
Balik school, melepak kat mama, mandi kat ofis mama.
Papa lupa bawak selipar dia.

30.01.2014
Ni nak testing kamera.. sebab lama sangat tak guna sejak lepas banjir

Secebis kenangan 6 bulan lepas.
Masa terus berjalan & berjalan. Cerita lalu hanya kenangan yang sentiasa di HATI.
Rasanya belum terlewat untuk ucapkan ;-
" Salam Ramadhan & Selamat Berpuasa "
buat semua sahabat & pembaca blog ni .


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

42 comments:

eMMe said...

Salam Ramadhan Lya, suami.. Asya puasa tak? sihat Lya? Me pun dah lame tak update... busy keje...

ape pun Lya.. take care, kite jumpa lagi...

eima said...

byknye gambar asha .... aku skrg ni culas nk amik gambar anak2 rasa syg nye biarkan masa berlalu cam tu xde kenangan

syawalsimpsons said...

adoi sukenya sue tgk muka lya senyum ni....sentiasa senyum yee

Fazleyatul Aini said...

asya pandai betul bergambar
comel ni

Chekgu Azrine said...

salam ramadhan untuk lieya..

salwana nordin @ che'wa said...

alahai seronok tengok throwback asya :)

comei2 belako..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYA..
alhamdulillah...
sejak cma mula kenal lya dan H.A.T.I ni.. rasa dekat sgt dgn lya dan asya..rasa mcm tgk asya mmbesar depan mata.. ehheh
comel sokmo.. :))

Naemah Umi said...

Bila tgk semua gmbr ni...bleh nmpk betapa asya ni pandai posing...dah cam anak dara besar dah hehehe

Nafira usof said...

seronok zura tengok semua gambar2 nih. tersengeh2 sorang2 depan PC. Asya pon nanti akan ngikut mama dia.. suka bergambo.. hehehe.
takpe.. sebagai kenang2an.

amirah said...

best jugak throwback camni kan...mengimbau kenangan lalu..huhu

Mummydearie said...

Ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi? Sebiji kot Asya ni suka berposing macam mamanya yang suka snap gambar juga :)

Comel-comel gambar Asya. Inilah kenangan yang terindah buat tatapan kita sebagai ibubapakan, Lya!

Zuraida Rahim said...

Suka tengok gambar Asya... comel je..

AnneRaini said...

selamat berpuasa lya... mcm2 gaya asya buat..mama die rajin ambil gambar..hehe

Chic Na said...

macam2 cerita ada.. yg penting asya happy sokmo.. :)

Kopiolimauice said...

kenangan kan bila tgok pic lma2 ni.... sweet2 je semua pic asya...

::NureeN:: said...

ceria semua pic asya..
sok asya plak bila dh besar suka bergambo mcm lya.. ;)
padan lagi yerr baju tue
hihiii....
nureen kasi kat aerish n aerica jugak tau... :)
tq sudi terima..

QasehnyaRania said...

alhamdulillah.bila di abadikan dlm blog xlist kita masih blh tgk kan.terasa syg bila semua gambar hilang dek banjir.. .
smga asha mmbesar sebagai anak solehah dan taat pada suruhanNya.aamiin..

aTieYusof Family said...

Salam Ramadhan Liya.. banyak sangat kenangan kan..indah bila di ingat2 smula.. gambar2 Asya ni mmg seronok utk di lihat.. :)

Khai♥Rin : anies said...

mcm mn boleh terlekat topi keledar tu? aduiiii ;-)


oooo isap susu lg ekkk

NzA said...

Lya mmg berbakat snap pic n asya pula brbakat jd model. Mmg sgt2 serasi bersama.

ANIM said...

seronokkan lya dapat lihat anak membesar depan mata..
kak sendiri kadang2 rajin layan entry sendiri dalam blog sebab nak lihat gambar anak2..heee

ejulz said...

1 gambar tersimpan seribu kenangan.. hehe

Jemput Join "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz"

ejulz said...

comel.. :)

Jemput Join "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz"

BUNDA a.k.a KN said...

Salam lya....sehat dah ke? selamat berpuasa..

Nurul Says said...

salam jumaat lya,

suka tengok Asya pakai blouse denim dengan rompers (gambar berlainan) ke apa nama pesen tu yg seluar dengan baju sekali tu hehe..comel je..style gittew

Kakzakie said...

Asya buah hati pengarang jantung. Penyeri membawa kebahagiaan keluarga. Apa pun gaya semuanya menenangkan hati...

mamaarifakeem said...

Salam ramadhan lya... mesti banyak perkara terlints di ingatan utk setiap gambar ni kan...kenngan semuanya :-)

Untung asya ni, sporting juge bab bergmbogambo... :-)

- AZIE - said...

seronok tgk asya...dia pandai bergayala...pandai posing sana sini...muka manis ja..comel

ayu Ismail said...

Bergaya sungguh anak dara..nampak comel je

Syima ~Mama Kyra~ said...

byknya gmbr Asya..betul la stp karenah dan aksi anak kita abadikan dlm blog..nnt dia dah besar sure tersenyum baca blog mamanya..sy akan ikut mcm Lya update sekali harung smgu time FREE :) :D

Mrs Velentine said...

dear asya ni mcm comel..sesuai jadi model kanak2

Cho Zila said...

dalam satu gambar macam2 cerita boleh dikhabarkan... Suka tengok semua gambarni.. nampak ceria... kalau akak tak penah baca kisah lya tentu akak rasa family ni happy bangat... tahniah untuk lya kerana dalam kesedihan dan kepayahan senyuman tetap terukir...
asya dah ganti ibu dia bergambar.. bergambar.. dan bergambar...

Maria Firdz said...

mcm2 gaya dia... ank pmpuan mmg pntg nmpk kamera kan.. hehe

Sutera Syifa said...

asya dh mkin bsar..lama tk singgah sini..

Pn Sheila said...

salam ramadhan... salam kenal... pandainyer nak dara awk posing... :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

tetiba rasa kagum tengok cara asya posing
arrgghh..kalah model pro kot
haip
tapi kan yang tengok tv dekat2 tu bahaya tau
nanti kecik2 dah rabun. huhu

sis momoy stay area paka. sis beli lace dan beads tu kedai mana ye. nak cari la

.::: Princess MOMOY :::. said...

wow...boleh print dan simpan buat scrapbook. nnt tunjuk kat dia bila besar atau bg present time birthday nnt

Mimi Azirah said...

pndai asya bergambar

Che Rosliza Che Mat said...

Selamat berpuasa lya....Lya dah nampak sihat dan ceria seperti dulu...

Khamsi Abdullah said...

cara sengih sipu2 tu dah macam adik bongsu saya... nakal x ni? ke kuat bebel jugak? :P

Khamsi Abdullah

~MommyAqilMedina~ said...

Comelnya Asya posing..suka tengok semua gambar dia..penuh aksi..gambar pon semua cantik-cantik..hehee..Semoga terus ceria ye Lya..

Nurul Says said...

asya dah berapa tahun? anak saya pn masih menyusu botol jg ni padahal dah 5 tahun