Wednesday, August 27, 2014

Ayam Peri-Peri

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera

 Ni sebenarnya sambungan cerita selepas balik dari majlis pernikahan sepupu Fain di Dungun bulan Februari aritu. Dah lama dalam draft, tapi tak sempat publish sebab terlantar koma kat ICU bulan 3 aritu. Alang-alang dah cantik dalam draft, teruslah publish kan. Eyh,, Nando's ni produk Yahudi tak???

Otw balik, singgah kat Mersa Mall, Kerteh. Kebetulan Nando's baru dibuka kat sini. Nak jugak ngetest.. 2 hari berturut-turut singgah kat Nando's ni otw balik ke Kemaman. Hari pertama tu just saya & famili kecik saya. Keesokkannya, adik Fain tumpang saya ke Dungun..otw balik dia ajak singgah & offer nak belanja kat Nando's. Katanya nak beli sendiri tak reti.. hehe. Boleh gitu?

31.01.14
Nando's Mesra Mall
Ni sebelum bertolak ke majlis pernikahan sepupu kat dungun.

Dekorasi Nando's Mesra Mall

 My Cinta Hati ;-)

 Alhamdulillah.. kenyang. Haha.. dengan ini, kami bertiga
 "BUAT PERTAMA KALINYA MRASMIKAN AYAM PERI-PERI".
Kesiannnnn....

01.02.14
Nando's Mesra Mall

Keesokkan harinya... Rezeki, adik Fain belanja lagi  kat Nando's. Dia yang beria ajak, sebab nak order tak reti.
Asya makan roti boy jer

 Inilah kali terakhir saya jejak kaki di Mesra Mall sebelum excident. Sebab lama sangat entri ni terperap kat draft, saya memang dah lupa ingatan apa2 cerita yang saya nak tulis. Sebab dah ada kat draft ni, publish je la.....

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya


36 comments:

Kakzakie said...

Nampak ayam dia menyelerakan Lya. Untunglah dpt makan sekali lagi org belanja:)

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

rindunya dgn Nando's

Chekgu Azrine said...

Comel sgt berselfie tuh..
Baju asya pun cantik

norhidana miswan said...

akak kalu balik kerteh n mmg wajib pg mesra mall... bile msk MM rasa mcm duk kt kl lak...sbb supink complexnye kedai2nye dh mcm kt kl

Kopiolimauice said...

nandos tak penah mkn lgi...

mama ka0ri said...

koma sebab accident? takutnya...huhu..

idzwa kamaruddin said...

Biase saya mkn extra hot peri peri

eima said...

kita tak penah mkn kat nandos... hmmmm

Nad MamaZN said...

sedapnya nandos! macam nak p makan la malam ni, haha!

el said...

dulu ayam nando besar gabak skun ni dah mula kecik...ritu mkn geram je mcm x kenyang hahahahaha...tp nando tetap dihatiku ekeke

Sura Mohd said...

Nandos ni fevret akak..tp takde ler slalu makan..kopak kalau slalu2..hihi..malam ni nak masak ayam ala-ala Nandos..semalam dah perap..:)

aTieYusof Family said...

Nampak mcm menyelerakan juga ayam tu Liya.. dah rezeki kan sekali makan smpai 2kali singgah..hehe.. ayam peri?? 1st time dengar tu.. :)

salwana nordin @ che'wa said...

akak tak penah masuk nandos, tak penah mkn pun kt situ..sedih kan?hhhhaaaaaaaa

ntah la bukan selera suami kot tu yg dia jarang ajak mkn situ..tp semua npk best!

NOOR HUZAIFA Shafie said...

dah sebulan makan ketupat n lemang kan so boleh la makan western pulak kan... nyum3 sedapnya ayam nandos

Nafira usof said...

Zura x pernah pon makan kt nando's.
lagi sedihkan~ hehehehe.

amirah said...

dah lamaaaa x makan...aduii sedap

TunSha Ayunie said...

sangat suka Nandos !
pstttt muka Asya last sekali dengan kak lya tu... feeling2 je muka.. haha

:: Cik Viva :: said...

nando's x penah makan..kenny penah lah, tpi tu pon pat tahun sekali...heheh

AnneRaini said...

sy xberapa suka nando's...sbb tak suke sgt sos peri2 tu.. kami suka kenny rogers lg.

Tihara said...

Alhamdulillah rezeki berganda kan Lya..
akak pernah masuk mesra mall sekali je masa otw balik dari KT :)

Aty_Fared said...

kite pernah makan 2 kali jer nandos ni..hahaha.. siyes..tu pon dah bertahun lepas.. sebab selalu suka makan kenny jer..tak tau ar napa..:)

ros_reeza said...

sedapnya.. ros belum pernah masuk lagi restoran ni..

Rosmiza Ali said...

Sedap ke ayam peri2 ni lya? Dah lama sebenarnya tak makan kat nando's ni.. Hehe..
Rosmiza Ali Official Blog™

eMMe said...

oh Nandos, bila lah dpt ku nikmati lagi..mmg tergoda Lya... selera je tgk kan hidangan ayam peri2 ni.. lapar dah ni Lya.. biasa la Lya entry terperap ni.. hahaha.. tapi layan je kan...

Fifi Nadhrah said...

sebenarnyekan.. fifi tak pernah makan dekat nandos.. teringin.. tapi.. tak reti nak order jugak boleh? haha

Mar Mansor said...

sedapnye lahai ayam nandos ni

Umi Nazrah said...

banyak cerita dalam 1cerita, menarik untuk dibaca ^_^

tak pasti lak Nandos ni produk Yahudi ke tak. rasanya dalam list produk Inminds, takda

http://www.inminds.com/boycott-israel.html

Rai Ourkizuna said...

kami pun suka sangat ayam nando's dengan sos peri peri tu.. husband saya siap beli sos utk bakar ayam kat rumah.. haha..

dya bunga said...

dya pu xberapa pasti nandos ni produk yahudi ke x

hainom OKje said...

Lama sangatlah tak masuk Nandos...menu apa pun tak tau

Zefa NorAsmara said...

Byk cerita akak tertinggal pasal Lya ni. Yg eksident tu rasa ada baca, tapi yg lain2 tak berapa tahu. InsyaAllah ada masa akak jelajah blog Lya ni.. Harap Lya dah betul2 sihat sekarang..

sal ya said...

teringin jugak nak mkn kat nandos. biasa ke kenny rogers je.

Mummydearie said...

Untungnya orang belanja dapat mengulang makan Nando's. Akak jarang ke Nando's ni sebab anak-anak tak berapa suka. Sos peri-perinya tu yang dah siap letak atas ayam lagi sedap daripada yang dalam botol. Tak tahulah mengapa!

~MommyAqilMedina~ said...

aida pon selalu jugak makan kat nando's ni sebab sos pedas dia sedap menyengat..hehe..pernah jugak lalu Mesra Mall dulu..Mall setingkat tapi panjang nya lah hai..unik bangunan nya..hehee

Khai♥Rin : anies said...

nk tau x..sy...sy...sy....








x penah mkn nando's


wwaaaaaaaaaa

Naemah Umi said...

umi kalau masuk sini mmg oder peri-peri tu je, nak oder lain mmg tak teroder sbb mmg jatuh cinta dgn peri2 tu .... :D